Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

06.10.2020 | Kvæg

Forlænget laktation: Hvilke køer er egnede?

En bevidst udsættelse af koens første inseminering efter kælvning giver en forlænget laktation. Men ikke alle køer klarer en forlænget laktation lige godt. Et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet undersøger muligheden for på forhånd at udpege egnede og uegnede køer.

Ko i klimakammer på DKC. Foto: Linda S. Sørensen, AU.

06.10.2020 | Anis

Effekt af græs- og majsensilage på metanemission og klimaaftryk

Udskiftning af græsensilage med majsensilage påvirker metanemissionen og mælkens klimaaftryk. Det er konklusionen i en undersøgelse foretaget af Aarhus Universitet, hvor brugen af græs- og majsensilage i foderrationen til malkekøer er blevet sammenlignet.

Virksomheden Nutrilution vil bekæmpe fejlernæring hos ældre med proteinberigende krummer, der kan tilsættes i madlavningen. Foto: Nutrilution.

06.10.2020 | DCA

Innovative proteinkrummer hjulpet på vej af Food eHub

Institut for Fødevarers iværksætterforløb, Food eHub, har det seneste år hjulpet en række lokale iværksættere med at få midler. Det er blevet til en samlet sum på næsten en halv million kroner fordelt på fire innovative startups, der alle arbejder på at løse nogle af fremtidens udfordringer gennem mad - blandt andet ved at udvikle proteinprodukter…

Foto: Novo Nordisk Fonden logo

05.10.2020 | Bevilling

Nyt stort projekt om landbrugsproduktion og biodiversitet

AU-forskere modtager samlet 60 mio. kroner til et nyt 6-årigt center kaldet SustainScapes. Centeret skal finde forskningsbaserede løsninger på, hvordan biodiversitet kan fremtidssikres i et omskifteligt klima og i en verden med et stadigt stigende ressourcebehov. Det er Novo Nordisk Fonden, der giver bevillingen som en del af ”Novo Nordisk…

Foto: Colourbox

01.10.2020 | DCA

Fra danske hampemarker til bæredygtige tekstiler

Én hektar dansk dyrket hamp kan erstatte 2-3 hektar bomuld og kræver væsentligt mindre vand i produktionen. Et nyt projekt, støttet af Innovationsfonden, skal udvikle en metode, som skal gøre tekstiler af hamp til et bæredygtigt alternativ til bomuld.

01.10.2020 | Anis

Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme? Hør professor Jan Tind Sørensen i P1 Debat den 1. oktober 2020

Professor Jan Tind Sørensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet var, sammen med en række andre debattører, med til at diskutere spørgsmålet: Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme eller er vores måde at behandle dem på helt til hundene? Hør P1 debatten her.

Der er potentiale i blandede landbrug. Foto: ICROFS

01.10.2020 | Nyhed

Landbrug med blandet produktion har mange fordele

I et nyt stort EU-projekt skal forskere fra blandt andet Aarhus Universitet udforske forskellige typer blandede landbrugssystemer, inkl. skovlandbrug, ud fra antagelsen om, at den måde at dyrke landbrug på rummer mange fordele. Både når det gælder bæredygtighed generelt, modstandsdygtighed over for klimaforandringer, bedre udnyttelse af…

Foto: Colourbox

30.09.2020 | Forskning

Planter kan reducere udledning af lattergas fra oversvømmede græsarealer

Udledning af lattergas stiger markant, når græsarealer oversvømmes gentagne gange, det viser ny forskning fra Soil Biology Group ved Wageningen University og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Forskerne har fundet ud af, at visse plantearter kan hjælpe med at begrænse øget udledning fra oversvømmede græsarealer.

Foto: Colourbox

30.09.2020 | Forskning

Klimaforandringers betydning for produktiviteten og vandforbruget på Verdens marker

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har sammen med forskere fra Kina og Japan undersøgt, hvor effektivt afgrøder verden rundt udnytter vand som ressource til øget produktivitet og lavere miljømæssig påvirkning i en fremtid påvirket af klimaforandringer.

Foto: AU Flakkebjerg

30.09.2020 | Forskning

Anti-resistens strategier er vigtige i fremtidens bekæmpelse af Septoria

Fungicidresistens i Septoria i vinterhvede breder sig i Europa, og forskere fra Aarhus Universitet har fundet et mønster i spredningen ved at undersøge prøver fra forskellige nordeuropæiske lande. Prøver fra Danmark og Sverige viser, at der igennem de seneste cirka 10 år har været en stor stigning i resistens mod de mest gængse fungicider.

Viser resultater 71 til 80 ud af 1199

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste