Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-professor vinder pris fra Innovationsfonden

Adjungeret professor Ole Green ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udpeget som ”Årets Innovatør 2018” af Innovationsfonden.

Ole Green, adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, har vundet Innovationsfondens "Årets Innovatør 2018". Foto: Agrointelli

Ole Green, adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet og direktør for Agrointelli, har vundet Innovationsfondens pris ”Årets Innovatør 2018”.  Prisen blev uddelt af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) den 26. januar 2018.  

Den 39-årige entreprenante og innovative Ole Green blev udnævnt som adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi i oktober 2017. Han samarbejder med forskerne i Institut for Agroøkologi i hele 11 projekter.  

Det er blandt andet i disse projekter, at selvkørende landbrugsmaskiner, præcisionssprøjtning og andre smarte teknologier til landbruget er udviklet. Det er netop disse teknologier og de nye danske arbejdspladser, som deres udvikling har skabt, der har fået Innovationsfonden til at udpege Ole Green som vinder af ”Årets Innovatør 2018”.  

Ole Green blev indstillet til prisen af Miljø- og Fødevareministeriet.   


Læs mere om prisen på Innovationsfondens website


Læs mere om Ole Green i artiklen Ny adjungeret professor har blik for fremtidens landbrug 


Læs om de 11 forskningsprojekter som Ole Green og Institut for Agroøkologi samarbejder om under temaet ”Teknologi og fremtidens planteavl”.   


Yderligere oplysninger: Adjungeret professor Ole Green, Institut for Agroøkologi, email: olg@agrointelli.com, telefon: 5185 4406