Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Et nyt projekt ledet af Aarhus Universitet undersøger de mange forskellige aspekter, der spiller ind på vores mæthedsfornemmelse. Foto: Colourbox

25.03.2019 | DCA

Hvad afgør, hvor meget vi spiser?

Overvægt og medfølgende komplikationer er et voksende problem verden over - blandt andet på grund af vores kost og aktivitetsniveau. Men hvad afgør, hvor meget vi spiser, og kan man med mere mættende fødevarer gøre det lettere for den enkelte ikke at spise for meget? Det undersøges i projektet OmniSaM, der ledes af Aarhus Universitet.

Repræsentanter for tænketanke, landbrugsorganisationer, fødevarevirksomheder og NGOer diskuterede mulighederne for at reducere fødevarernes klimaaftryk. Foto: Claus Bo Andreasen

25.03.2019 | DCA

Vi skal efterspørge og producere klimavenlige fødevarer

En reduktion af fødevarernes klimabelastningen er forbundet med store udfordringer og vanskelige dilemmaer. Men en omstilling i både forbrug og produktion er nødvendig og vil have mange positive sideeffekter.

I en redegørelse konkluderer forskere, at det ikke er sandsynligt, at honningbier i deres nuværende tæthed og fordeling skulle udgøre en generel fare for vilde bier i Danmark. Foto: Per Kryger

22.03.2019 | DCA

Debat om honningbier kontra de vilde bier

Efter ønske fra Landbrugsstyrelsen har forskere fra Aarhus Universitet gennemgået den eksisterende litteratur om mulig fødekonkurrence mellem honningbier og vilde bier.

Danske haver er fyldt med frugttræer og bærbuske. Foto: Colourbox

18.03.2019 | Food

Her er de bedste frugt- og bærsorter til haven

Havesæsonen nærmer sig, og hos mange kribler det i fingrene for at plante nyt. Men det er ikke lige meget, hvilken sort, man vælger, når det gælder frugt og bær. Selv i et lille land som Danmark, kan der f.eks. være forskelle i klimaet, som man bør skæve til. I en ny DCA-rapport får du overblikket over de mest velegnede frugt- og bærsorter til…

Antallet af fødte grise per år er i perioden 2011 til 2017 steget fra 39,4 millioner grise til 43,2 millioner grise. Foto: Jesper Rais, AU Foto

18.03.2019 | Svin

Der skal fortsat arbejdes på at reducere pattegrise- og smågrisedødeligheden

Den procentuelle dødelighed blandt patte- og smågrise er faldet svagt i de senere år, viser en ny opgørelse. Men der er stadig alt for mange grise, som ikke når ud til forbrugerne, mener en af forskerne bag opgørelsen, som gerne vil samarbejde med erhvervet om at nedbringe dødeligheden.

Vi spiser og drikker med alle vores sanser. Foto: Colourbox

11.03.2019 | Food

Smag foregår lige så meget i hjernen som i munden

Når du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen.

Kvindelige erhvervsskoleelever finder det signifikant mere meningsfyldt og spændende at spise sundt sammenlignet med de mandlige medstuderende. Foto: Colourbox

11.03.2019 | DCA

Mænd på erhvervsskoler har stadig færre point på sundhedskontoen

På sundhedsfronten halter mændene på erhvervsskoler efter de kvindelige medstuderende, der i gennemsnit er mere motiverede til og spiser mere sundt, samtidig med at de ved mere om sund mad.

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt til professor i plantepatologi. Foto: Jesper Rais

06.03.2019 | Agro

Ny professor i plantepatologi ved Aarhus Universitet

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mælkeproduktion påvirker mere end blot klimaet - også eksempelvis biodiversitet og jordens kulstoflagring påvirkes. Foto: Colourbox

06.03.2019 | Agro

Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet

Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.

Danskerne spiser mere ude end tidligere, og unge tager mere på gourmetrestaurant end ældre. Foto: Colourbox

04.03.2019 | DCA

Hvordan har vi det med vores mad?

Forskere har undersøgt en række aspekter af vores relationer til mad og spisning, samt hvordan vores opfattelser af fødevarekvalitet udvikler sig over tid. Forbrugernes kvalitetsbevidsthed går igen i både hjemmet og på restaurant.

Viser resultater 41 til 50 ud af 955

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste