Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Kikærtevand, såkaldt aquafaba, har mange funktionelle egenskaber tilfælles med æggehvide. Foto: Colourbox.

14.09.2020 | Food

Er fremtidens fødevareingredienser plantebaserede?

Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet har i samarbejde med NEXUS A/S undersøgt muligheden for at anvende kikærtevand i fødevarer, hvor man ellers typisk anvender æggehvide. Det er sket ved at sætte fokus på aquafaba, altså det vand som kikærter på dåse lagres i - og resultaterne er lovende.

11.09.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Skal øko-søer fodres efter konventionelle anbefalinger?

I løbet af sit ph.d.-studium har Maria Eskildsen forsket i hvor meget ekstra energi økologiske søer bruger på termoregulering, fysisk aktivitet og mælkeproduktion. Ph.D forsvaret vil være tilgængeligt online. Send en e-mail til charlotte.steffensen@anis.au.dk for at modtage et link til forsvaret.

Unge rodgallenematoder i mikroskop. Foto: AU Flakkebjerg

10.09.2020 | Forskning

Planter kan måske forsvare hinanden

Kan planter dele forsvarsmekanismer med hinanden? Det vil forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet undersøge i et nyt projekt, som Villum Fonden har bevilliget 1,98 mio. kr. til.

Foto: AU Foto

09.09.2020 | DCA

Transparens i forskningssamarbejde og formidling

Klare retningslinjer for formidling, publicering og fagfællebedømmelse, præcisering af regler for eksternt samarbejde samt vejledning i forskningsintegritet. Det er nogle af de tiltag, som skal sikre kvalitet, troværdighed og gennemsigtighed i forskningsarbejdet og formidlingen af forskning. Det skriver direktør Niels Halberg fra DCA.

Foto: Jesper Rais, AU Foto.

09.09.2020 | DCA

Oksekøds betydning for klima, arealforbrug og ernæring

En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre. Artiklen bygger på en analyse af produktionen af forskellige oksekødsprodukter og deres samlede klimabelastning fra hele produktions- og…

Foto: Jesper Rais, AU Foto

09.09.2020 | DCA

Regionalt samarbejde skal styrke innovation inden for food, cleantech og health

Virksomheder og organisationer i Region Midtjylland og Aarhus Universitet går sammen om en en ny enhed, der skal styrke innovation, iværksætteri og vækst inden for de midtjyske styrkepositioner food, cleantech og health. Den ambitiøse midtjyske satsning forankres i The Kitchen.

Foto: AU Foto

08.09.2020 | Forskning

Flere plantearter i græsmarken giver føde til bestøvende insekter

Ifølge ny forskning fra Aarhus Universitet er det muligt både at sikre et højt og stabilt udbytte samt øge biodiversiteten og antallet af bestøvende insekter på græsmarker med den rette miks af forskellige plantearter og en tilpasset slætstrategi.

Rødbede gødet med den plantebaserede gødning, der afprøves i ClimateVeg. Foto: Camilla Mathiesen.

04.09.2020 | DCA

Potentiale i nye gødskningsstrategier til økogrøntsager

For nylig holdt projekterne SUREVEG (CORE Org) og ClimateVeg (Org RDD 4), DoubleCrop (org RDD 3) og ComCrop (Org RDD 5) samt GreenResilient (CORE Org) åbent hus på AU’s forsøgsmarker ved Årslev. Dagen var ledet af forskningsgruppeleder Hanne Lakkenborg Kristensen, AU FOOD, og omkring 20 besøgende trodsede regnen og blev klogere på gødningstyper,…

Foto: Colourbox

03.09.2020 | DCA

Danske og brasilianske forskere og virksomheder udveksler agrotech-løsninger

Et nyt innovationssamarbejde, som involverer Aarhus Universitet og det brasilianske landbrugsuniversitet ESALQ, skydes i gang med en webinarserie den 17. - 23. september. Her vil danske tech-løsninger blive præsenteret for brasilianske interessenter inden for landbrugsforskning, -innovation og -erhverv.

Professor Mette Olaf Nielsen vil med sin forskning bidrage til at finde de bæredygtige løsninger i forhold til at reducere drivhusgasudledningen fra drøvtyggerne”. Privatfoto.

03.09.2020 | Anis

Ny professor ved Aarhus Universitet vil afkriminalisere køerne

Mette Olaf Nielsen er per 1. september 2020 udnævnt som professor i ”Produktions- og laktationsfysiologi hos drøvtyggere” ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Mette skal bidrage til at løse landbrugets klimaudfordring, hvad angår udskillelsen af metan fra drøvtyggere.

Viser resultater 31 til 40 ud af 1140

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste