Aktuelt

Formålet med samarbejdet er netop at sætte mælkeproducenten i centrum. Foto: Jesper Rais

19.12.2016 | Anis

Nyt samarbejde skal styrke kvægrådgivning

Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har indgået en aftale med rådgivningsselskabet SAGRO, der flytter ca. ti medarbejdere til AU Foulum.

Danmark kan fastholde sin fødevareproduktion, selvom der dyrkes græs i stedet for korn. Foto: Jesper Rais

19.12.2016 | Agro

Er græs det nye guld?

Grønne græsmarker i stedet for gyldne kornmarker kan bidrage til at reducere Danmarks udledning af klimagasser med cirka 20 procent – men det kræver videreudvikling af nuværende teknologi og ændrede praksis i landbruget.

Mikrobryg er et eksempel på lokaltproducerede varer med succes. Foto: Colourbox

16.12.2016 | Agro

Mad med stamtavle er det nye sort

Oplysning om en fødevares oprindelsessted kan virke som et kvalitetsstempel, hvis fødevaren har et særpræg. Nu skal der sættes skub i udvikling af flere danske fødevarer med en kendt oprindelse eller historie.

Der kan skrues på en række faktorer for at gøre Nøglehullet endnu mere tydeligt for forbrugerne.

16.12.2016 | DCA

Nøglehullet er i hård konkurrence om vores opmærksomhed

Der er en jungle af informationer, når vi køber ind, både på varernes emballage og via andre kanaler. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvad der skal til for, at vi får øje på Nøglehullet - det nordiske ernæringsmærke, der hjælper forbrugerne til at træffe sundere valg.

Spiring af frøukrudt kan holdes ned ved at minimere jordbearbejdningen. Foto: Janne Hansen

15.12.2016 | Agro

Når det er bedst at lade være

Ingen eller minimal jordbearbejdning er den bedste strategi mod frøukrudt, fordi omsætningen af ukrudtsfrø er størst på jordoverfladen.

Kløver og græs bør få selskab af flere urter, da det medfører en række fordele. Foto: Janne Hansen

14.12.2016 | Agro

Når kløvergræs er mere end kløver og græs

Urter i kløvergræsmarker kan bidrage positivt til biodiversitet, kulstoflagring, ressourceudnyttelse og udbytte – men det kræver god styring af andelen af urter.

Der er mange forskellige kilder til drivhusgasser fra landbruget. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro

Landbrugets klimagasser er en kompliceret affære

Landbruget bidrager med cirka 20 procent af de samlede danske udledninger af drivhusgasser målt i klimapåvirkning – men det er tal, der er vanskelige at opgøre nøjagtigt.

At forskerne netop har identificeret biomarkører for kødindtag er vigtigt i forhold til at kunne undersøge, hvordan kød påvirker menneskets metabolisme. Foto: Colourbox

08.12.2016 | Food

Kylling eller oksekød? Urin afslører, hvad der blev spist

Forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet kan på baggrund af en urinprøve differentiere mellem indtag af kyllinge- og oksekød. Det er nyttig viden i fremtidige undersøgelser af sammenhængen mellem kost og human sundhed.

Kløvergræs som en del af sædskiftet kan bidrage til at holde ukrudtet nede. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro

Fem tips til at begrænse ukrudtet i økologiske marker

Ved at følge fem grundregler kan man begrænse forekomsten af ukrudt i økologiske marker. Lektor Bo Melander, Aarhus Universitet, går i nærmere detaljer med disse forsøgsbaserede men praktiske fif på Plantekongres 2017.

Foto: Janne Hansen

02.12.2016 | Agro

Klimakravene til dansk landbrug kan realiseres

Med en målrettet indsats kan dansk landbrug opfylde EU’s krav til reduktion af klimagasser og samtidig opretholde fødevareproduktionen. Men der skal mere forskning til for at mindske omkostningerne.

Viser resultater 41 til 50 ud af 641

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste