Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox.

19.02.2020 | DCA

Mange udfordringer ved udtagning af lavbundsjord

Vådlægning af lavbundjorde med et højt indhold af organisk kulstof er et vigtigt led i at reducere de danske CO2-emissioner. Det er imidlertid et stort behov for viden, som kan optimere klimaeffekten og reducere uønskede effekter på vandmiljø og biodiversitet.

Foto: Colourbox

11.02.2020 | DCA

Potentialekort for minivådområder

Forskere fra Aarhus Universitet har efter bestilling fra Landbrugsstyrelsen opdateret det potentialekort, som angiver hvor minivådområder med fordel kan placeres.

Foto: Colourbox

11.02.2020 | DCA

Barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, der viser andelen af økologi på et spisested. Mærkningsordningen har allerede gjort sit indtog i de offentlige køkkener, men de private spisesteder lader vente på sig. AU-forskere har undersøgt barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke i det såkaldte…

Foto: Tofu Production & BUG AMOK

11.02.2020 | Food

Klimavenlig insekt-risotto under udvikling

I et nyt projekt er AU-forskere med til at udvikle en klimavenlig risotto med insektmel, en såkaldt bugotto, der skal falde i de danske forbrugeres smag.

Foto: Agro Business Park A/S

03.02.2020 | DCA

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 15. april 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket…

Foto: Planten japansk kællingetand (Lotus japonicus). Foto: Niels Sandal, Aarhus Universitet

29.01.2020 | Forskning

Plantegenomer afslører basis for tilpasning til vidt forskellige klimaer

Med nutidens klimaforandringer er det vigtigt, at planter kan tilpasse sig nye forhold for at overleve. Et internationalt forskerhold har ved hjælp af markforsøg og studier af plantegenomer fundet ud af hvilke områder i genomet, der påvirkes under tilpasning til lokale klimaforhold. Denne basale viden om lokal tilpasning er et første vigtigt…

Den grønne del af kokosnødden er i dag et biprodukt. Foto: Marianne Hammershøj.

28.01.2020 | DCA

Brasilianske biprodukter skal omdannes til fødevarer

Når vi spiser en cashewnød, er vi måske ikke klar over, at den bare er en lille del af cashewfrugten. Når vi køber kokosvand, tænker vi måske ikke på, hvad der blev af resten af kokosnødden. Mange afgrøder, særligt frugter, går til spilde. Sammen med brasilianske forskere vil AU-forskere se på mulighederne for at omdanne biprodukter til innovative…

Foto: RaisFoto

27.01.2020 | Forskning

Klimaoptimering af landbrugets produktionssystemer

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra Københavns Universitet om udvikling af systemanalyser, der kan klimaoptimere en omstilling af fødevareproduktionen og biomasseanvendelsen i det danske landbrug.

Foto: AU Foto

27.01.2020 | Forskning

Forskere måler kvælstofudvaskning med vegetationsindeks

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fundet en metode til at vurdere efterafgrøders effekt på kvælstofudvaskning ved at bruge vegetationsindeks, der kan måles fra satellitter og droner.

23.01.2020 | Økologi

Kom til debat om fremtidens økologiforskning

Du inviteres hermed til konference om økologiforskningens rolle i den grønne omstilling. Konferencen foregår i Fællessalen på Christiansborg d. 17. marts 2020 kl 12 - 16.

Viser resultater 61 til 70 ud af 1085

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste