Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

11.05.2021 | Anis

Professor Peter Lund i 21 SØNDAG: Køerne kan gøres mere klimavenlige gennem fodring

DR 21 SØNDAG har været på en række besøg på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum, hvor de har fulgt Peter Lunds forskningsarbejde med henblik på at gøre køer mere klimavenlige via fodringen. TV-indslaget, starter 29:25 inde i udsendelsen.

11.05.2021 | Anis

Hvordan sænker vi metanudslippet fra de økologiske køer?

Da fodertilsætningsstoffer, som kan sænke metanudslippet fra køer, ikke kan bruges i økologisk produktion, bliver der lige nu også forsket i at finde midler, fx æteriske olier, som kan bruges på økologiske køer. En af dem, der står for den forskning, er Christian Friis Børsting på Aarhus Universitet. Det har han fortalt om til DR Nyheder.

11.05.2021 | Anis

Nye tilsætningersstoffer i foderet kan sænke køers metanudslip med en tredjedel

Professor Peter Lund og hans forskerkolleger har med nye fodertilsætningsstoffer reduceret danske køers metanudslip med godt en tredjedel. Læs med her, hvor Peter Lund fortæller til DR Nyheder om forsøget og de udfordringer der er i forhold til at bruge den nye viden i praksis.

10.05.2021 | Anis

Blogindlæg: Kan naturgenopretning og dyrevelfærd gå hånd i hånd?

En række velfærdsforskere fra Institut for Husdyrvidenskab bidrager i et blogindlæg med konstruktive løsninger til at kombinere naturgenopretning og dyrevelfærd. Den indsats, som forskerne foreslår, kan betyde adgang til viden og løsninger, som kan gøre Danmark til internationalt forbillede på området.

07.05.2021 | DCA

38 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskning på Technical Sciences

Danmarks Frie Forskningsfond bevilger 38 mio. kr. til 11 forskningsprojekter på Technical Sciences, herunder projekter på Institut for Agroøkologi og Institut for Fødevarer.

Kalkning af mark på forsøgsstation Aaskov. Foto: Henning Carlo Thomsen.

05.05.2021 | Agro

Kalkning af sur jord reducerer udledning af lattergas og øger udbyttet

Forskere fra Aarhus Universitet og det norske universitet for biovidenskab har fundet ud af, at når landmænd anvender kalk på sure marker, kan de ikke kun øge afgrødeproduktionen, men også reducere udledningen af lattergas samt øge jordens kapacitet til at oxidere metan. Der kan med andre ord bidrage til afbødning af klimaændringer.

Foto: Anna F. Marsbøll

05.05.2021 | Anis

Vurdering af velfærd i danske og europæiske minkbesætninger

Ny rapport sammenligner velfærden på minkfarme i Danmark og i resten af Europa, baseret på resultaterne fra velfærdsvurderingssystemet WelFur.

Foto: Colourbox

04.05.2021 | Food

Kan røntgenstråler og neutroner løse fødevarerelaterede udfordringer?

Forskningssamarbejde, der involverer ekspertise inden for fødevarevidenskab og teknologi såvel som eksperter i avanceret neutron- og røntgenvidenskab skal skabe nye analytiske tilgange til at studere fødevarerelaterede udfordringer. Formålet er at få viden om processer, der påvirker fødevarekvalitet og -sikkerhed.

Foto: Colourbox

04.05.2021 | Food

Aarhus Universitet samler Nordens kompetencer inden for kultiveret kød

Der er stor viden om laboratoriefremstillet kultiveret kød i Norden, men der er brug for større sammenhæng mellem forskning og produktion. En netop afholdt online workshop samlede aktører fra hele Norden til udvikling af området. NKJ-netværket ”Cultured Meat – Nordic Take” ledet af Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet stod bag…

Foto: Janne Hansen

03.05.2021 | Food

Hvorfor reagerer forskellige hvedesorter forskelligt på klimaforandringer?

De globale klimaforandringer lægger pres på vores hvedeafgrøder med stigende temperaturer, tørke og højere koncentrationer af CO2, men det er ikke ligegyldigt, hvilken hvedesort, der er tale om - de reagerer nemlig vidt forskelligt. Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet er kommet tættere på at forstå, hvorfor det er tilfældet - og dermed…

Viser resultater 61 til 70 ud af 1340

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste