Aarhus Universitets segl

Folkemøde 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere

Har de danske lavbundsjorde X-faktor i klimakampen – forstå hvorfor! Eller bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og samarbejdspartnere.

Foredragene og debatterne livestreames på dagen fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus. (Foto: AU Foto)

Folkemødet i Allinge på Bornholm er – som så mange andre begivenheder i år –  overgået til et corona-venligt format. Det betyder, at der både er planlagt et fysisk program på solskinsøen og et virtuelt program. 

Aarhus Universitet deltager i sidstnævnte og livestreamer derfor torsdag d. 17. juni en række foredrag og debatter med universitetets forskere i centrum. Desuden deltager en række politikere og samarbejdspartnere. 

Det virtuelle arrangement er gratis og kræver ingen tilmelding. 

En potentiel gamechanger for en grøn omstilling i Danmark finder vi hos landbruget, der står for op mod 35 % af den danske udledning af drivhusgasser. Du har måske hørt om, at de såkaldte lavbundsjorde spiller en central rolle både for klima, biodiversitet og miljø, men hvad er lavbundsjord og hvorfor er det vigtigt? Lavbundsjorderne står alene for ca. 10% af de danske udledninger af klimagasser. Hør lektor Lars Elsgaard og sektionsleder Mogens Humlekrog Greve og seniorrådgiver Morten Tune Strandberg  fra Institut for Agroøkologi og Institut for Bioscience fortælle om jorden, de biologiske processer og hvordan udtagning af lavbundsjord kan reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og kvælstof og genskabe eller ligefrem forbedre naturen herhjemme. Til oplægget vil forskerne også forklare, hvilke udfordringer der kan være forbundet med det, og hvorfor noget der virker simpelt faktisk er svært.

Du kan også  møde nogle af de forskere, der har været centrale i corona-bekæmpelsen i Danmark – og andre, som har været med til at rådgive politikere og myndigheder undervejs. 

Under overskriften ”Er de nye brølende 20’ere på vej?” kan du høre økonom Michael Svarer, virolog Søren Riis Paludan, læge Lars Østergaard, medieforsker Stine Liv Johansen og adfærdsforsker Andreas Roepstorff i samtale om, hvorvidt corona-krisen efterfølges af en fest a la den, der fulgte i kølvandet på den spanske syge for godt 100 år siden. 

Alle foredrag og debatter er gratis og foregår på dansk. De kan følges torsdag d. 17. juni fra kl. 10.00 på www.au.dk/folkemøde. Her finder du også det fulde program.

Foredragene og debatterne livestreames på dagen fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus.