Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

12.01.2021 | Anis

Minkforsker fra AU i kapløb med tiden for at redde sig de sidste 4.000 danske mink til nyt forskningsprojekt

Seniorforsker på AU, Steen Henrik Møller, krydser i disse dage fingre for, at politikerne vil kaste 70 millioner kroner efter det forskningsprojekt, han sammen med kolleger fra Københavns Universitet i lyntempo har beskrevet. Projektet afhænger nemlig af de sidste 4.000 mink, der er tilbage i Danmark. Og senest på fredag skal de aflives.

Gennem hele uddannelsen er der fokus på, hvordan de studerende kan bruge deres viden i praksis, både inden for fødevareindustrien og forskningen. Foto: Colourbox

12.01.2021 | Food

Bliv klar til fremtidens fødevaremarked på ny dansk-kinesisk uddannelse

Kandidatuddannelsen ”International Fødevarekvalitet og Sundhed” klæder studerende på til at udvikle og udveksle fremtidens fødevarer på tværs af Kina og Danmark. Bag uddannelsen står Aarhus Universitet og University of Chinese Academy of Sciences, og sammen skaber uddannelsesinstitutionerne et unikt tværkulturelt læringsmiljø.

06.01.2021 | DCA

Danmark får fire nye ingeniørinstitutter

Aarhus Universitet har ved årsskiftet gennemført en organisationsændring, der nu gør det muligt at åbne fire nye institutter. Det sker som led i arbejdet med at styrke de ingeniørvidenskabelige forsknings- og uddannelsesaktiviteter.

Forskerne har i deres undersøgelse set på, om det er muligt at skrue ned for sukkerindholdet uden at gå på kompromis med smagen. Foto: Colourbox

22.12.2020 | Food

Kan vi vænne os til at spise mindre sukker?

Vi spiser alt for meget sukker, blandt andet i form af sødede drikkevarer, yoghurt og kage. Men kan vi overhovedet lide disse fødevarer, hvis de ikke længere har samme høje indhold af sukker? Det har forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet set nærmere på i en omfattende litteraturundersøgelse.

Forkullet malt fra Vikingetiden fundet ved Hundborg i Danmark. Foto: Peter Steen Henriksen - Nationalmuseet.

16.12.2020 | Forskning

Ny metode kan måske finde Danmarks ældste øl

I et samarbejde mellem forskere på Nationalmuseet og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg, er det lykkedes at udvikle en metode til at påvise maltning af korn på forkullede kornkerner fra oldtiden. Hermed bliver det muligt at påvise, om man har brygget øl helt tilbage i bondestenalderen.

Fra venstre ses hvede aks, og fra højre ses et speltaks. Foto: Colourbox

16.12.2020 | Forskning

Ny hvedemutant kan lære os mere om spelt

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har ved et lykketræf opdaget en mutation, der gør hvede speltlignende.

16.12.2020 | Anis

Video-rundtur på det nye Danmarks Kvægforskningscenter

Velkommen til en video-rundtur i de nye forsøgsfaciliteter på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved Aarhus Universitet.

Foto: Colourbox

16.12.2020 | Forskning

Kartofler set i fugleperspektiv

Forskere fra Aarhus Universitet har testet brugen af satellit- og dronebilleder til at undersøge og forudsige kvælstof- og vandbehov hos kartofler dyrket i Danmark.

Foto: Colourbox

16.12.2020 | DCA

Inddragelse af forbrugere i forskning skal øge tilliden til fødevarer

I et pilotprojekt finansieret af det europæiske fødevareinitiativ EIT Food undersøger forskere fra blandt andet MAPP Centret ved Aarhus Universitet, om det er muligt at styrke forbrugernes tillid til de fødevarer, de spiser. Det sker ved hjælp af et initiativ kaldet Citizen Science, hvor forbrugerne inddrages i forskningen.

Foto: PEASY-CRISPEA

15.12.2020 | Food

AU-studerende løber med sejr ved international iværksætter-konkurrence

Et tværfagligt team af driftige studerende fra Aarhus Universitet har netop vundet en international iværksætterkonkurrence med fokus på nyskabende, bæredygtige fødevaresystemer arrangeret af det europæiske videns- og innovationsfællesskab EIT Food. De har udviklet en velfunderet forretningsmodel for en ny virksomhed, ”The first aid kitchen”, og…

Viser resultater 91 til 100 ud af 1283

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste