Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

25.02.2020 | Food

Støtte til agrifood-teknologiske virksomheder i startup-fasen

Som en del af EIT Foods Seedbed-program, som Aarhus Universitet er en del af, er det nu muligt for nye startup-virksomheder inden for agrifood-teknologi at modtage træning, mentorordning og støtte på 10000 euro til kundeundersøgelser.

Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

24.02.2020 | Navne

Ny institutleder ved Institut for Agroøkologi

Jørgen E. Olesen er pr. 1. marts 2020 ansat som institutleder ved Institut for Agroøkologi efter at have været konstitueret i rollen siden september 2019.

24.02.2020 | Food

Professor Hildegarde Heymann holder sin indledende forelæsning

I august 2019 blev professor Hildegarde Heymann, University of California, Davis, der er en af verdens førende sensorik-eksperter, udnævnt til adjungeret professor i ”Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet. Den 25. februar 2020 holder hun sin indledende forelæsning.

Foto: Colourbox.

19.02.2020 | DCA

Mange udfordringer ved udtagning af lavbundsjord

Vådlægning af lavbundjorde med et højt indhold af organisk kulstof er et vigtigt led i at reducere de danske CO2-emissioner. Det er imidlertid et stort behov for viden, som kan optimere klimaeffekten og reducere uønskede effekter på vandmiljø og biodiversitet.

Foto: Colourbox

11.02.2020 | DCA

Potentialekort for minivådområder

Forskere fra Aarhus Universitet har efter bestilling fra Landbrugsstyrelsen opdateret det potentialekort, som angiver hvor minivådområder med fordel kan placeres.

Foto: Colourbox

11.02.2020 | DCA

Barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, der viser andelen af økologi på et spisested. Mærkningsordningen har allerede gjort sit indtog i de offentlige køkkener, men de private spisesteder lader vente på sig. AU-forskere har undersøgt barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke i det såkaldte…

Foto: Tofu Production & BUG AMOK

11.02.2020 | Food

Klimavenlig insekt-risotto under udvikling

I et nyt projekt er AU-forskere med til at udvikle en klimavenlig risotto med insektmel, en såkaldt bugotto, der skal falde i de danske forbrugeres smag.

Foto: Planten japansk kællingetand (Lotus japonicus). Foto: Niels Sandal, Aarhus Universitet

29.01.2020 | Forskning

Plantegenomer afslører basis for tilpasning til vidt forskellige klimaer

Med nutidens klimaforandringer er det vigtigt, at planter kan tilpasse sig nye forhold for at overleve. Et internationalt forskerhold har ved hjælp af markforsøg og studier af plantegenomer fundet ud af hvilke områder i genomet, der påvirkes under tilpasning til lokale klimaforhold. Denne basale viden om lokal tilpasning er et første vigtigt…

Den grønne del af kokosnødden er i dag et biprodukt. Foto: Marianne Hammershøj.

28.01.2020 | DCA

Brasilianske biprodukter skal omdannes til fødevarer

Når vi spiser en cashewnød, er vi måske ikke klar over, at den bare er en lille del af cashewfrugten. Når vi køber kokosvand, tænker vi måske ikke på, hvad der blev af resten af kokosnødden. Mange afgrøder, særligt frugter, går til spilde. Sammen med brasilianske forskere vil AU-forskere se på mulighederne for at omdanne biprodukter til innovative…

Foto: RaisFoto

27.01.2020 | Forskning

Klimaoptimering af landbrugets produktionssystemer

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra Københavns Universitet om udvikling af systemanalyser, der kan klimaoptimere en omstilling af fødevareproduktionen og biomasseanvendelsen i det danske landbrug.

Viser resultater 91 til 100 ud af 1117

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste