Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Du kan høre meget mere om udviklingen af grøn protein, når Aarhus Universitet er vært for konferencen Circular Bioeconomy Days, der finder sted på AU Foulum fra 25. til 27 juni. Foto: Anders Trærup, AU Foto

13.05.2019 | DCA

Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?

En række forskningsprojekter fokuserer på at løse udfordringerne med at producere proteinfoder på basis af grønt græs og kløver.

Middagen komponeret, så mad og drikkevarer var "tilsat" lyd, lys og duft. Video og fotos: Videnskabelig assistent, Claus Frantzen, AU Food

06.05.2019 | Food

ARoS og Aarhus Universitet skabte kulinarisk totaloplevelse

ARoS og Institut for Fødevarer, AU afholdt for nyligt en helt speciel middag, hvor kunst, lys, lyd og mad gik op i en højere enhed. Middagen var en opfølgning på en masterclass, som blev afholdt i forbindelse med uddelingen af de prestigefyldte Michelin-stjerner.

Undersøgelsen tyder på, at grise uanset anden fødekilde eller ej, altid vil forsøge at få mælk hos soen. Foto: Anders Trærup, AU

06.05.2019 | DCA

Ny rapport sætter fokus på strategier til at opfostre overskydende grise

De fleste danske søer føder flere grise, end de selv kan passe. Der er derfor behov for andre strategier til at opfostre overskydende grise. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at opfostring ved modersoen suppleret med mælkeerstatning har samme potentiale til at reducere dødelighed som brug af ammesøer. Men begge dele har konsekvenser for…

I forbindelse med SDG-konferencen på AU i februar 2019 annoncerede Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde, at man ville støtte 2-3 netværk baseret på partnerskaber mellem AU, offentlige myndigheder og erhvervslivet.

02.05.2019 | Food

AU støtter forskningsnetværk, der skal bidrage til FN’s Verdensmål

To nye netværksprojekter på Aarhus Universitet er dedikeret til at bidrage med viden, som kan klæde samfundet bedre på til at nå FN’s Verdensmål – de såkaldte SDG’er. Netværkene er støttet af Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde på AU med 1 mio kr. hver.

29.04.2019 | Food

Europæisk innovationsdyst inden for fødevarer kommer til Aarhus

EIT Food har valgt Aarhus som værtsby for sin første nordiske begivenhed, som er uddelingen af EIT Food Innovationsprisen - en stor start-up konkurrence inden for agrifood-sektoren. Det sker 6. september, i samme uge som den årlige Food Festival.

Én af DKC's køer gøres klar til infusion med sporstof. Koen vil efterfølgende producere mælk med "mærket" protein. Foto: Linda S. Sørensen
Væske med sporstof under omrøring i AU-Foulums laboratorie. Foto: Linda S. Sørensen

29.04.2019 | DCA

Køer leverer "mærket" mælk til humant kostforsøg

Køer fra den intensive forsøgsstald på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU Foulum har leveret en helt særlig og dyrebar mælk, som indeholder ”mærket protein”, der skal bruges i et humant kostforsøg. Målet er at undersøge, hvordan menneskers alder indvirker på kroppens udnyttelse af mælkeprotein.

Det er ikke helt ukompliceret at få protein til fødevarer udvundet af græs. Foto: Jesper Rais, AU Foto

23.04.2019 | Food

Græsprotein i maden, er det lige om hjørnet?

Der er stort fokus på at erstatte animalsk protein i fødevarer med plantebaserede alternativer. Men kan grønt græs dyrket på danske marker udgøre en brugbar kilde til protein i human kost? Dét scenarie arbejdes der intenst på - også på Aarhus Universitet.

Øget dyrevelfærd er en sidegevinst af at kombinere skovlandbrug med husdyr på friland. Foto: pEcosystems

23.04.2019 | DCA

Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet

Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og anvendes korrekt.

Målet med det nye projekt er at udvikle et koncept for fodring af smågrise som starter to dage efter faring og varer til to uger efter fravænning. Der sker dermed ikke et foderskift ved fravænning, og tarmen er ”trænet” til at undvære somælken. Foto: Anders Trærup, AU.

01.04.2019 | Anis

Nyt fodringskoncept til pattegrise på vej

Produktionen af smågrise er udfordret af diarré omkring fravænning og en høj dødelighed. Løsningen har hidtil været tildeling af medicinsk zink i foderet, men brugen heraf skal udfases senest i juni 2022. Nu vil AU-forskere i samarbejde med SEGES og industrien udvikle et fodringskoncept, som kan sikre fravænning af grise uden brug af medicinsk…

Sådan ser en rapsknop ud. Man spiser knoppen og de øverste 10-15 cm af stilken. Foto: AU FOOD

01.04.2019 | Food

Raps-knop kan blive den nye supergrøntsag

Forskere fra Aarhus Universitet står sammen med planteforædlingsfirmaet Knold og Top bag udviklingen af en ny form for supergrøntsag, en såkaldt rapsknop.

Viser resultater 61 til 70 ud af 988

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste