Europæisk hæder til dansk landbrugsforsker

Sektionsleder John E. Hermansen fra Aarhus Universitet er tildelt en fornem pris af den europæiske forening for husdyrforskning.

En anerkendt og produktiv karriere med forskning i økologi, husdyrbrug og fødevaresystemer er blevet hædret. Sektionsleder John E. Hermansen fra Aarhus Universitet blev tildelt den prestigefyldte pris Leroy Fellowship Award ved det årlige møde i europæiske husdyrforskeres organisation: European Federation of Animal Science (EAAP) i Bratislava.

Prisen tildeles for fremragende bidrag til forskning i europæisk husdyrproduktion over en længere årrække med vægt på internationalt anerkendt arbejde i EAAP.

John E. Hermansens har en holistisk indgangsvinkel til husdyrproduktionen og sætter således fokus på husdyrenes rolle i hele produktionssystemet. Han undersøger interaktionen mellem en række faktorer og inddrager husdyr, planter, landmænd, fødevarer, samfund, miljø, klima og økonomi i sine undersøgelser.

Bæredygtighed er et nøgleord for John E. Hermansens forskningsindsats. Han har blandt andet beskæftiget sig med livscyklusanalyser af fødevarer og non-food produkter samt sammenligning af økologiske landbrug med konventionel landbrug, og har været leder af flere store økologiske forskningsprojekter.

John Erik Hermansen har siddet i en række udvalg, kommissioner og råd på både dansk og international plan, herunder som vice-præsident i Kommissionen for husdyrproduktionssystemer under EAAP, som medlem af den videnskabelige rådgivende komite for husdyrvidenskab ved Wageningen Universitet, og som bestyrelsesmedlem i Center for Forskning og Udvikling i Landdistrikter i Danmark. John E. Hermansen er i øjeblikket chefredaktør for tidsskriftet Livestock Science.

Yderligere oplysninger: Sektionsleder John E. Hermansen, Institut for Agroøkologi, e-mail: john.hermansen@agrsci.dk, telefon: 8715 8017, mobil: 2962 9538