Aarhus University Seal

Markvandring med fokus på økologiske ærter – KlimæPro

Kom med AUFOOD, SEGES Innovation og Nordic Seed til markvandring med fokus på økologiske ærter til plantebaserede fødevarer den 28 juni 2023 8.30-12.00 på AU Auning.

Photo: Colourbox

Info about event

Time

Wednesday 28 June 2023,  at 08:30 - 12:00

Til markvandringen kan du se og høre mere om KlimÆPro.

KlimÆPro handler om at få dansk sortsudvikling, dyrkning og forarbejdning af ærter udviklet ved at skabe den viden, som landmænd og virksomheder har brug for. I projektet forædles og testes kendte og nye ærtesorter for dyrkningsegnethed og højt proteinindhold under konventionelle og økologiske dyrkningsforhold.

Program: 
08:30: Ankomst - Kaffe og rundstykker (Storage room AU Auning).

09:00: Velkomst v/ Hanne L. Kristensen, Forskergruppeleder, Planter, Fødevarer & Bæredygtighed hos Institut for Fødevarer.

  • AU AUNING: Ny dansk forsøgsstation - dyrkningsforsøg med frugt, bær, grøntsager og bælgfrugter.
  • KlimæPro v/ Eva Bräuner Sørensen, konsulent Planter & Miljø hos SEGES Innovation.
  • Forsøg ved AU med dyrkning af ærter til modenhed v/ Thayna Mendanha, forsker hos Institut for Fødevarer.
  • Økologisk dyrkning af ærter v/ Inger Bertelsen, chefkonsulent hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug.
  • Ærter til plantebaserede fødevarer med fokus på proteinkvalitet v/ Trine Kastrup Dalsgaard, lektor hos Institut for Fødevarer.
  • Højt udbytte kombineret med et højt indhold af protein v/ Jens Knudsen, ærteforædler hos Nordic Seed.

10:15: Gåtur til marken. 

10:30: Rundvisning i forsøgsmark v/ forsker Thayna Mendanha og forsøgsmedarbejder Emil Bitsch Lynggaard.

11:30: Afslutning.

Markvandringen er gratis, men kræver tilmelding. Se invitationen her, og tilmeld dig en spændende dag i marken her.