Aarhus University Seal

Ulve i baghaven: Fokus på et spændende dyr og en ny udfordring i Danmarks natur

Ulven er tilbage i den danske natur og har skabt megen debat. Torsdag 24. september kan du komme tættere på dyret, når AU Foulum inviterer til foredraget "Ulve i baghaven".

Info about event

Time

Thursday 24 September 2015,  at 19:00 - 21:00

Location

AU Foulum, Blichers Alle 20, 8830 Tjele

For mange år siden var ulven almindelig, men hvad er det egentligt for et dyr, der er på vej til Danmark? Og hvordan forholder vi os til et nyt, stort rovdyr i de danske skove? 

Med udgangspunkt i forskningsresultater fra bl.a. Sverige, Tyskland, USA og Canada kan du høre mere om dyret, når AU Foulum inviterer til foredraget "Ulve i baghaven" torsdag 24. september.

I auditoriet på Foulum vil ph.d. i vildbiologi, Mark Desholm fra Dansk Ornitologisk Forening fortælle om ulven, om hvor langt og hurtigt den kan sprede sig til nye områder, og hvilke foranstaltninger vi kan tage, så vi kan rumme den nye beboer i den danske natur.  

Du får mulighed for at stå ved siden af en udstoppet ulv, se optagelser af ulve fra den vilde natur og høre hyl fra ulve optaget i Vestjylland. Har du mod på det, kan du også lugte til ulvenes karakteristiske urin. Den hørmer, og i USA og Canada bruger man den bl.a. til skræmme dyr – herunder prærieulve – væk fra haver, ligesom de bruger det til "biohegn" rundt om fårehold i forsøg på at holde fremmede ulve borte.

I samarbejde med Naturhistorisk Museum bliver der en lille plancheudstilling om ulve og om de dyr, ulvene spiser. Så kom gerne i god tid.

Vel mødt til en aften i ulvenes verden!

TILMELDING ER NØDVENDIG

Læs mere om pladsbestilling og få alle praktisk oplysninger her.