Aktuelt

Der er både klima- og miljøgevinst ved at dyrke tørlagte vådområder – den såkaldte paludikultur – men der mangler udvikling og viden om teknologi og metoder.

30.12.2016 | Agro

Våde lavbundsarealer kan gøres produktive og klimavenlige

Klimaet, miljøet og landbruget kan alle blive vindere, hvis landmænd dyrker deres lavbundsarealer på en helt anden måde end nu. Udfordringen er, at der mangler udvikling og dokumentation.

Danmark står for cirka 75 procent af verdens produktion af spinatfrø, så det er vigtigt at sikre, at afgrøden er uden sygdomme. Foto: Colourbox

27.12.2016 | Agro

Visnesyge i spinat skal holdes nede

Det er altafgørende for den danske produktion af spinatfrø at styre udenom den tabsgivende svampesygdom visnesyge.

Der ikke meget at hente ved at vande sine kløvergræsmarker. Foto: Janne Hansen

21.12.2016 | Agro

Er der penge i at vande kløvergræs?

Overraskende og modsat tidligere resultater har en ny forsøgsserie udført på AU Foulum vist, at der er meget lille gevinst ved at vande kløvergræs.

Der graves dybt for indhente mere viden om udvaskning af pesticider fra sprækker i lerjorde.

20.12.2016 | Agro

Sprækker i danske lerjorde forårsager fund af pesticidrester i grundvandet

Der findes færre pesticidrester i grundvandet under sandjorde end under opsprækkede lerjorde. Opsprækkede lerjorde udgør cirka 40 procent af Danmarks overflade.

Formålet med samarbejdet er netop at sætte mælkeproducenten i centrum. Foto: Jesper Rais

19.12.2016 | Anis

Nyt samarbejde skal styrke kvægrådgivning

Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har indgået en aftale med rådgivningsselskabet SAGRO, der flytter ca. ti medarbejdere til AU Foulum.

Danmark kan fastholde sin fødevareproduktion, selvom der dyrkes græs i stedet for korn. Foto: Jesper Rais

19.12.2016 | Agro

Er græs det nye guld?

Grønne græsmarker i stedet for gyldne kornmarker kan bidrage til at reducere Danmarks udledning af klimagasser med cirka 20 procent – men det kræver videreudvikling af nuværende teknologi og ændrede praksis i landbruget.

Mikrobryg er et eksempel på lokaltproducerede varer med succes. Foto: Colourbox

16.12.2016 | Agro

Mad med stamtavle er det nye sort

Oplysning om en fødevares oprindelsessted kan virke som et kvalitetsstempel, hvis fødevaren har et særpræg. Nu skal der sættes skub i udvikling af flere danske fødevarer med en kendt oprindelse eller historie.

Der kan skrues på en række faktorer for at gøre Nøglehullet endnu mere tydeligt for forbrugerne.

16.12.2016 | DCA

Nøglehullet er i hård konkurrence om vores opmærksomhed

Der er en jungle af informationer, når vi køber ind, både på varernes emballage og via andre kanaler. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvad der skal til for, at vi får øje på Nøglehullet - det nordiske ernæringsmærke, der hjælper forbrugerne til at træffe sundere valg.

Spiring af frøukrudt kan holdes ned ved at minimere jordbearbejdningen. Foto: Janne Hansen

15.12.2016 | Agro

Når det er bedst at lade være

Ingen eller minimal jordbearbejdning er den bedste strategi mod frøukrudt, fordi omsætningen af ukrudtsfrø er størst på jordoverfladen.

Kløver og græs bør få selskab af flere urter, da det medfører en række fordele. Foto: Janne Hansen

14.12.2016 | Agro

Når kløvergræs er mere end kløver og græs

Urter i kløvergræsmarker kan bidrage positivt til biodiversitet, kulstoflagring, ressourceudnyttelse og udbytte – men det kræver god styring af andelen af urter.

Viser resultater 71 til 80 ud af 675

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste