13.01.2021 | Forskning
Resultater fra årets VAP-rapport viser, at størstedelen af de testede pesticider og nedbrydningsprodukter i perioden 2017-2019 ikke udvaskede til grundvandet ved regelret anvendelse på marker. Af de 32 testede stoffer blev to stoffer – pesticidet propyzamid og nedbrydningsproduktet 1,2,4-triazol – fundet i grundvandet over kravværdien på 0,1 μg/L
12.01.2021 | Food
Frøene fra den eksotiske busk annatto indeholder det røde farvestof norbixin, der kan bruges til at sætte kulør på en lang række madvarer, for eksempel cheddarost, men farven har det med at falme. Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet er nu kommet tættere på at forstå mekanismerne bag den aftagende farve. Det er sket i samarbejde…
12.01.2021 | Anis
Seniorforsker på AU, Steen Henrik Møller, krydser i disse dage fingre for, at politikerne vil kaste 70 millioner kroner efter det forskningsprojekt, han sammen med kolleger fra Københavns Universitet i lyntempo har beskrevet. Projektet afhænger nemlig af de sidste 4.000 mink, der er tilbage i Danmark. Og senest på fredag skal de aflives.
12.01.2021 | Food
Kandidatuddannelsen ”International Fødevarekvalitet og Sundhed” klæder studerende på til at udvikle og udveksle fremtidens fødevarer på tværs af Kina og Danmark. Bag uddannelsen står Aarhus Universitet og University of Chinese Academy of Sciences, og sammen skaber uddannelsesinstitutionerne et unikt tværkulturelt læringsmiljø.
06.01.2021 | DCA
Aarhus Universitet har ved årsskiftet gennemført en organisationsændring, der nu gør det muligt at åbne fire nye institutter. Det sker som led i arbejdet med at styrke de ingeniørvidenskabelige forsknings- og uddannelsesaktiviteter.
22.12.2020 | Food
Vi spiser alt for meget sukker, blandt andet i form af sødede drikkevarer, yoghurt og kage. Men kan vi overhovedet lide disse fødevarer, hvis de ikke længere har samme høje indhold af sukker? Det har forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet set nærmere på i en omfattende litteraturundersøgelse.
16.12.2020 | Forskning
I et samarbejde mellem forskere på Nationalmuseet og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg, er det lykkedes at udvikle en metode til at påvise maltning af korn på forkullede kornkerner fra oldtiden. Hermed bliver det muligt at påvise, om man har brygget øl helt tilbage i bondestenalderen.
16.12.2020 | Forskning
Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har ved et lykketræf opdaget en mutation, der gør hvede speltlignende.
16.12.2020 | Anis
Velkommen til en video-rundtur i de nye forsøgsfaciliteter på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved Aarhus Universitet.
16.12.2020 | Forskning
Forskere fra Aarhus Universitet har testet brugen af satellit- og dronebilleder til at undersøge og forudsige kvælstof- og vandbehov hos kartofler dyrket i Danmark.