Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

Vi forstår datomærkerne, men handler ikke derefter

En ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus Universitet viser, at langt de fleste af os forstår betydningen af datomærkerne på vores fødevarer. Men vi omsætter ikke vores viden til handling, og det kan på den ene side udgøre en sundhedsrisiko og på den anden side medføre madspild.

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at det kræver et betydeligt mindre areal at brødføde en person, der spiser klimavenligt end en person, der indtager en gennemsnitlig dansk kost. Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

En klimavenlig kost fylder mindre i landskabet

Det kræver et betydeligt mindre areal at brødføde en person, der følger Fødevarestyrelsens nye klimakostråd, end at brødføde en person, der spiser en gennemsnitlig dansk kost. Forklaringen skal især findes i en ændret andel af vegetabilske og animalske fødevarer men også i en ændret sammensætning af fødevarer inden for hver af de to hovedgrupper.…

Foto: Shuxuan Jing

19.05.2021 | Agro

Ph.d.-forsvar: Er manglende bestøvning årsagen til det lave frøudbytte i rødkløver?

Frøproduktion af rødkløver er i høj grad afhængig af humlebiers bestøvning. Bestøvningsforhold under markbetingelser er komplekse.

Foto: Colourbox

19.05.2021 | DCA

Ny støtte til forskningsprojekt om mælk produceret i laboratoriet

Aarhus Universitet har modtaget en ny bevilling til at undersøge mulighederne for en fremtidig mælkeproduktion ved hjælp af kirtelceller isoleret fra mælk og dyrket i laboratoriet. Projektet komplementerer forskningsprojektet CleanPro, som sidste år blev bevilget af Landbrugsstyrelsen.

17.05.2021 | Anis

Ny institutleder til Institut for Husdyrvidenskab

Professor Charlotte Lauridsen afløser Klaus Lønne Ingvartsen som institutleder for Institut for Husdyrvidenskab til september 2021. Den kommende institutleder ser fremtidens husdyrforskning som et nøgleområde, der gennem samarbejde og innovativ tværfaglighed kan bidrage med afgørende viden og ekspertise til en række udfordringer omkring den grønne…

Føllets nysgerrighed overfor nye objekter afspejler dets nysgerrighed senere i livet og afslører muligvis også dets indlæringsevne. Nye forskningsresultater viser, at nysgerrige heste har lettere ved at lære nye opgaver.  Foto: Janne W. Christensen.

17.05.2021 | Anis

Hestes nysgerrighed fremmer deres evne til at lære nyt

Nysgerrighed og indlæringsevne går hånd i hånd. Vi kender det fra os mennesker og primater, men nu er det for første gang også videnskabeligt påvist hos heste i en ny undersøgelse gennemført ved Aarhus Universitet.

17.05.2021 | DCA

Kan fosforudskillelse fra økologiske æglæggere reduceres ved at skrue på foderet?

Fosforudskillelse via gødning er et miljøproblem i husdyrbrug, også ved økologiske ægproducenter. Ny lovgivning og de såkaldte fosforlofter gør, at producenterne nu er forpligtede til at nedbringe fosforindholdet i den gødning, der udbringes på markerne. En af vejene dertil kan være at nedsætte fosforindholdet i foderet. Men hvor langt kan man…

17.05.2021 | Anis

Nyt fodermiddel med 3-i-1 effekt skal halvere køers klimabelastning

Aarhus Universitet står i spidsen for en nyt projekt, der skal reducere malkekøers udledning af metan med 50 procent. Aktørerne bag skal udvikle et triple action tilsætningsstof til kvægfoder, som hæmmer dannelsen af metan. Innovationsfonden har netop bevilget 16,1 mio. kr. til projektet.

12.05.2021 | DCA

Forsker modtager det prestigefyldte Novo Nordisk Emerging Investigator Grant

Tenure track adjunkt Guillaume Ramstein fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) modtager et Emerging Investigator Grant fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen skal bruges til forskning i at finde en ny strategi til forbedring af egnethed i vigtige afgrøder.

12.05.2021 | Anis

Velfærdsforsker debatterer i P4 Østjylland om løsninger til at sikre dyrevelfærd i nationalparker

Lektor Janne W. Christensen har været i P4 Morgen Østjylland, hvor hun giver sit indspark til debatten om, hvordan vi kan løse udfordringerne med at få dyrevelfærd og naturgenopretning til at gå godt i spænd. Janne er på fra kl. 01.43.45 til 01.48.23.

Viser resultater 51 til 60 ud af 1340

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste