Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

EIT Food støtter nystartede agrifood-virksomheder

Nystartede agrifood-virksomheder kan nu søge om at blive en del af det europæiske netværk RisingFoodStars, der giver adgang til en lang række ressourcer, der kan hjælpe virksomhederne på vejen til succes. Det sker som en del af EIT Food, hvor Aarhus Universitet er core partner.

19.05.2020 | Lise Bundgaard

Det er nu muligt for nyoprettede agrifood-virksomheder at ansøge om at blive en del af RisingFoodStars - og dermed få adgang til en lang række ressourcer som netværk, programmer og iværksætterstøtte samt kunder og distributionskanaler.

RisingFoodStars Association er en del af EIT Food - hvor Aarhus Universitet er core partner - og fungerer som en paraply for nyoprettede agrifood-virksomheder ved at tillade sine medlemmer at deltage i alle EIT Food-aktiviteter. Det skal give virksomhederne mulighed for at indfri deres internationale vækstpotentiale - og dermed også bidrage til at skabe innovation til gavn for hele netværket.

Om RisingFoodStars 

Læs mere om RisingFoodStars på den officielle hjemmeside 

Her kan du også ansøge om at blive en del af RisingFoodStars.               

Ansøgningsfrist 31. maj 2020


Medlemmerne af RisingFoodStars får adgang til et stort netværk af europæiske virksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner, og der tilbydes støtte til matchmaking med relevante partnere i netværket.

Ved at deltage i arrangementer inden for rammerne af EIT Food, kan de nystartede virksomheder nyde godt af en øget synlighed - både på europæisk og på globalt plan. For eksempel kan medlemmerne af RisingFoodStars få økonomisk støtte til at udstille ved store agrifood-arrangementer i EU.

De tilbydes derudover støtte til at opskalere produktionen og til at håndtere investeringer og andre udfordringer i denne fase. Dette finder blandt andet sted inden for rammerne af et ”scaleup academy”.

Om EIT Food 

 EIT Food er Europas førende fødevareinnovationsinitiativ, som har til formål at skabe en bæredygtig og fremtidssikker fødevaresektor. Initiativet består af et konsortium med nøgleaktører fra branchen, nystartede virksomheder, forskningscentre og universiteter fra hele Europa. EIT Food er et af otte innovations communities oprettet af Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT), et uafhængigt EU-organ, der blev oprettet i 2008 for at drive innovation og iværksætteri i hele Europa. 


Yderligere oplysninger
Læs mere om Aarhus Universitets deltagelse i EIT Food 

Food, DCA