Aktuelt

Prisen på dansk honning er generelt højere end udenlandsk honning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Dansk honning trænger til et prestigeløft

Dansk biavl og honningproduktion er i stærk konkurrence med udenlandske biavlere. I et projekt har forskere ved Aarhus Universitet i samarbejde med erhvervet set nærmere på udfordringer og potentialer i den danske honningbranche.

Japansk kællingetand er en bælgplante, der byder sig til over for kvælstoffikserende bakterier på en nyopdaget måde.

21.11.2016 | DCA

Bælgplanter bejler til bestemte bakterier

Bælgplanter er selv med til at bestemme, hvilke kvælstoffiskerende bakterier, de vil samarbejde med. Den viden kan komme landbruget til gavn.

Ny forskning viser, at det er muligt at reducere indholdet af salt i ost – også uden at det påvirker en række egenskaber i uønsket retning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Til kamp mod den salte ost

Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der kan medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket.

14.11.2016 | DCA

Forskere og erhverv udvikler selvkørende foderrobot til minkfarme

Forskere og erhverv har i samarbejde udviklet verdens første selvkørende robot, der kan sættes direkte på de nuværende fodervogne.

14.11.2016 | Food

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Ny forskning viser, at kød, der er modnet, udvikler peptider, der virker blodtryksregulerende. Det kan potentielt bane vej for udvikling af ny medicin.

Flere ukrudtsarter er resistente over for herbicider. For at følge udviklingen i resistens har forskere kortlagt den nuværende situation. Foto: Janne Hansen

11.11.2016 | DCA

Ukrudtets resistens mod herbicider kortlagt

For at få et bedre indblik i udviklingen af ukrudtets resistens mod herbicider, har forskere fra Aarhus Universitet kortlagt det nuværende resistensbillede.

Foto: Kristian Meier

04.11.2016 | DCA

Avlsarbejdet på regnbueørreder målrettes forskellige produktionsmiljøer i verden

Ved hjælp af genomisk selektion vil danske forskere målrette avlsarbejdet mod regnbueørreder tilpasset forskellige produktionsmiljøer verden over. Dette vil kunne bane vejen for en endnu større eksport af æg fra regnbueørreder.

Foto: Janne Hansen

04.11.2016 | Agro

Klimamodellernes forudsigelser bekræftet

Den globale hvedeproduktion falder med over fem procent for hver grad, klodens temperatur stiger. Denne dystre sammenhæng bekræftes i en sammenligning af tre forskellige måder at modellere, hvordan klima påvirker udbytte.

Forskerne har brugt kaffe til at teste forbrugernes lyst til at købe klimavenlige varer.

03.11.2016 | DCA

Ny forskning: Farver får forbrugerne til at købe klimavenlige varer

Kun 8 ud af 100 danskere kan gennemskue, om en vare er klimavenlig. Men nu viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at en simpel rød-gul-grøn trafiklysmærkning effektivt kan guide forbrugerne til at vælge produkter med det mindste CO2-fodaftryk.

Valleprotein har helt særlige egenskaber, viser forsøg udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

31.10.2016 | Food

Valleprotein som våben i kampen mod overvægt

Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe mælkeprodukter, der har slankende effekt.

Viser resultater 61 til 70 ud af 641

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste