Aktuelt

Mutationsforædling med de nye præcisionsteknologier kan ses som ekstra muligheder for at understøtte en allerede meget effektiv planteforædling. Foto: Colourbox

03.09.2018 | DCA

Ny rapport sætter fokus på præcisionsforædling

En rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug - sætter fokus på muligheder og risici ved anvendelse af nye planteforædlingsteknikker i dansk landbrug, gartneri og skovbrug. Et højaktuelt emne set i lyset af EU-Domstolens afgørelse om, at teknikkerne skal reguleres efter den fulde GMO-lovgivning.

28.08.2018 | DCA

Sæt ikke pædagogikken på pause ved måltiderne i dagtilbud

I dag lancerer Fødevarestyrelsen nye anbefalinger for gode rammer om måltiderne i daginstitutioner. De bygger på forskning fra DPU, Aarhus Universitet, og et af de overordnede budskaber er, at dagtilbuddene skal lade måltidet være en del af den pædagogiske praksis.

En almindelig grund til at køer sættes ud er halthed. Forskere har undersøgt, om landmænd, dyrlæger og chauffører vurderer udsætterkøernes transportegnethed ens. Foto: Jesper Rais

24.08.2018 | DCA

Vurdering af udsætterkøers transportegnethed er ikke ensartet

Når landmænd, chauffører og dyrlæger i en test ser på, om udsætterkøer er egnede til at blive transporteret til slagteriet baseret på dyrenes grad af halthed, er der forskellige vurderinger.

Dansk hvede skal klædes på til fremtidens klimaudfordringer. Foto: Janne Hansen

22.08.2018 | Plantedyrkning

Dansk hvede skal gøres mere robust

Med henblik på at fremavle hvede, der kan tåle fremtidens klimaudfordringer, bruger forskere genetiske data til at få et bedre indblik i, hvordan hvede tilpasser sig stress.

På Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er forskerne optagede af fremtidens fødevarer. Foto: Arkivfoto

20.08.2018 | Food

Fremtidens fødevarer - og en enkelt verdenspremiere

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet præsenterer alt fra modnet fisk til en helt ny grønsag, der endnu ikke har noget navn, på årets Food Festival, der vanen tro løber af stablen i september på Tangkrogen i Aarhus.

20.08.2018 | Anis

Åbent Landbrug på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU-Foulum

Nu har du chancen for at få et unikt indblik i mælkeproduktion og kvægforskning, når Danmarks Kvægforskningscenter den 16. september 2018 byder velkommen til en spændende dag på et moderne højteknologisk kvægbrug. Dørene er åbne fra kl. 10-16 og alle er velkomne.

Der er meget lidt viden om udsættersøers kliniske tilstand, inden de læsses på transportbilen. Foto: Carsten Kjærulf Christensen

20.08.2018 | DCA

Ny viden om udsættersøers tilstand før transport til slagteri

Forskere fra Aarhus Universitet har som nogle af de første undersøgt udsættersøers tilstand den dag, de skal transporteres til slagteriet.

Sikring af Kinas vandkvalitet får en hjælpende hånd fra danske forskere - blandt andet fra Aarhus Universitet. Foto: Colourbox

20.08.2018 | Agro

Kina skal have rent vand – med hjælp fra Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet bidrager til at sikre tilstrækkeligt med rent vand til Kina i et EU-projekt, der også kan gavne europæisk erhvervsliv.

Forskere undersøger, om forskellige farver af lys kan påvirke smagen af krydderurter. Foto: Carl-Otto Ottosen

15.08.2018 | DCA

Kan særligt lys give krydderurter mere smag?

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger, om forskellige typer af nye, avancerede LED-lamper i væksthuse kan forbedre smagen af krydderurter.

10.08.2018 | DCA

Ny receptor involveret i symbiose mellem bælgplanter og kvælstoffikserende jordbakterier

Bælgplanter kan vokse i kvælstoffattige jordarter på grund af deres evne til at indgå i symbiose med kvælstoffikserende bakterier. Der er stor interesse i at bruge viden om denne symbiose for kunne overføre denne til ikke-symbiotiske planter. Et forskerhold er nu kommet et skridt videre til at forstå den komplekse proces.

Viser resultater 11 til 20 ud af 843

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste