27.01.2021 | DCA
I det europæiske forskningsprogram EJP SOIL er det målet at skabe samarbejde med landmænd, organisationer, virksomheder og myndigheder om beskyttelse af dyrkningsjorden. Den 1. marts holder forskningsprogrammet et online seminar for de danske interessenter. Det er samtidigt muligt at tilmelde sig programmets nyhedsbrev, som bl.a. fortæller om ny…
27.01.2021 | Anis
Hvert år sendes over en halv million danske søer til slagtning, men der er ikke lavet meget forskning på, hvordan disse dyrs velfærd er, når de drives ind på slagterierne. Nu har forskningsresultater fra et master-speciale ført til bedre forhold for de søer, der slagtes på Danish Crowns soslagteri i Skærbæk
25.01.2021 | DCA
Et nyt globalt samarbejde, der skal undersøge nye måder at producere grøn ammoniak på, er støttet af EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, med 21 mio. kr. Projektet ledes af ingeniørforsker fra Aarhus Universitet.
21.01.2021 | Forskning
Et notat fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug samt Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet dokumenterer, at kvælstoffikserende efterafgrøder har flere fordele end andre typer efterafgrøder, idet de ud over at reducere udvaskningen af nitrat også kan binde kvælstof fra luften, som vil kunne udnyttes af de efterfølgende…
20.01.2021 | DCA
En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at næsten en tredjedel af danskerne har reduceret eller stoppet deres kødforbrug. Blandt dem er især personer med videregående uddannelse, personer i større byer, kvinder og unge.
19.01.2021 | DCA
Danskernes forbrug af snacks, søde sager og kød er på programmet, når forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet præsenterer en række nye undersøgelser på fødevareområdet. Det sker på et webinar den 4. marts, hvor alle interesserede er velkomne.
14.01.2021 | Anis
Seniorforsker Stig Purup fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er blevet tildelt hæderstitlen adjungeret professor ved Aalborg Universitet med tilknytning til Institut for Kemi og Biovidenskab.
14.01.2021 | Forskning
En ny ukrudtsart er de seneste år blevet et større og større problem i vintersæd og frøgræs. Viden om væselhale har indtil nu været meget begrænset, men forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg har undersøgt ukrudtsartens biologi, fænologi, konkurrenceevne og effekten af forskellige bekæmpelsesstrategier.
14.01.2021 | Forskning
Markedet for mælk har igennem mange år været præget af reguleringer og kvoter, men i 2015 blev EU's mælkekvoter ophævet. Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med forskere fra fem andre europæiske lande undersøgt, hvordan det har påvirket produktionen af mælk.
13.01.2021 | DCA
Som forbruger kan man gøre en stor forskel for klimaet gennem sin kost. Nu kan man hente inspiration til netop det i de nye officielle kostråd, som for første gang indeholder anbefalinger til at mindske klimaaftrykket fra kosten. Bag rådene ligger blandt andet viden fra Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet om de enkelte fødevarers…