Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

25.01.2021 | DCA

Vejen til nul-emissions fremtid kræver ny form for ammoniakproduktion

Et nyt globalt samarbejde, der skal undersøge nye måder at producere grøn ammoniak på, er støttet af EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, med 21 mio. kr. Projektet ledes af ingeniørforsker fra Aarhus Universitet.

Foto: Colourbox

21.01.2021 | Forskning

Fikserende efterafgrøder som pligtige efterafgrøder

Et notat fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug samt Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet dokumenterer, at kvælstoffikserende efterafgrøder har flere fordele end andre typer efterafgrøder, idet de ud over at reducere udvaskningen af nitrat også kan binde kvælstof fra luften, som vil kunne udnyttes af de efterfølgende…

Forbrugerne, som har reduceret deres kødforbrug, nævner hensynet til miljø, klima, sundhed og dyrevelfærd som de vigtigste motiver for at reducere kødforbruget. Foto: Colourbox

20.01.2021 | DCA

Næsten en tredjedel af danskerne har skåret ned på kødet i kosten

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at næsten en tredjedel af danskerne har reduceret eller stoppet deres kødforbrug. Blandt dem er især personer med videregående uddannelse, personer i større byer, kvinder og unge.

Foto: Colourbox

19.01.2021 | DCA

Ny forbrugerforskning i fødevarer præsenteres på åbent webinar

Danskernes forbrug af snacks, søde sager og kød er på programmet, når forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet præsenterer en række nye undersøgelser på fødevareområdet. Det sker på et webinar den 4. marts, hvor alle interesserede er velkomne.

14.01.2021 | Anis

Stig Purup – ny adjungeret professor ved Aalborg Universitet

Seniorforsker Stig Purup fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er blevet tildelt hæderstitlen adjungeret professor ved Aalborg Universitet med tilknytning til Institut for Kemi og Biovidenskab.

Foto: Muhammad Javaid Akhter

14.01.2021 | Forskning

Er væselhale det nye super ukrudt?

En ny ukrudtsart er de seneste år blevet et større og større problem i vintersæd og frøgræs. Viden om væselhale har indtil nu været meget begrænset, men forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg har undersøgt ukrudtsartens biologi, fænologi, konkurrenceevne og effekten af forskellige bekæmpelsesstrategier.

Foto: Colourbox

14.01.2021 | Forskning

Mælkeproducenter reagerede forskelligt ved kvoteophør

Markedet for mælk har igennem mange år været præget af reguleringer og kvoter, men i 2015 blev EU's mælkekvoter ophævet. Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med forskere fra fem andre europæiske lande undersøgt, hvordan det har påvirket produktionen af mælk.

I de nye kostråd er der fokus på at skrue op for forbruget af bælgfrugter og grøntsager og ned for andelen af kød i kosten. Illustration: Fødevarestyrelsen

13.01.2021 | DCA

Klimahensyn er for første gang en del af de officielle kostråd

Som forbruger kan man gøre en stor forskel for klimaet gennem sin kost. Nu kan man hente inspiration til netop det i de nye officielle kostråd, som for første gang indeholder anbefalinger til at mindske klimaaftrykket fra kosten. Bag rådene ligger blandt andet viden fra Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet om de enkelte fødevarers…

Foto: Jesper Rais

13.01.2021 | Forskning

Nyt fra det unikke danske Varslingssystem for udvaskning af pesticider til grundvandet (VAP)

Resultater fra årets VAP-rapport viser, at størstedelen af de testede pesticider og nedbrydningsprodukter i perioden 2017-2019 ikke udvaskede til grundvandet ved regelret anvendelse på marker. Af de 32 testede stoffer blev to stoffer – pesticidet propyzamid og nedbrydningsproduktet 1,2,4-triazol – fundet i grundvandet over kravværdien på 0,1 μg/L

Foto: Colourbox

12.01.2021 | Food

Hvorfor falmer fødevarer med det røde farvestof norbixin?

Frøene fra den eksotiske busk annatto indeholder det røde farvestof norbixin, der kan bruges til at sætte kulør på en lang række madvarer, for eksempel cheddarost, men farven har det med at falme. Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet er nu kommet tættere på at forstå mekanismerne bag den aftagende farve. Det er sket i samarbejde…

Viser resultater 81 til 90 ud af 1283

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste