Aarhus University Seal

Nyt dansk-vietnamesisk samarbejde om dyrevelfærd

Økonomisk støtte fra Humane Slaughter Association muliggør nyt dansk-vietnamesisk samarbejde om dyrevelfærd under transport og slagtning.

Photo: Mette S. Herskin, AU

Dr. Han Quang Hanh, lektor ved Vietnam National University of Agriculture, er blevet tildelt det særlige rejselegat fra Humane Slaughter Association (HSA) for 2024. Dette legat åbner dørene for et spændende samarbejde mellem Dr. Hanh og Forskergruppen for Adfærd, Stress Velfærd, ANIVET, AU, hvor Prof. Mette S. Herskin vil være vært.

Under sit ophold ved ANIVET vil Dr. Hanh fokusere på dyrevelfærd under transport og ved slagteprocessen for svin og fjerkræ, og søge at bruge denne viden i sit arbejde for mere bæredygtig udvikling af husdyrproduktionen i Vietnam, hvor dyrevelfærd stadig er et forholdsvist nyt område i Vietnam.

In pressemedelelsen fra HSA udtrykker Dr. Hanh sin taknemmelighed for HSA's 2024 Special Travel Award ved at sige, "Det er en ære for mig at modtage HSA's 2024 Special Travel Award for at kunne rejse til Aarhus Universitet og deltage i Professor Herskins forskningsgruppe. Dette er en enestående mulighed for mig til at lære mere om dyrevelfærd hos landbrugsdyr under transport og ved slagteprocessen, hvilket vil have stor betydning for den bæredygtige udvikling af husdyrproduktionen i Vietnam i de kommende år. Dette legat vil hjælpe mig med at opbygge et vigtigt netværk med Professor Herskin og hendes forskningsgruppe for et langsigtet samarbejde. Jeg sætter stor pris på støtten fra HSA og ser frem til snart at besøge Danmark."

Hos ANIVET ser vi frem til Dr. Hanhs besøg og glæder os over, at vi som foregangsland inden for dyrevelfærd og den grønne omstilling kan dele vores viden og teknologi til andre dele af verden.