Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Ny forskning peger på en mulig fremtid med øget kontakt mellem ko og kalv. Foto: Jesper Rais, AU Foto

04.02.2019 | DCA

Ny forskning skaber mulighed for øget kontakt mellem kalv og ko

At adskille ko og kalv tidligt giver mindre brølen og mindre rastløshed end ved senere adskillelse. Men kontakt mellem ko og kalv er til gengæld positivt for kalvens sociale færdigheder og indlæringsevne. Ny forskning peger på en mulig fremtid med øget kontakt mellem ko og kalv.

Grøn biomasse rummer et stort potentiale som alternativ til traditionelle proteinkilder. Hør mere om fremtidsperspektiverne på konferencen i juni 2019. Foto: Anders Trærup, AU Foto

31.01.2019 | DCA

Stor konference om cirkulær bioøkonomi på Aarhus Universitet

Vær med når konferencen Circular Bioeconomy Days sætter fokus på udviklingen af fremtidens cirkulære bioøkonomi.

Kartoffelbrok er en skadelig svampesygdom, der er på listen over EU-karantæneskadegører. Foto: Wikimedia

29.01.2019 | Agro

Resistens mod kartoffelbrok overvåges løbende

Selvom kartoffelbrok er en sygdom, der yderst sjældent ses i Danmark, holder myndighederne og forskere fra Aarhus Universitet alligevel et vågent øje med kartoflernes modstandsdygtighed over for den skadelige svampesygdom.

Der er behov for radikale omlægninger i både fødevareforbrug og fødevareproduktion. Foto: Janne Hansen

24.01.2019 | DCA

Klimakonference: Fødevarer i et ændret klima

Landbrug, virksomheder, forbrugere og samfund har et fælles ansvar for fødevarernes klimabelastning. Aarhus Universitets interdisciplinære center for klimaforandringer, iClimate samler nu aktørerne til en diskussion om løsningerne. Det sker på en konference i Eigtveds Pakhus den 18. marts.

Som set i tidligere undersøgelser er vægtstyring hovedmotivationen for brug af måltidserstatningsprodukter – og kun meget få bruger dem som en del af deres normale kost. Foto: Colourbox

21.01.2019 | DCA

Måltidserstatninger hitter ikke i den brede befolkning

Danskerne er ikke overdrevent positive over for måltidserstatningsprodukter, der hovedsageligt bruges lejlighedsvist til vægttab. Den unge del af befolkningen tenderer dog til at være væsentligt mere positive.

Lis Wollesen de Jonge er udnævnt som Fellow i Soil Science Society of America. Prisen blev overrakt af præsidenten Richard P. Dick (t.v.). Foto: Yan Jin

18.01.2019 | Agro

Jordforsker fra Aarhus Universitet tildelt fornem pris

Soil Science Society of America har tildelt professor Lis Wollesen de Jonge fra Aarhus Universitet en pris i anerkendelse af hendes store indsats inden for jordforskning.

Komposteret madaffald er et af de restprodukter, som kan være en kilde til fosfor og andre næringsstoffer for afgrøder i marken. Foto: Colourbox

18.01.2019 | Agro

Restprodukter kan være en god kilde til fosfor

Det råfosfat, som bruges til fremstilling af handelsgødningsfosfor, er en begrænset ressource på globalt plan, men fosforet herfra kan delvist erstattes af restprodukter.

Før der plantes skov, er det en fordel at kende jordforholdene, så der kan vælges de bedst egnede træarter. Foto: Janne Hansen

14.01.2019 | Agro

Forskere kortlægger jordforholdene i skovrejsningsområder

Med deres viden om jordbundsforhold bidrager forskere fra Aarhus Universitet til kortlægning af skovrejsningsområder, så der kan vælges de bedst egnede træsorter til det enkelte område. Tre nye rapporter beskriver tre forskellige skovrejsningsområder i Danmark.

En række organismer kan gøre skade på danske frøafgrøder. Forskere fra Aarhus Universitet har opdateret listen over de relevante organismer. Foto: Janne Hansen

09.01.2019 | Agro

Opdaterede liste over skadegørere i frøafgrøder er tilgængelig

Forskere fra Aarhus Universitet har opdateret oversigten over organismer, der kan være til skade for specifikke danske afgrøder til eksportfrø.

For mange børn spiser for lidt i skolen. Foto: Colourbox

03.01.2019 | DCA

For mange børn spiser for lidt i skolen

For lidt mad. Så kort kan et af de store problemer, når man taler om børns mad i skolen, formuleres. Egentligt var det rammerne om måltidet, der primært blev undersøgt i et nyt studie fra Aarhus Universitet, men et stort problem, som forskerne fandt frem til, er, at alt for mange børn får for lidt mad i skolen – til skade for koncentration,…

Viser resultater 61 til 70 ud af 955

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste