Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsartikler

Foto: Colourbox

13.09.2021 |

Forskere vil gøre det nemmere at vælge fødevareemballager - og at bortskaffe dem igen - på bæredygtig vis

Forbrugerne er i tvivl om hvordan de bortskaffer fødevareemballager på en bæredygtig måde. Det vil forskere nu gøre noget ved hjælp af vidensbaserede kampagner, der leverer den information, som forbrugerne behøver for at kunne træffe det rette valg.

26.05.2021 |

Græs skal erstatte plastic som take-away emballage

Emballage til take-away kan måske snart være fuldstændig baseret på lokale, bæredygtige materialer i stedet for fossilbaserede produkter. Det er målet for et nyt forskningsprojekt, der sigter efter en emballageløsning baseret på græsfibre.

I et nyt projekt vil en forsker fra Aarhus Universitet forsøge at udvikle en kemisk reaktion, der kan forvandle tørt brød til fødevareemballering. Foto: Colourbox.

25.05.2021 |

Forsker vil forvandle tørt brød til emballering

Alt for meget brød ender i skraldespanden, men hvad hvis det i stedet kunne vende tilbage til supermarkedet i form af en højtydende og fuldt biologisk nedbrydelig emballering? I et nyt projekt vil en forsker fra Aarhus Universitet forsøge at udvikle en grøn kemisk proces, der kan forvandle brødaffald til emballering. Projektet har netop modtaget…

Iværksætterne Christian Møller (tv.) og Mads Krogh Kristensen leverer til både restauranter og take-away, og de laver emballage med de respektive kunders logo på. Foto: GS Supply

23.03.2021 |

AU-iværksætterforløb sætter skub i studerendes salg af bæredygtig emballage

Et vietnamesisk, bæredygtigt sugerør blev startskuddet til to AU-studerendes blomstrende forretning med bæredygtig emballage til restauranter og take-away i en corona-tid. Aarhus Universitets åbne iværksætterforløb Food eHub bistod med at søge den første, igangsættende kapital hjem.

Foto: Colourbox

09.06.2020 |

Hvordan reagerer forbrugerne på bæredygtige emballager?

På Aarhus Universitet er der fokus på at udvikle bæredygtige emballageløsninger til fødevarer. I et nyt forskningsprojekt skal MAPP Centret være med til at undersøge, hvordan forbrugerne reagerer på de bæredygtige emballager.

02.06.2020 |

Nyt forskningsnetværk for bæredygtig emballering af fødevarer

Et nyt, internationalt forskningsnetværk med repræsentanter fra 36 lande, CIRCUL-A-BILITY, har set dagens lys inden for rammerne af Det europæiske samarbejde om videnskabelig og teknisk forskning (COST). Formålet med netværket er at understøtte vidensdeling om bæredygtige løsninger til emballering af fødevarer. Professor Milena Corredig fra…

Foto: Colourbox

12.05.2020 |

Nyansættelser skal styrke forskning i bæredygtig emballering

Med ansættelsen af to nye og højtspecialiserede tenure tracks vil Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet styrke sit strategiske fokus på forskning i innovative, bæredygtige emballeringsløsninger.

Foto: Colourbox

05.12.2019 |

Udvikling af nye bæredygtige emballager til frugt og grønt

Ny forskning og produktudvikling inden for bæredygtige emballager til frugt og grønt blev præsenteret på et seminar på Teknologisk Institut i Aarhus den 25. november. En af ideerne er at omdanne kasseret frugt og grønt til emballager til frisk frugt og grønt.

Friske jordbær er nogle af de produkter, som oftest kasseres på grund af dårlig kvalitet. Foto: Colourbox

24.06.2018 |

Den perfekte emballage til frisk frugt og grønt skal opfylde mange krav

Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med industrien i færd med at undersøge, hvordan der kan udvikles nye typer af indpakning, der sikrer bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

Forskere fra AU skal undersøge forskellen på jordbærs vægt og kvalitet alt efter, om de alene bliver pakket i papbakker eller i papbakker med folie omkring. Foto: Justyna Wieczynska

29.08.2016 |

Ny emballage skal mindske madspild

I Danmark smider vi hvert år over 700.000 tons mad ud. Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med kolleger og virksomheder i gang med at udvikle og afprøve ny emballage, som skal sikre, at frugt og grønt ikke rådner så hurtigt.