Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Janne Hansen/AU

28.02.2020 | Navne

Ny sektionsleder i Institut for Agroøkologi

Professor i afgrøder og vandbalance Mathias Neumann Andersen bliver pr. 1. marts 2020 ny sektionsleder for Klima og Vand i Institut for Agroøkologi.

Bioraffinering (grøn biomasse - fra græs til protein). Foto: Adobe Stock.

28.02.2020 | DCA

Har du en idé til et økologiprojekt men mangler midler til at realisere den?

En ny pulje på 37,4 mio. kr. fra GUDP, Miljø og Fødevareministeriet øremærket til økologiforskning er nu klar til at komme ud at arbejde. Derfor inviterer Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) alle interesserede til informationsmøder om det nye “Organic RDD6-program” den 17., 18. og 19. marts 2020.

Forskerne bag uddannelsen. Fra venstre: Inger Anneberg, Tine Rousing, Jan Tind Sørensen, Lene Munksgaard og Mette S. Herskin. Foto: Institut for Husdyrvidenskab, AU.

27.02.2020 | Anis

Husdyrvelfærd på masterniveau – skal du med på holdet?

Beskæftiger du dig med dyrevelfærd i dit daglige arbejde eller har du lyst til at komme til det? Så kan det være, at masteruddannelsen i husdyrvelfærd er noget for dig. Vi starter nyt hold den 1. september, så vær med og hør om dine muligheder, når vi holder Skypemøde om uddannelsen den 1. april 2020 i Aarhus.

Droner kan måske erstatte gartnere i fremtidens højteknologiske etage-landbrug. En gruppe diplomingeniørstuderende har bygget en drone, der kan "passe" planterne. Foto: NextFood.

26.02.2020 | DCA

Ny drone passer planter perfekt

En gruppe ingeniørstuderende har bygget en specialdesignet drone, der kan døgnovervåge indendørs afgrøder med meget stor præcision. Opfindelsen rykker fremtidens vertikale landbrug uden jord og sollys et skridt nærmere.

AU-forskere har undersøgt, hvordan kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin påvirker kødkvaliteten. Foto: Colourbox.

25.02.2020 | Food

Hvordan påvirker græsprotein kødkvaliteten?

I produktionsforsøg er der eksperimenteret med stigende mængder af kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin. Formålet er at finde et mere bæredygtigt alternativ til f.eks. sojaprotein, men hvordan påvirkes kødkvaliteten? Det har AU-forskere undersøgt.

Foto: Colourbox

25.02.2020 | Forskning

Målrettet udtagning af landbrugsjord giver effektiv reducering af kvælstofbelastningen

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet bør Danmark reducere kvælstofbelastningen til kysterne med 13.000 ton/år. Uden målretning af indsatsen vil det ifølge forskere fra Aarhus Universitet kræve braklægning af 35% af dansk landbrugsjord, mens målretning af indsatsen kan mindske arealet til 23%.

Inger Anneberg, Institut for Husdyrvidenskab, er forfatter til bogen  HUSDYR, der udkommer 2. marts 2020 fra Aarhus Universitetsforlag. Foto: Poul Ib Henriksen.

25.02.2020 | Anis

Tænkepause om husdyr

Nogle husdyr elsker vi til døde, andre elsker vi at sætte til livs. I en ny bog i Tænkepause-serien stiller Inger Anneberg, antropolog ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, skarpt på vores forhold til husdyr. Det er bogen, du skal læse for at forstå uenighederne i debatten om dyrevelfærd.

25.02.2020 | Food

Støtte til agrifood-teknologiske virksomheder i startup-fasen

Som en del af EIT Foods Seedbed-program, som Aarhus Universitet er en del af, er det nu muligt for nye startup-virksomheder inden for agrifood-teknologi at modtage træning, mentorordning og støtte på 10000 euro til kundeundersøgelser.

Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

24.02.2020 | Navne

Ny institutleder ved Institut for Agroøkologi

Jørgen E. Olesen er pr. 1. marts 2020 ansat som institutleder ved Institut for Agroøkologi efter at have været konstitueret i rollen siden september 2019.

24.02.2020 | Food

Professor Hildegarde Heymann holder sin indledende forelæsning

I august 2019 blev professor Hildegarde Heymann, University of California, Davis, der er en af verdens førende sensorik-eksperter, udnævnt til adjungeret professor i ”Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet. Den 25. februar 2020 holder hun sin indledende forelæsning.

Viser resultater 51 til 60 ud af 1085

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste