Aktuelt

Forskere fra Aarhus Universitet redegør for beregninger af marginaludvaskning. Foto: Jesper Rais.

29.11.2017 | DCA

Forskere redegør for kritik af kvælstofberegninger

I et nyt notat redegør forskere fra Aarhus Universitet for den kritik, som Danmarks Naturfredningsforening har rejst af beregninger, der blev udført for Miljø- og Fødevareministeriet i 2015.

Blandt de faciliteter, som Institut for Agroøkologi stiller til rådighed for andre forskere, er anlæg, der kan måle udledning af klimagasser fra marken. Foto: Søren O. Petersen

28.11.2017 | Natur, miljø og klima

Nyt forskningssamarbejde om klima kommet på plads

Aarhus Universitet er med i en ny europæisk forskningsinfrastruktur, der går ud på at påvise forandringer i økosystemer, eksempelvis landbruget, som følge af klima- og miljøforandringer.

Der er brug for at udvikle teknologien til at omdanne biomasse til andre produkter. Region Midtjylland tilbyder medfinansiering. Foto: Jesper Rais

27.11.2017 | DCA

Fremtidens bæredygtige produkter skal baseres på biologiske materialer

Virksomheder i Region Midtjylland kan opnå medfinansiering til bioøkonomiske udviklingsprojekter.

For yderligere at forbedre grundlaget for modellering på N-området udviklinges en ny og opdateret empirisk udvaskningsmodel baseret på flere markmålinger. Den statistiske databehandling foregår i disse måneder og vil blive publiceret i løbet af 2018. Foto: Aarhus Universitet

24.11.2017 | DCA

Ny forskning støtter fortsat tal for marginaludvaskning anvendt i forbindelse med landbrugspakken

Gennem flere år er der efterlyst flere målinger og mere viden om, hvordan gødning og afgrøder påvirker udvaskningen af kvælstof fra dyrkningsjorden. Indtil videre er tallene fra rodzonemodellen NLES4, der blev anvendt i forbindelse med landbrugspakken, det bedste bud på hvordan udvaskningen ændres ved ændringer i gødningstilførsel. Selv om tallene…

Blandt de tiltag, der kan øge jordens lagring af kulstof, er øget plantedække, bedre management af græsarealer og længere græsningsperioder. Foto: Janne Hansen

23.11.2017 | Agro

Jorden har brug for kulstof

Det er nødvendigt at fastholde eller øge jordens kulstofindhold af hensyn til både klimaet og jordens frugtbarhed. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et nyt internationalt projekt, der skal udvikle og udbrede viden på området.

Beslutninger om håndtering af kvælstof bør basere sig på videnskab og helhedstænkning. Foto: Janne Hansen

23.11.2017 | Agro

Kvælstofhåndtering kræver viden og samarbejde

Både landbruget, naturen, grundvandet og folkesundheden bør tilgodeses i forbindelse med håndtering af kvælstof.

Knivtromlen i færd med at tromle hestebønner på Aarhus Universitets forsøgsmarker i Årslev. Efter to uger tromles igen og efter tre uger plantes kål direkte i den døde plantemasse. Foto: Hanne L. Kristensen AU-FOOD

20.11.2017 | Food

Dyrkning i planterester giver mindre ukrudt

Forskere på Aarhus Universitet planter hvidkål direkte i visne bælgplanter uden at bearbejde jorden. På den måde kan de blandt andet dæmme op for ukrudt og skabe større biodiversitet. Forskerne er nu langt i det europæiske projekt SoilVeg, som undersøger nye metoder til økologisk grøntsagsdyrkning. Resultaterne begynder at tegne sig.

Når græs udgør en stor del af koens foder ændrer det mælkens sammensætning. Foto: Colourbox

20.11.2017 | Agro

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

Hvilke veje kan fremtidens kvægbedrifter følge? Det vil et nyt forskningsprojekt ved Institut for Agroøkologi belyse. Foto: Jesper Rais

15.11.2017 | Agro

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

Manglende socialt fællesskab omkring måltidet forringer de ældres livskvalitet. Foto: Colourbox

13.11.2017 | Food

Madfællesskaber hjælper ældre, som har mistet en samlever

Når ældre bliver alene om de daglige måltider, oplever de en forringelse i deres livskvalitet. Madfællesskaber kan dog spille en positiv rolle for de borgere, som har mistet en samlever. I en ny rapport ser Aarhus Universitet nærmere på, hvordan ændringer i ældre borgeres livssituation spiller ind på madvaner og sundhed.

Viser resultater 21 til 30 ud af 746

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste