Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Carl-Otto Ottosen

08.12.2020 | Food

Stor bevilling til klimasikring af fremtidens hvede

Med en bevilling på mere end 11 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond skal et nyt forskningsprojekt være med til at klimasikre fremtidens hvedeafgrøder, så de bedre kan stå imod både varme, tørke og den forhøjede CO2-koncentration. Det skal ske ved at sætte fokus på bladenes spalteåbninger. Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet…

Foto: Colourbox

08.12.2020 | DCA

Stor undersøgelse løfter sløret for madvaner under corona-krisen

Under ledelse af MAPP Centret ved Aarhus Universitet, har forskere undersøgt europæernes madvaner under corona-krisen på tværs af 10 lande. Resultaterne viser blandt andet en tendens til mere velovervejede og større indkøb samt en styrket interesse for madlavning - og noget tyder på, at flere af de nye vaner vil vare ved.

Lektor Janne Winther Christensen forsker i heste ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet i Foulum, hvor hun har gennemført et unikt langtidsstudie om frygtadfærd hos føl og ungheste. Foto: Viborg Stifts Folkeblad.

07.12.2020 | Anis

Frygttest af føl kan bidrage til større sikkerhed i ridesporten

Nyt studie ved Aarhus Universitet viser, at frygtsomme heste kan udpeges i en meget tidlig alder ved hjælp af en objektiv frygttest. Det giver bedre mulighed for at sikre, at særligt følsomme heste kommer i hestekyndige hænder fra starten. Og det er godt nyt for både rytterens sikkerhed og hestens velfærd.

01.12.2020 | DCA

Danske forskere udvikler prisbillig optisk sensor til ammoniak-detektion

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med DTU udviklet en sensor, der kan bane vejen for et bærbart, pålideligt og frem for alt billigt system til detektion af ammoniak og andre gasarter i landbruget.

Foto: Thomas Birger Jensen

29.11.2020 | Agro

Forskere peger på positive effekter af Conservation Agriculture, men der er usikkerhed om størrelsen af kulstoflagring

Der er stor interesse for natur- og miljøvenlig plantedyrkning. Det viste engagementet på et webseminar, hvor forskere fra Aarhus Universitet fremlagde resultater og konklusioner fra en vidensyntese om dyrkningssystemet Conservation Agriculture.

Foto: Henning Thomsen, Institut for Agroøkologi

25.11.2020 | Agro

Omlægning til økologi reducerer landbrugets klimagasser i Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet har i en ny rapport til Landbrugsstyrelsen estimeret effekten af omlægning til økologisk jordbrug på udledningerne af klimagasser i Danmark for udvalgte konventionelle og økologiske driftsgrene. Her fandt forskerne en reduktion i emissionerne pr. hektar i Danmark på 775 kg CO2-ækv. (ækvivalenter) ved planteavl,…

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

25.11.2020 | Agro

Virkemidler, der kan sikre biodiversitet på danske landbrugs- og skovrejsningsområder

Forskere fra Institut for Agroøkologi og Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet har sammen med forskere fra Københavns Universitet udarbejdet et katalog med virkemidler, der kan gavne biodiversiteten i danske landbrugs- og skovrejsningsområder.

Foto: Colourbox

25.11.2020 | DCA

Brasilianske forskere og virksomheder præsenterer agrotech-løsninger

Et nyt innovationssamarbejde, som involverer Aarhus Universitet og det brasilianske landbrugsuniversitet ESALQ, har set dagens lys. På et webinar, som finder sted den 1.-3. december, præsenterer brasilianske forskere og virksomheder nye løsninger til agrotech-industrien.

Foto: Pure Algae

23.11.2020 | Food

AU FOOD hjælper tangteknologi tættere på markedet - og vil byde flere startups velkommen

Virksomheden Pure Algae startede tilbage i 2018 på baggrund af et kandidatspeciale. I dag er det en virksomhed med otte ansatte og en næsten færdigudviklet teknologi til landbaseret produktion af tang. Pure Algae er blandt deltagerne i EIT Foods iværksætterforløb Seedbed, der i Danmark har til huse hos AU FOOD - Institut for Fødevarer på Aarhus…

AU Foulums demonstrationsanlæg til udvinding af grøn protein. Foto: Linda S. Sørensen

23.11.2020 | Anis

Stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion

Der er et stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion og herunder forskning i husdyr og animalske fødevarer. Det skriver institutleder Klaus Lønne Ingvartsen i en kommentar til et indlæg i Politiken, som opfordrer til stoppe den offentlige forskning i den animalske landbrugsproduktion.

Viser resultater 61 til 70 ud af 1234

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste