06.10.2020 | Kvæg
En bevidst udsættelse af koens første inseminering efter kælvning giver en forlænget laktation. Men ikke alle køer klarer en forlænget laktation lige godt. Et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet undersøger muligheden for på forhånd at udpege egnede og uegnede køer.
06.10.2020 | Anis
Udskiftning af græsensilage med majsensilage påvirker metanemissionen og mælkens klimaaftryk. Det er konklusionen i en undersøgelse foretaget af Aarhus Universitet, hvor brugen af græs- og majsensilage i foderrationen til malkekøer er blevet sammenlignet.
06.10.2020 | DCA
Institut for Fødevarers iværksætterforløb, Food eHub, har det seneste år hjulpet en række lokale iværksættere med at få midler. Det er blevet til en samlet sum på næsten en halv million kroner fordelt på fire innovative startups, der alle arbejder på at løse nogle af fremtidens udfordringer gennem mad - blandt andet ved at udvikle proteinprodukter…
05.10.2020 | Bevilling
AU-forskere modtager samlet 60 mio. kroner til et nyt 6-årigt center kaldet SustainScapes. Centeret skal finde forskningsbaserede løsninger på, hvordan biodiversitet kan fremtidssikres i et omskifteligt klima og i en verden med et stadigt stigende ressourcebehov. Det er Novo Nordisk Fonden, der giver bevillingen som en del af ”Novo Nordisk…
01.10.2020 | DCA
Én hektar dansk dyrket hamp kan erstatte 2-3 hektar bomuld og kræver væsentligt mindre vand i produktionen. Et nyt projekt, støttet af Innovationsfonden, skal udvikle en metode, som skal gøre tekstiler af hamp til et bæredygtigt alternativ til bomuld.
01.10.2020 | Anis
Professor Jan Tind Sørensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet var, sammen med en række andre debattører, med til at diskutere spørgsmålet: Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme eller er vores måde at behandle dem på helt til hundene? Hør P1 debatten her.
01.10.2020 | Nyhed
I et nyt stort EU-projekt skal forskere fra blandt andet Aarhus Universitet udforske forskellige typer blandede landbrugssystemer, inkl. skovlandbrug, ud fra antagelsen om, at den måde at dyrke landbrug på rummer mange fordele. Både når det gælder bæredygtighed generelt, modstandsdygtighed over for klimaforandringer, bedre udnyttelse af…
30.09.2020 | Forskning
Udledning af lattergas stiger markant, når græsarealer oversvømmes gentagne gange, det viser ny forskning fra Soil Biology Group ved Wageningen University og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Forskerne har fundet ud af, at visse plantearter kan hjælpe med at begrænse øget udledning fra oversvømmede græsarealer.
30.09.2020 | Forskning
Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har sammen med forskere fra Kina og Japan undersøgt, hvor effektivt afgrøder verden rundt udnytter vand som ressource til øget produktivitet og lavere miljømæssig påvirkning i en fremtid påvirket af klimaforandringer.
30.09.2020 | Forskning
Fungicidresistens i Septoria i vinterhvede breder sig i Europa, og forskere fra Aarhus Universitet har fundet et mønster i spredningen ved at undersøge prøver fra forskellige nordeuropæiske lande. Prøver fra Danmark og Sverige viser, at der igennem de seneste cirka 10 år har været en stor stigning i resistens mod de mest gængse fungicider.