Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox

22.01.2020 | Forskning

Vilde planter klimasikrer fremtidens afgrøder

Forskere fra Aarhus Universitet vil sammen med kollegaer fra Københavns Universitet lave nye afgrøder ud af vilde planter. Klimaforandringerne og en øget befolkning gør det bydende nødvendigt at finde alternativer til de afgrøder, der i dag brødføder jordens beboere. Novo Nordisk Fonden har bevilget 60 millioner kroner til forskningsprojektet, som…

21.01.2020 | Anis

Kom til kvægkongres i Herning

Den 24.-25. februar 2020 afholdes årets kvægkongres i Herning. En perlerække af forskere fra Aarhus Universitet er på programmet med spændende oplæg, så kom og vær med og bliv opdateret på det seneste nye inden for kvægforskningens verden.

Der skal en god portion viden om mekanik til, når man vil designe den helt rigtige sprødhed til tørrede vandmænd. I et nyt projekt skal Ingeniørhøjskolen hjælpe gourmetrestauranter med at forvandle blævrende gopler til delikatesser. Foto: Colourbox.

16.01.2020 | DCA

Ingeniører vil have vandmænd på tallerkenen

Forskere og studerende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet vil bygge en maskine, der kan trække vandet ud af vandmænd og gøre dem sprøde og delikate at spise. Det kan være første skridt i retning af en ny, industriel fødevareproduktion.

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Hanne Kongsted.

14.01.2020 | Anis

Hvorfor dør søer i farestalden?

De fleste søer, der dør spontant, dør i farestalden - men hvad dør de af? Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har undersøgt problemstillingen og fået overraskende resultater, som kan læses i en ny DCA-rapport.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

Nyt kraftcenter for forskning og fødevareinnovation

Placeringen af Institut for Fødevarer (AU FOOD) i Agro Food Park kan ses som et led i opbygningen af en verdensførende fødevareklynge i det nordlige Aarhus. Placeringen skaber nye muligheder værdiskabende samarbejde mellem forskning og innovative fødevarevirksomheder.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

AU FOOD samler forskningsfaciliteter i Agro Food Park

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, AU FOOD, har rykket teltpælene op i Foulum og Aarslev til fordel for et splinternyt, moderne byggeri i Agro Food Park. Her er alle de forskningsfaciliteter, som en fødevareforsker kan drømme om, samlet under ét tag.

Institut for Fødevarers nye væksthuse med højt lysniveau og avanceret klimastyring giver mulighed for at udvikle fremtidens klimatolerance afgrøder. Foto: Carl-Otto Ottosen.

07.01.2020 | Food

Robuste afgrøder til et ekstremt klima

Klimaet er blevet mere ustabilt og ekstremt, og det er en udfordring for vores afgrøder. Problemstillingen blev diskuteret af forskere fra en række lande ved en workshop, der blev afholdt af Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet den 6. december.

Foto: Colourbox

07.01.2020 | Forskning

Forsuret gylles effekt på springhaler sat under lup

Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt forsuret gylles effekt på springhaler - en indikator for jordkvalitet.

Billede: AU Foto

07.01.2020 | DCA

Velkommen til to nye fakulteter

1. januar 2020 markerer startskuddet for to nye fakulteter på Aarhus Universitet. Fra denne dato består Aarhus Universitet af fem fakulteter i alt, når fakultetet Science and Technology bliver opdelt i Faculty of Technical Sciences og Faculty of Natural Sciences.

Viser resultater 71 til 80 ud af 1085

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste