Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Alle deltagere ved arrangementet får et Tanghæfte som inspiration til at gå på jagt efter havets grøntsag. Foto: Peter Bondo Christensen

22.10.2020 | DCA

Tang kan være med til at løse fremtidens klima- og fødevareudfordringer – hør mere på offentligt foredrag

Har du lyst til at blive klogere på tang, så er muligheden der tirsdag den 27. oktober, når seniorforsker Annette Bruhn deler ud af sin store viden på området. Hun vil blandt andet give tips til at gå på tangjagt i vandkanten og fortælle om de nyeste tang-relaterede forskningsprojekter på CBIO – Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi.

Foto: Biogasanlæg ved Foulum. 
Fotograf: Jepser Rais

22.10.2020 | Forskning

Svovl fra rensning af biogas er en værdifuld gødning

Effektivt genvundet svovl (S) fra biogasafsvovlingsprocessen kan genbruges som en værdifuld kilde til plante-tilgængeligt svovl i landbruget, viser ny forskning fra Institut for Agroøkologi.

Foto: Jesper Rais.

21.10.2020 | Agro

Ny analyse af klima- og miljøeffekter af biogasproduktion

Forskere fra Institut for Agroøkologi og Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet har undersøgt klima- og miljøeffekter af fem forskellige former for biogasproduktion. Resultaterne er udgivet i en ny DCA-rapport.

21.10.2020 | Anis

DEBATINDLÆG: Læs om AU forskeres bud på klimaløsninger for kvægbruget

Husdyrforskere fra Aarhus Universitet har skrevet et debatindlæg til Altinget som optakt til regeringens klimaplan for landbruget. Her kan du læse om forskernes bud på, hvordan klimabelastningen fra kvægbruget kan reduceres i fremtiden.

21.10.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Kostfiber og protein: Ændringer i fødevarenedbrydning, fermenteringsmønster og stofskifterespons

Yetong Xu afholder ph.d.-forsvar onsdag 28. oktober kl. 10.00. Ph.d.-forsvaret vil være tilgængeligt online. Send en e-mail til charlotte.steffensen@anis.au.dk.

20.10.2020 | DCA

Nyt projekt: RESPOT - Udvikling af sygdomsresistente kartofler

Forskere fra QGG deltager i nyt projekt, der kan føre til en nedbringelse af pesticider i kartoffelproduktionen.

AU FOOD er initiativtager til et nyt netværk, der skal sætte gang i udviklingen af bæredygtigt, nordisk, kultiveret kød med udgangspunkt i lokale ingredienser. Foto: Colourbox.

20.10.2020 | Food

AU FOOD sætter gang i udviklingen af kultiveret kød med nyt nordisk netværk

AU FOOD er initiativtager til et nyt netværk, der skal sætte gang i udviklingen af kultiveret kød med udgangspunkt i bæredygtige, nordiske ingredienser og dermed tage konkurrencen op med de udenlandske producenter. For nyligt afholdt netværket det første netværksmøde og -workshop med deltagere fra hele norden.

Inger Anneberg er nomineret til prisen som Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse. Det sker efter udgivelsen af bogen Husdyr. Foto: Ib Salomon.

12.10.2020 | Anis

Inger Anneberg nomineret til Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse tre ekstraordinære dyrevenner i kategorierne Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. I år er Inger Anneberg fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, nomineret til prisen som Årets Brobygger. Vinderen kåres ved afstemning, og du kan være med!

Bag det oprindelige DKC ligger de nye staldbygninger. Længst t.h. ses den nye kostald, i midten fleksstalden og t.v. intensivstalden. Foto: Linda S. Sørensen.

06.10.2020 | Anis

Flot og unikt kvægforskningscenter ved AU Foulum

Det nye Danmarks Kvægforskningscenter er nu en realitet og står flot og færdigt med helt nye og unikke forsøgsfaciliteter. Centret har fået opført hele tre nye kvægstalde, fået udvidet foderladen samt moderniseret mandskabsbygningen. De nye kvægfaciliteter er allerede taget i brug og forskningsprojekterne i fuld gang.

Foreløbige resultater fra AU Foulum tyder på, at den bedste måde at sænke mælkeydelsen ved afgoldning på, er at reducere malkefrekvensen frem for foderniveauet. Foto: Linda S. Sørensen.

06.10.2020 | Anis

Nye anbefalinger til afgoldning af højtydende malkekøer

I et forskningsprojekt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet er der for første gang i Danmark sat forskningsmæssig fokus på problemer forbundet med at afgolde højtydende malkekøer. Projektet har bidraget med ny viden til at lette afgoldningsprocessen og budskabet er klart: Sænk malkefrekvensen men ikke foderniveauet.

Viser resultater 61 til 70 ud af 1199

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste