Inger Anneberg nomineret til Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse tre ekstraordinære dyrevenner i kategorierne Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. I år er Inger Anneberg fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, nomineret til prisen som Årets Brobygger. Vinderen kåres ved afstemning, og du kan være med!

12.10.2020 | Lise Bundgaard

Inger Anneberg er nomineret til prisen som Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse. Det sker efter udgivelsen af bogen Husdyr. Foto: Ib Salomon.

Tre ekstraordinære dyrevenner kåres hvert år til Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber af Dyrenes Beskyttelse.

I år er Inger Anneberg, der er seniorrådgiver emeritus ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, nomineret til prise som Årets Brobygger. Prisen går til en kandidat, der bidrager til at synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet, og som har fremmet forståelsen for eller udbredelsen af den positive effekt, dyr socialt kan have for mennesker.

Vinderen kåres ved afstemning på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside. Afstemningen løber over tre uger og skydes i gang fra 12. oktober - 30. oktober.

Du kan læse mere om Årets Dyreven og stemme på Inger Anneberg ved at følge dette link

Dyrenes Beskyttelse begrunder nomineringen af Inger Anneberg:

”Hun har formået at forklare, hvad der menes med begrebet dyrevelfærd og gjort det synligt, at begrebet kan forstås på flere forskellige måder, afhængig af, hvem der taler om dyrevelfærd. Inger Anneberg forstår at gøre et kompliceret emne tilgængeligt for mange, hvilket hun har vist på forbilledligt vis med bogen ”Husdyr”. Inger nomineres for sit mange års arbejde med dyrevelfærd og særligt for hendes indsat med at italesætte uenighederne i debatten om dyrevelfærd. Derfor nomineres Inger Anneberg til Årets Brobygger 2020.”

Blandt årets tre kategorivindere, udnævnes én til Årets Dyreven 2020. Vinderen vælges af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse og får overrakt foreningens guldmedalje for sin helt særlige indsats.

Yderligere oplysninger

Du kan læse mere om Inger Annebergs bog Husdyr i denne artikel - Tænkepause om husdyr

Du kan få flere oplysninger om bogen Husdyr og købe den her

Kontakt