Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

02.09.2020 | DCA

Hun forsker i at lave tøj ud af græs

Birgit Bonefeld er en af landets eneste forskere i bæredygtige tekstiler – et område, der har stor betydning for den grønne omstilling, og som er et vigtig led i landbrugets omlægning til græsproduktion, der kan erstatte importen af sojaprotein.

Foto: Ingrid Kaag Thomsen

02.09.2020 | DCA

Virkemidler til reduktion af kvælstofbelastning af vandmiljøet

Et opdateret og udbygget katalog giver en oversigt over virkemidler, der kan reducere landbrugets udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Foto: Colourbox

28.08.2020 | DCA

Landjorden er ved at være opbrugt. Så hvorfor ikke bare dyrke vores mad i havet?

Kan tang bruges som plantefars? Det, og mange flere aspekter af tangs egenskaber, bliver undersøgt i forskningsprojekter ved Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Læs meget mere i Zetlands artikel.

Doug Speed

27.08.2020 | DCA

To nye professorer udnævnt ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning

Med ansættelsen af to nye professorer styrker Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) sin position som et af verdens førende centre for forskning i plante-, dyre- og humangenetik og genomisk selektion.

Foto: AU

26.08.2020 | DCA

Græs kan blive landbrugets nye guld

Fødevareproduktion skal ændres radikalt for at blive klimaneutralt. Græs kan blive en afgørende brik i omstillingen, viser forskning, som har inspireret en herregårdsejer. Læs hele artiklen fra Videnskab.dk

Foto: AU Foto

26.08.2020 | Navne

Professor med i fagpanel bag borgerting om den grønne omstilling

Som en del af regeringens nye klimalovgivning skal der nedsættes et borgerting med 99 tilfældigt udvalgte danske borgere. AU-professor Jørgen E Olesen er i den kommende tid en del af det fagpanel, der skal kvalificere de emner, borgertinget behandler.

Forsøgene sammenligner forskellige konventionelle og økologiske dyrkningssystemer. Foto: Lars Kruse, AU

18.08.2020 | DCA

Markante forskelle i økologiske dyrkningssystemers drivhusgasbalance

Forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har via to langvarige markforsøg i Danmark og Schweiz fundet, at drivhusgasbalancen varierer betydeligt mellem forskellige økologiske dyrkningssystemer.

Forskernes håb er, at der udvikles en app, så landmænd over hele verden kan bruge smartphone til at vurdere indholdet af kvælstof i deres afgrøder. Foto: Colourbox

18.08.2020 | DCA

Brug din smartphone til at tjekke afgrødens behov for kvælstof

Et hold af forskere med deltagelse fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har undersøgt mulighederne for at bruge droner eller smartphones til at vurdere afgrøders behov for kvælstofgødning.

Institut for Husdyrvidenskab, AU deltager i et nyt projekt, som skal udvikle en vaccine, der forventes at kunne reducere den diarré-relaterede dødelighed hos smågrise med 90 %. Den nye vaccine ventes på markedet i 2026. Foto: Anders Trærup, AU.

17.08.2020 | Anis

Ny vaccine mod smågrise-diarré på vej

Aarhus Universitet er med i et nyt og banebrydende projekt, som skal udvikle en effektiv vaccine mod fravænningsdiarré hos smågrise. Hvis udviklingsarbejdet af vaccinen går, som forskerne håber, vil 90% af den dødelighed, som i dag ses på grund af fravænningsdiarré, kunne hindres og forbruget af antibiotika vil kunne sænkes tilsvarende.

Fodringsforsøg med slagtegrise ved AU Foulum har givet mere viden om, hvordan forskellige niveauer af fosfor i foderet påvirker grisenes knoglestyrke. Arkivfoto: Aarhus Universitet.

17.08.2020 | Anis

Lavt fosfor til slagtegrise giver ringere knoglestyrke

Resultater fra Aarhus Universitet i Foulum viser, at hvis slagtegrise tildeles fosfor under det anbefalede niveau, har det negative konsekvenser for grisenes knoglestyrke. Men konsekvenserne afhænger af, hvilke knogler der er tale om.

Viser resultater 71 til 80 ud af 1169

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste