Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny teknik til minimering af jordpakning demonstreres på AU Foulum

Effektive markoperationer uden jordpakning kan lade sig gøre med nye tekniske tiltag. Det bliver demonstreret på forskningscentret AU Foulum den 3. maj 2016.

Teknik til minimering af jordpakning vises frem ved maskindemonstrationen på Foulumgaard den 3. maj 2016. Foto: Ole Green

En maskindemonstration med fokus på nye tekniske tiltag til minimering af jordpakning holdes på AU Foulum den 3. maj 2016 kl. 14-17 på AU Foulum. Det sker som led i det EU-finansierede projekt RECARE.

En nyudviklet vogn til transport af afgrøder fra marken (halm, græs, mm.) med såkaldt krabbestyring (forskudte hjul og ingen efterløbende hjul i samme spor) og med de bedste dæk på markedet vil blive sammenlignet med en traditionel vogn. Et nyt koncept til mindskelse af hjullasten via bælter under bugen på gyllevogne vil ligeledes blive demonstreret. Desuden vil der være udstilling af systemer til dæktrykregulering, nyudviklet software til optimering af trafik i marken og resultater fra beslutningsstøttesystemet Terranimo®.

Effekten af de nye tekniske tiltag vil blive målt med sensorer nedsat i jorden. Matthias Stettler fra Schweiz vil efter hver testkørsel forklare de målte stresskurver og effekten på jorden. En tilsvarende demonstration kan ses her. Effekten af de nye maskiner vil blive illustreret i udgravede profiler fyldt med sand.

 

Montering af bælter under bugen på gyllevognen er en af de nyheder, der kan ses ved maskindemonstrationen på Foulumgaard den 3. maj 2016.

 

Repræsentanter for firmaerne bag de nye innovationer vil være til stede for en uddybning af de nye koncepter.

Testkørslerne afvikles to gange. Første gang bliver fra kl. 14.00 til cirka 15.15 og anden gang fra kl. 15.45 til cirka kl. 17.00.

Alle interesserede er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kørevejledning til Foulumgaard ved AU Foulum findes her.


 

Yderligere oplysninger

Seniorforsker Per Schjønning, Institut for Agroøkologi, e-mail: per.schjonning@agro.au.dk, telefon: 8715 7725