Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

12.05.2020 | Food

Future Food Innovation skifter navn - og fokus

Future Food Innovation, hvor Aarhus Universitet er en del af partnerkredsen, har netop skiftet navn til Future Food & Bioresource Innovation. Med navneændringen følger et nyt og bredere fokus, så innovationsprojekter fra hele værdikæden kan modtage støtte.

Foto: Colourbox

12.05.2020 | Food

Nyansættelser skal styrke forskning i bæredygtig emballering

Med ansættelsen af to nye og højtspecialiserede tenure tracks vil Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet styrke sit strategiske fokus på forskning i innovative, bæredygtige emballeringsløsninger.

Foto: DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

11.05.2020 | Forskning

Ny rapport med resultater fra forsøg med plantebeskyttelse

Ny rapport om anvendt plantebeskyttelse viser resultater fra afprøvning af pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Foto: Jesper Rais - AU Foto

04.05.2020 | Forskning

Lav tilgængelighed af svovl i afgasset gødning

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt tilgængeligheden af svovl og kvælstof i samensileret efterafgrøde og halm samt kvæggylle, der har været igennem en biogasproces. Undersøgelsen viste en højere plantetilgængelighed af kvælstof, men lavere tilgængelighed af svovl efter afgasning.

Hvad er konsekvensen for koens energi- og næringsstofforsyning, når metanproduktionen går ned? Det skal AU forskere finde svar på i et nyt fodringsforsøg. Foto: Linda S. Sørensen.

04.05.2020 | Anis

Hvad sker der med brint og kulstof når produktionen af metan fra kvæg reduceres?

Metan består af kulstof og brint og produktionen af metan i vommen hos kvæg kan reduceres ved fx tilsætning af fedt eller ved tilsætning af et nyt foderadditiv, Bovaer®, til rationen. Nu skal forskere ved AU Foulum undersøge, om den lavere produktion af metan betyder, at der er mere kulstof og brint til rådighed for dyrets produktion og hvor dette…

Foto: Colourbox

04.05.2020 | Food

Kan sukkerreducerede produkter være lige så søde?

Vi skal spise mindre sukker, men hvordan kan fødevareindustrien reducere sukkerindholdet uden at gå på kompromis med den søde smag? Forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har undersøgt sagen på baggrund af en omfattende litteraturgennemgang.

Foto: Couleur, Pixabay.com

27.04.2020 | DCA

Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt projekt, der skal udvikle mere tørkeresistente afgrøder.

Foto: Finn Plauborg

24.04.2020 | Forskning

Forskere vil klimasikre kakaoproduktionen i Ghana

Kakaoproduktionen i Ghana er truet af klimaforandringer. Forskere fra Aarhus Universitet vil samarbejde med forskningsinstitutioner i Ghana i et nyt Danida finansieret projekt om at klimasikre kakaoindustrien, og dermed fremtidssikre en væsentlig del af Ghanas økonomi.

Aarhus Universitet bidrager til at styrke forskningen i blandt andet Ghana gennem Danida-programmet Building Stronger Univerisities. Foto: University of Ghana

24.04.2020 | Forskning

Danmark investerer i klimaforskning i Ghana

Et igangværende samarbejde mellem danske universiteter og University of Ghana får ny tilført yderligere midler til at styrke forskning i klimaændringer. Det skal styrke forskningsudstyr og undervisning.

Foto: Mathias Neumann Andersen

24.04.2020 | Forskning

Forskere vil klimasikre grønsagsproduktionen i Ghana

Grønsagsproduktionen i Ghana er truet af klimaændringer i form af højere temperaturer og længere tørkeperioder. Forskere fra Aarhus Universitet vil i samarbejde med flere ghanesiske universiteter undersøge, hvordan man kan gøre landmændene og grønsagsproduktionen mindre følsomme overfor klimaforandringer og fremtidssikre grønsagsproduktionen i…

Viser resultater 81 til 90 ud af 1113

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste