Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Vingetang (Alaria esculenta) fra Lofoten. Foto: Lofoten Blue Harvest.

12.12.2019 | Anis

Har tang potentiale som foder til drøvtyggere?

Ernæringsmæssigt har nogle tangarter et stort potentiale som foder til drøvtyggere. Men brugen af tang som foder er også forbundet med en masse udfordringer viser en undersøgelser af norsk høstet tang, som AU-forskere har deltaget i. Det drejer sig bl.a. om tangs indhold af vand, aske og evt. tungmetaller samt konservering og transportomkostninger…

Kløvergræsmark. Foto: AU

12.12.2019 | Anis

Foderværdi og optimalt høsttidspunkt af forskellige græsarter

Nu er der ny viden på vej til bedre udnyttelse af græsmarksafgrøder og dermed merudbytte til landmanden. AU-forskere vil i nyt projekt undersøge forskellige græsarter for at blive klogere på forskellen mellem græsarterne samt betydningen af slættidspunkt i forhold til næringsstofindhold og foderværdi.

AU forskere vil nu se nærmere på, hvilke fysiske, fysiologiske og mikrobielle egenskaber, der adskiller den klimaeffektive malkeko fra den mindre effektive malkeko. Foto: Linda S. Sørensen.

12.12.2019 | Anis

Nyt projekt skal vise vej til den klimavenlige malkeko

Aarhus Universitet står i spidsen for et nyt forskningsprojekt, som skal bane vejen for en mere klimaeffektiv mælkeproduktion. Målet i projektet er at reducere koens udledning af metan via fodringen. Endvidere undersøges det, hvordan man bedst kan implementere de nye klimatiltag samt dokumentere effekten heraf i fremtiden.

Michelle Williams står i spidsen får den nye fælles forskningsinfrastruktur FOODHAY. Foto: AU.

11.12.2019 | Food

103 mio. kr. baner vejen til fremtidens fødevareforskning

En gruppe danske universiteter og virksomheder går sammen om at skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. FOODHAY er et vigtigt skridt mod grønnere fødevarer, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvis ministerium bidrager med…

Arkivfoto: AU.

06.12.2019 | Agro

Forskning skal reducere udledning af klimagasser fra husdyrgødning

Et nyt forskningsprojekt skal udvikle strategier til reduktion af metanemissioner fra husdyrgødning i hele kæden fra dyr til lagring.

Foto: Colourbox.

06.12.2019 | Food

Nye råd skal hjælpe danskerne med at undgå overspisning

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Sådan lyder ét af Fødevarestyrelsens kostråd. Men det er lettere sagt end gjort. En stigende andel af danskerne er moderat eller svært overvægtige, og dette sættes i forbindelse med overspisning. I en ny rapport har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt problemstillingen og præsenteret en…

Foto: Colourbox

06.12.2019 | Food

Modermælk er skræddersyet –men hvordan bruges den af barnet?

I projektet MainHealth kigger forskerne på modermælkens sammensætning og dens betydning for barnet. Modermælk er fra naturens side tilpasset det enkelte barn. Men hvilken funktion har mælken, hvordan ændres den undervejs, og hvordan bruger spædbarnet det, der er i mælken? Ved at følge 200 mødre og deres børn fra graviditet til barnets 5. år, kan…

Foto: Colourbox

05.12.2019 | Food

Udvikling af nye bæredygtige emballager til frugt og grønt

Ny forskning og produktudvikling inden for bæredygtige emballager til frugt og grønt blev præsenteret på et seminar på Teknologisk Institut i Aarhus den 25. november. En af ideerne er at omdanne kasseret frugt og grønt til emballager til frisk frugt og grønt.

Foto: Søren Kjeldgaard - AU Foto

03.12.2019 | Forskning

Nationale emissionsfaktorer for lattergas

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES vil i et nyt projekt skabe grundlag for nye nationale emissionsfaktorer for lattergas fra kvælstofgødning og sædskifter, og dermed også levere et grundlag for at opgøre effekten af strategier for reduktion af drivhusgasudledning i landbruget.

Foto: Lise Balsby, AU Kommunikation

03.12.2019 | Forskning

Efterafgrøder for klimaets skyld

Efterafgrøder har igennem flere år været brugt som virkemiddel til at reducere udvaskningen af kvælstof fra dansk landbrug. Nu vil et hold af forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES kvantificere potentialet for anvendelse af efterafgrøder og grøngødning som klimavirkemiddel.

Viser resultater 91 til 100 ud af 1085

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste