05.11.2020 | DCA
Der findes masser af grønne, moderne landbrugsteknologier, men de benyttes alt for lidt. Med 15 mio. kr. i ryggen skal en række europæiske innovationshubs nu finde ud af, hvordan der skubbes gang i teknologierne.
05.11.2020 | DCA
Stramninger i kravene til det konventionelle landbrug har reduceret forskellen i kvælstofudvaskning fra konventionelt og økologisk landbrug.
04.11.2020 | DCA
En ny rapport fremskriver udvaskningen af nitrat fra rodzonen og fosforudledning til søer og åer for udvalgte baselineelementer for perioden 2019-2027. Effekterne af forskellige scenarier for udvikling i landbrugsproduktion og nedgang i det dyrkede areal, mere skov, større arealer med økologisk dyrkning, mindre tilførsel af kvælstof fra atmosfæren…
03.11.2020 | Anis
Når slagtekyllinger klækkes på stald frem for på et rugeri, har det en række dyrevelfærdsmæssige fordele viser undersøgelse ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Kyllingerne hviler mere, optager mere foder, vejer mere og har en lavere dødelighed.
03.11.2020 | DCA
En ny rapport samler den tilgængelige viden om Conservation Agriculture og giver en oversigt over klima- og miljøeffekter ved dyrkningssystemet. Rapporten peger både på situationer, hvor Conservation Agriculture vil forbedre planteproduktionens bæredygtighed, men også på svagheder og udfordringer.
03.11.2020 | Forskning
ReDoCO2 er et nyt dansk udviklingsprojekt, som Innovationsfonden støtter med 24,3 mio. kr. Forskere fra Institut for Agroøkologi skal i samarbejde med Aalborg Universitet, RegionMidt, SkyTEM og I•GIS udvikle metoder og teknologi til kortlægning og analyse af tørveområder, som er en af det helt store kilder til udledning af CO2 i landbruget.…
02.11.2020 | DCA
Forskere fra DCA-institutterne er blandt 17 forskere fra Aarhus Universitet, der får bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskningsprojekter, der fremmer den grønne omstilling.
30.10.2020 | Ph.d.-forsvar
løbet af sit ph.d.-studium har Rasmus Emil Jensen forsket i insektpatogene svampe som lever som endofytter inde i planter. Begrebet endofytisme blev oprindeligt brugt til at beskrive tilsyneladende symptomløse mikroorganismer inde i planter, men i dag ved vi, at endofytter spiller en vigtig rolle i planters forsvar og vækst. Rasmus Emil Jensen…
29.10.2020 | Forskning
Nyt ”Danmarkskort” over fosfortab skal vise, hvor der er de bedste muligheder for at beskytte vandmiljøet. Tab af fosfor til vandmiljøet via forskellige kanaler er blevet kortlagt og forskellige typer af vandområders følsomhed er undersøgt i et internationalt forskersamarbejde.
29.10.2020 | Forskning
Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har været repræsenteret i en international gruppe af forskere, som har udarbejdet retningslinjer for måling af lattergas og andre klimagasser fra landbrugsjord med brug af fluxkamre. Med støtte fra den New Zealandske regering og Global Research Alliance har forskerne publiceret et sæt anbefalinger…