Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Maanssons

06.07.2020 | Food

Økologiske grøntsagers klimaaftryk skal forbedres

Efterspørgslen på økologisk frugt og grønt vokser markant, men der mangler et opdateret billede af de økologiske grøntsagers klimaaftryk. For økologiske grøntsager, der dyrkes i væksthus og ikke sælges i en potte, er der yderligere en udfordring. Nye EU regler betyder, at dyrkningen fremover skal foregå i åbne systemer, dvs. med direkte…

Foto: Hergaard Fotografi

01.07.2020 | DCA

Fællesskab kan motivere mænd til at spise sundere

Hvis mænd over 55 år skal spise sundere, så kan samvær omkring maden i form af madlavnings- og spisefællesskaber være en del af løsningen. Det viser en ny undersøgelse, som Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet står bag.

Foto: Colourbox

01.07.2020 | DCA

Erhvervsskoleelever vil gerne spise sundere, men mangler værktøjerne

En del af de danske erhvervsskoleelever vil gerne spise sundere, men de mangler viden og kompetencer i forhold til mad - såkaldt ”food literacy” - for at nå i mål. Det er én af konklusionerne i en ny undersøgelse fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet.

Morten Ambye-Jensen forsker i bioraffineringsteknologier, og det nye bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver en vigtig brik i omstillingen til et cirkulært og mere miljø- og klimavenligt landbrug. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

30.06.2020 | DCA

Årsberetning: Få indblik i fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2019.

Foto: Hanne L. Kristensen.

29.06.2020 | Food

Faste kørespor giver bedre rodvækst på økologiske grønsagsmarker

Øget vægt fra landbrugsmaskiner resulterer i jordpakning, som kan skade afgrødernes rodvækst. Forskning fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet viser, at etableringen af faste kørespor kan gavne produktionen af økologiske grøntsager.

Foto: Seedbed-bootcampen fandt sted online på grund af omstændighederne – og det var en stor success.

29.06.2020 | Food

AU FOOD vært for internationalt iværksætterprogram

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, AU FOOD, er partner i EIT Foods Seedbed-program, som hjælper nye iværksættere med at afklare, om der er et marked for deres agrifood-produkter eller -serviceydelser. Seedbeds bootcamp er lige blevet afviklet online med stor succes.

29.06.2020 | Anis

Sammenblanding af udsættersøer i opsamlingsstier kan have konsekvenser for deres velfærd

Den midlertidige opstaldning og sammenblanding med fremmede søer, som udsættersøer kan opleve, før de sendes til slagteriet, kan være en udfordring for deres velfærd. Det viser ny undersøgelse fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet.

Foto: AU Foto

26.06.2020 | Forskning

Ingen bivirkninger med mekanisk bekæmpelse af rodukrudt på økologiske marker

Et 4-årigt forsøg i Norge har belyst effekten af forskellige mekaniske bekæmpelsesmetoder af rodukrudt på økologiske marker. Holdet af forskere fra Danmark, Norge og Sverige undersøgte også, om den mekaniske ukrudtsbekæmpelse ud over effekt på ukrudtet også kunne øge sygdomsangreb, have negativ effekt på jordstruktur eller påvirke det endelige…

Foto: Agro Business Park A/S

26.06.2020 | DCA

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 26. oktober 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket…

Foto: Njord

25.06.2020 | DCA

Nu bliver din gin bæredygtig

Snart kan du nyde din gin og tonic med helt ren samvittighed. I et nyt projekt skal ingeniører fra Aarhus Universitet i samarbejde med destilleriet Njord finde smarte løsninger, der kan gøre produktionen mere bæredygtig.

Viser resultater 91 til 100 ud af 1169

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste