Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Iværksætterne Christian Møller (tv.) og Mads Krogh Kristensen leverer til både restauranter og take-away, og de laver emballage med de respektive kunders logo på. Foto: GS Supply

23.03.2021 | Food

AU-iværksætterforløb sætter skub i studerendes salg af bæredygtig emballage

Et vietnamesisk, bæredygtigt sugerør blev startskuddet til to AU-studerendes blomstrende forretning med bæredygtig emballage til restauranter og take-away i en corona-tid. Aarhus Universitets åbne iværksætterforløb Food eHub bistod med at søge den første, igangsættende kapital hjem.

23.03.2021 | Anis

Nyt projekt på AU sigter mod en sundere og mere bæredygtig slagtekalvefodring

Et nyt projekt ved Danmarks Kvægforskningscenter ved AU Foulum skal bane vejen for en mere bæredygtig slagtekalvefodring. Det skal give slagtekalveproducenterne grundlag for at kunne fodre på en måde, der giver sund vom, god velfærd, billig fodring, lavt klimaaftryk, høj tilvækst og god økonomi.

På billedet ses de to ny GreenFeed-enheder i kostalden på DKC. Systemet kan måle køernes metanudledning imens køerne får lidt kraftfoder. Foto: Morten Maigaard Sørensen.

23.03.2021 | Anis

Danmarks Kvægforskningscenter har fået nyt system, der kan måle klimagasser fra køerne direkte i løsdriften

DKC fik i sommeren 2020 installeret et amerikansk udviklet GreenFeed-system - en flytbar foderstation, som er udviklet til at måle udledningen af klimagasser fra drøvtyggere i løsdrift enten inden- eller udendørs.

I Danmark er det kun tilladt at afhorne kalve, der er under tre måneder gamle. Afhorning foretages for at undgå, at dyrene forårsager skade på hinanden eller på mennesker. Foto: Linda S. Sørensen.
Afhorning af kalv ved hjælp af brændejern. Foto: Bodil Højlund Nielsen.

23.03.2021 | Anis

Ny viden fra Aarhus Universitet om bedøvelse ved afhorning af kalve

På trods af forudgående lokalbedøvelse udviser mere end 40 % af kalve adfærdsreaktioner ved afhorning – særligt ved brug af et brændejern med stort hoved. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, som del af et masterstudie på uddannelsen ’Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen’.

Foto: Aarhus Universitet

20.03.2021 | Navne

Ph.d.-studerende fra Agroøkologi vinder den årlige Three Minute Thesis-konkurrence

Tørvejord, paludikultur og udledning af drivhusgasser var emnerne, da Claudia Kalla Nielsen d. 18. marts vandt den årlige Three Minute Thesis konkurrence på Aarhus Universitet, som i år blev afholdt digitalt.

BettaSensing er i gang med at udvikle en teknologi, der kan aflæse smagens ”fingeraftryk”. Foto: Mathilde Kræmer.

18.03.2021 | DCA

Teknologi til smagsgenkendelse på vej til markedet. Er din startup-virksomhed den næste?

Hvordan ved vi, om vores mad stadig smager godt, eller om den er gået hen og blevet dårlig? Startup-virksomheden BettaSensing har skabt en innovativ teknologi til smagsgenkendelse i fødevareindustrien. Sidste år deltog virksomheden i EIT Food’s iværksætterprogram Seedbed, som i Danmark har til huse hos Institut for Fødevarer (AU FOOD) ved Aarhus…

Der er god mulighed for at sætte skub i agurkeproduktionen med det helt rette valg af UV-B og monokromatisk lys. Det viser en ny undersøgelse fra blandt andet Aarhus Universitet.
Foto: Carl-Otto Ottosen

18.03.2021 | DCA

Nøje sammensat belysning skal sætte skub i fremtidens agurkeproduktion

Den helt rette blanding af den ultraviolette stråling UV-B og monokromatisk lys, altså lys der alene har én bølgelængde, kan sætte skub i sagerne, når vores agurkeplanter skal spire - og dermed reducere den samlede produktionstid. Det viser en ny undersøgelse, som forskere fra blandt andet Aarhus Universitet står bag. Det er en viden, der er…

Foto: Hans Erik Larsen

17.03.2021 | Forskning

Forskere advarer mod resistens i enårig rapgræs

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet slår nu alarm og advarer mod resistens i enårig rapgræs efter at have fundet resistens hos ukrudtsarten i vidt forskellige sædskifter.

Foto: Colourbox

17.03.2021 | Forskning

Økologisk landbrug kræver god forvaltning for at beskytte mod nitratforurening af grundvandet

En ny undersøgelse foretaget af forskere fra Aarhus Universitet og Christian Albrechts Universitet peger på, at specialiserede økologiske og konventionelle systemer udvasker nitrat i en sådan grad, at EU's kvalitetsstandarder ikke overholdes. Mens integrerede tilgange baseret på en afbalanceret kombination af foder, efterafgrøder og afgrøder kan…

15.03.2021 | DCA

Nyt magasin fra AU Engineering: Sammen skaber vi fremtiden

Grøn omstilling, bæredygtige teknologier og tværfaglige løsninger på samfundets store problemer er omdrejningspunktet for AU Engineerings nye ingeniørvidenskabelige profilmagasin, som er på gaden nu.

Viser resultater 91 til 100 ud af 1340

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste