Aktuelt

Den væsentligste årsag til trædepudesvidninger blandt økologiske slagtekyllinger vurderes at være kombinationen af fugt og gødning i stalden. Foto: AU

03.07.2017 | Anis

Økologiske slagtekyllinger har brug for tørre fødder

På trods af at økologiske slagtekyllinger har adgang til udeareal, har mere plads og bevæger sig mere end konventionelle slagtekyllinger, så har de ligesom deres konventionelle artsfæller problemer med, at deres trædepuder får svidninger. En ny DCA-rapport undersøger årsager til trædepudesvidninger og peger på mulige forebyggelsesmetoder.

Aarhus Universitet deltager igen i år på Food Festival. Madfestivalen finder sted 1.-3. september. Foto: AU

03.07.2017 | Food

Bliv del af fødevareforskningen på Food Festival

Sensommeren byder traditionen tro på Food Festival, og Aarhus Universitet bidrager igen i år med sanseoplevelser og et blik ind i den forskning, som foregår på Institut for Fødevarer. Festivalgæsterne kan endda selv blive en del af forskningen.

Der kan sikres et godt udbytte i kartofler ved løbende at dosere kvælstof på grundlag af planternes behov. Foto: Janne Hansen

21.06.2017 | Agro

Kunsten at ramme afgrødernes behov præcist

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en metode til en hidtil uset præcis bestemmelse af afgrøders kvælstofbehov. Metoden kan bruges til at mindske udvaskningen af kvælstof fra landbruget samtidig med at udbyttet optimeres.

Klimaforandringerne kan åbne for nye muligheder for at drive landbrug i Grønland. Foto: Colourbox

21.06.2017 | Agro

Der er muligheder for landbrug i Grønland

Global opvarmning bevirker, at Grønland får længere og varmere somre. Det forhold kan åbne nye muligheder for at drive landbrug – men der mangler viden om alt fra optimale dyrkningsmetoder til gode løsninger på logistik og bæredygtig anvendelse af energi.

19.06.2017 | Food

Ny konference om fødevarer på Aarhus Universitet

Konferencen InnovateFood vil 31. august og 1. september samle fødevarevirksomheder, forskere og studerende på Aarhus Universitet. Her vil de sammen udforske innovative løsninger på fremtidens udfordringer inden for fødevareområdet.

Danske svineproducenter har besluttet at arbejde for at reducere sodødeligheden til 9 procent i 2018. Foto: Colourbox

19.06.2017 | Anis

Hvorfor dør søerne – og hvad kan vi gøre for at reducere det?

Sodødeligheden i danske besætninger er faldet de senere år, men der er behov for flere tiltag. En ny DCA-rapport fra Institut for Husdyrvidenskab kortlægger årsager og gennemgår mulige strategier til at reducere dødeligheden yderligere.

Foto: Maria Randima Brauer Sørensen

12.06.2017 | DCA

Årsberetning fra DCA er udkommet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsberetning for 2016 er netop udkommet – og giver læserne et indblik i det arbejde, der ligger til grund for den forskningsbaserede myndighedsbetjening.

Det er især forbrugere, som i forvejen køber færdigretter og sjældent bruger over to timer på at lave mad, der er interesserede i at købe gourmet-færdigretter. Foto: Colourbox

12.06.2017 | DCA

Forbrugerne vil have færdiglavet gourmet

De danske forbrugere er positive over for at hente gourmetmad i køledisken. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, som afdækker vækstmulighederne for dansk gastronomi.

Dyrevelfærden influeres af, at eleverne stimuleres til og får mulighed for at tage ansvar i deres praktikperioder. Foto: AU Foto

29.05.2017 | Anis

Praktikelever i landbruget lærer om dyrevelfærd, når landmanden går forrest

Praktikstedet skal ikke kun se eleven som arbejdskraft, men også være et læringsrum og et socialt fællesskab, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Når dyr udsættes for temperaturer over deres termoneutrale zone (som for kvæg ligger mellem ca. 0 og 25 graders C) er de i risiko for at få varmestress. 
Foto: Linda S. Sørensen

29.05.2017 | Anis

Udegående dyr bør have adgang til skygge i sommerhalvåret

Udegående dyr kan, selv under danske himmelstrøg, være udsat for periodevis varmestress, såfremt de ikke har adgang til skygge. Konklusionen fremgår af en vidensyntese, samt en undersøgelse baseret på meteorologiske data målt under skyggeforhold for den danske sommer igennem de sidste 16 år.

Viser resultater 41 til 50 ud af 707

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste