Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Lars Kruuse

20.11.2020 | Forskning

Grøn bioraffinering kan være nøglen til landbrugets Green Deal

Omkring 150 forskere, politikere og stakeholdere var den 17. november samlet til et webinar, hvor forskere fra Danmark, Irland og Holland orienterede om grøn bioraffinerings perspektiver for det europæiske landbrug. Webinaret blev holdt i samarbejde med danske Europa-parlamentarikere, og repræsentanter fra Europa-Kommissionen.

20.11.2020 | DCA

Interaktiv konference om nyskabende spiseoplevelser

Inspireret af den udbredte anvendelse af teknologi i sammenhæng med COVID-19, er adjunkt Qian Janice Wang fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved Aarhus Universitets Institut for Fødevarer vært for en virtuel, interaktiv konference ud over det sædvanlige. Den første ReThink Eating Conference 2020 finder sted online den 3.…

Foto: Colourbox

19.11.2020 | Forskning

Kortlægning af resistens mod pesticider

For at få et bedre indblik i udviklingen af ukrudtets resistens mod herbicider, har forskere fra Aarhus Universitet opdateret resistensbilledet i et nyt notat til Miljøstyrelsen.

Foto: Jakob Rafn

16.11.2020 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: PoN – et SOS for bæredygtighed

Igennem sit Ph.d. studie udforsker Jakob Raffn et af vor tids fundamentale paradokser, navnlig at ’samfund på trods af øget viden omkring bæredygtighed ikke bliver bæredygtige’. De økonomiske-, videnskabelige-, politiske-, teknologiske-, og filosofiske systemer med flere, udgør tilsammen samfundets operativsystemer (SOS). Da disse i deres…

Foto: Colourbox

11.11.2020 | DCA

Hvordan påvirker COVID-19 vores appetit?

I et nyt EIT Food-projekt undersøger forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, hvordan COVID-19-ramte oplever ændringer i appetit, smags- og lugtesans - og i det hele taget nydelse ved madindtag. Forskerne søger lige nu deltagere til undersøgelsen.

Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

11.11.2020 | Forskning

Nyt automatiseret system til klassificering af terronregioner

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har udviklet et system til terronklassificering på forskellige skalaer baseret på data om klima, jord og terræn. Det kan bruges til at klassificere og kortlægge terronregioner i bl.a. Danmark.

Foto: Claus Bo Andreasen

10.11.2020 | Anis

Forsvarlig aflivning af minkbesætninger

Et stort antal minkbesætninger skal aflives. Forskere fra Aarhus Universitet har udarbejdet et notat til Fødevarestyrelsen om, hvordan det sikres at aflivningerne sker på en dyrevelfærdsmæssig forsvarlig måde.

Foto: Colourbox

09.11.2020 | Food

Fremtidens fødevarer i fokus på første internationale innFOOD-konference

Aarhus Universitets Center for Innovativ Fødevareforskning, innFOOD, afholder sin første, internationale forskningskonference den 1. og 2. februar 2021. Her vil den nyeste fødevareforskning blive præsenteret inden for alt fra råvareproduktion, fødevareforarbejdning og emballering til sensorik, forbrugeradfærd og sundhed. Konferencen afholdes…

Foto: Colourbox

09.11.2020 | Food

Bevilling på 2,8 millioner kroner til nyt projekt om plantebaseret kost

Adjunkt Martin Krøyer Rasmussen fra Institut for Fødevarer modtager 2,8 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt, der skal undersøge mikro-RNA’er i plantebaseret kost. Det er et område, der er meget lidt viden om, men som kan have meget stor betydning for vores sundhed.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

05.11.2020 | Anis

Nedslagning af mink på AU Foulum

Minkene på forsøgsfarmen på AU Foulum vil blive aflivet i de kommende dage. Instituttet er ved at danne sig et overblik over konsekvenserne for forskningen og medarbejderne.

Viser resultater 71 til 80 ud af 1234

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste