Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Danskerne spiser mere ude end tidligere, og unge tager mere på gourmetrestaurant end ældre. Foto: Colourbox

04.03.2019 | DCA

Hvordan har vi det med vores mad?

Forskere har undersøgt en række aspekter af vores relationer til mad og spisning, samt hvordan vores opfattelser af fødevarekvalitet udvikler sig over tid. Forbrugernes kvalitetsbevidsthed går igen i både hjemmet og på restaurant.

Marie Trydeman Knudsen fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet. Foto: Janne Hansen

27.02.2019 | Agro

AU-forsker er nyt medlem af Klimarådet

Forsker Marie Trydeman Knudsen, Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet.

Kobøvsernes indhold af metan kan nedsættes samtidig med at køernes foderudnyttelse forbedres via målrettet avlsarbejde. Foto: Jesper Rais

26.02.2019 | Klima

Både klima og økonomi kan være vindere

Ved hjælp af billige målemetoder med høj kapacitet kan kvægavlere reducere mængden af drivhusgas, som deres køer udleder via deres bøvser, samtidig med at køernes fodereffektivitet forbedres.

De officielle kostråd nyder stor troværdighed. Foto: Colourbox

25.02.2019 | DCA

Forbrugerne navigerer i en jungle af kostråd

Danskerne har tillid til de officielle kostråd, men ikke styr på dem alle. Samtidig konkurrerer bloggere, trends og selvudnævnte sundhedsguruer om vores opmærksomhed med mere eller mindre velunderbyggede sundhedsråd. Forskere har undersøgt, om danskerne er i stand til at skille skidt fra kanel, når det gælder anbefalinger om kost og sundhed.

Kommunikation med medarbejderne er afgørende, hvis der skal reduceres i brugen af antibiotika og zink. Arkivfoto: Ida Marie Jensen, AU Foto

25.02.2019 | Anis

Kommunikation kan være et redskab til at reducere antibiotikaforbrug hos svin

Blandt landmænd og dyrlæger er der forståelse for behovet for at reducere brugen af antibiotika og medicinsk zink i svineproduktionen. Men der er også udbredt bekymring for konsekvenserne heraf. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Forskere fra Institut for Agroøkologi arbejder med syv forskellige fremtidsscenarier fra kvægbedrifter. Foto: Jesper Rais

22.02.2019 | Agro

Forskere beskriver syv mulige scenarier for fremtidens kvægbedrifter

Forskere fra Aarhus Universitet har kigget ind i krystalkuglen og opstillet syv mulige scenarier for fremtidens malkekvægbrug baseret på input fra branchen.

”Never born or slaugthered” lyder et af salgsargumenterne for clean meat. Foto: Colourbox

18.02.2019 | Food

Nu kommer det klimavenlige clean meat – og Danmark skal med på vognen

Kød er en af de store klimasyndere og der arbejdes intenst på at reducere klimabelastningen fra kødproduktionen. Et klima- og miljøvenligt alternativ er at dyrke kødet i bioreaktorer.

Grisene i forsøget æder en af fire forskellige blandinger, hvor indholdet af græsprotein varierer. Jo mørkere farve, des højere er indholdet af græs.

18.02.2019 | DCA

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

I disse uger er en gruppe forskere i færd med at undersøge, om det er muligt at udskifte traditionelle proteinkilder med protein fra kløvergræs i foderet til økologiske grise. Og de er optimistiske.

13.02.2019 | Økologi

Millioner til rendyrket økologi

Det kan være en fin idé at købe økologisk, men du kan ikke være sikker på, at , at den vare, du køber, er produceret 100 pct. økologisk. Det skal et nyt, stort EU-projekt råde bod på ved at gøre økologiske jordbrug mere økologiske.

Foto: Colorbox

12.02.2019 | DCA

Smag med alle sanser, når de nordiske Michelin-stjerner overrækkes i Aarhus

Aarhus kommer til at syde og koge, når The MICHELIN Guide Nordic countries Awards løber af stabelen 18. februar. Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.

Viser resultater 71 til 80 ud af 976

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste