Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Teknologi og fremtidens planteavl

  • Tema

Teknologi og fremtidens planteavl

Forskere fra Aarhus Universitet koordinerer et europæiske projekt, der støtter implementering af bæredygtig, integreret ukrudtsbekæmpelse i Europa. Foto: Janne Hansen

11.01.2017 |

Nye tider for ukrudtsbekæmpelsen i Europa

Integreret ukrudtsbekæmpelse er vejen frem for et bæredygtigt og robust jordbrug. Et nyt Horizon 2020-projekt vil støtte og fremme implementering af systemet i Europa.

Ved hjælp af ny teknologi kan ukrudt undgås samtidig med at brugen af herbicider reduceres markant. Foto: Janne Hansen

06.01.2017 |

Kunstig intelligens skal reducere brugen af ukrudtsmiddel med 75 procent

Et nyt projekt vil skabe et system, hvor kamera og sprøjte samarbejder om at genkende ukrudt i marken automatisk og medvirke til, at der kun sprøjtes, hvor det er nødvendigt.

Det er vigtigt at tildele den mængde gødning, der sikrer et optimalt forhold mellem kløver og græs. Foto: Janne Hansen

18.10.2016 |

Kvælstof, kløvergræs, kamera og billedbehandling går op i en højere enhed

Tilførsel af kvælstof til kløvergræsmarker kan reduceres ved hjælp af ny teknologi, der kombinerer kameraer, sensorer, computere og smartphones.

Dyrkningsjorden er under tryk fra landbrugets tunge maskiner. Et samarbejde mellem forskere, virksomheder og rådgivere vil finde løsninger på problemet. Foto: Per Schjønning

07.09.2016 |

Maskindesign og afgrødevalg kan mindske jordpakning

De tunge landbrugsmaskiner, der bruges til at bearbejde jorden, tilføre husdyrgødning og bringe høsten i hus, er med til at forringe jorden, men nytænkning i forbindelse med teknik og afgrøder kan afhjælpe det alvorlige problem.

Teknik til minimering af jordpakning vises frem ved maskindemonstrationen på Foulumgaard den 3. maj 2016. Foto: Ole Green

17.04.2016 |

Ny teknik til minimering af jordpakning demonstreres på AU Foulum

Effektive markoperationer uden jordpakning kan lade sig gøre med nye tekniske tiltag. Det bliver demonstreret på forskningscentret AU Foulum den 3. maj 2016.

Hvis vi ikke passer på jorden, risikerer vi at ødelægge den, så den mister sin frugtbarhed. Foto: Per Marcussen

01.07.2015 |

Den dyrkede jord er under pres

Langt det meste af den mad, vi spiser, har direkte eller indirekte sin oprindelse i jorden. Men jordens frugtbarhed trues af den måde, vi behandler den på. Forskere fra Aarhus Universitet har stort fokus på problemerne i samarbejde med landbrugserhvervet og myndighederne.

Et nyt forskningsprojekt vil give landbruget muligheden for at behandle markerne på grundlag af markernes individuelle egenskaber og forhold. Foto: Janne Hansen

29.06.2015 |

Fremtidens landbrug kombinerer bæredygtighed med produktivitet og effektivitet

Forskere fra Aarhus Universitet er involveret i et projekt med et budget på knapt 100 mio. kr., der vil gøre landbruget klar til en fremtid, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med intensiv, effektiv og produktiv planteproduktion.

Hvis der plantes med større afstand mellem rækkerne end traditionelt, kan der blive plads til efterafgrøder, hvilket har en række fordele. Forskerne undersøger det nye dyrkningssystem. Foto: Janne Hansen

30.01.2014 |

Ud med ukrudt – ind med kvælstof

Der kan opnås højere og mere stabile udbytter i økologisk planteavl ved at dyrke efterafgrøder i rækkerne mellem landbrugsafgrøderne. Metoden kan reducere ukrudt og skaffe kvælstof til landbrugsafgrøderne foruden at det kan reducere udvaskning af kvælstof og øge lagring af kulstof.

Viser resultater 11 til 18 ud af 18

Forrige 1 2