Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox

24.02.2021 | DCA

Størst potentiale for at reducere indtaget af usunde sager hos ”light-forbrugerne”

Der er størst potentiale for at reducere indtaget af fastfood, færdigretter, snacks og sodavand hos forbrugere med hang til light-produkter, også selv om de har en stærk trang til de usunde sager. Det viser en helt ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus Universitet, der kortlægger danskernes forbrugsvaner, motiver og præferencer.

22.02.2021 | DCA

Lokal og bæredygtig produktion af hestebønner skal styrke den grønne omstilling

Nyt projekt skal udvikle nye sorter af hestebønner til en mere bæredygtig dyrkning i Danmark med henblik på at nedsætte importen af sojabønner til dyrefoder. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) bidrager til projektet med dets solide ekspertise indenfor storskala computerberegninger og statistiske analyser.

Foto: Colourbox

22.02.2021 | DCA

En vellykket grøn omstilling forudsætter en ny tilgang til fødevaresystemer

Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er vi nødt til at bevæge os ud over de enkle, lineære årsag/virkningsforhold, når det kommer til fødevareproduktion og -forbrug. I stedet skal vi se mere holistisk på sagen ved hjælp af en såkaldt fødevaresystemtilgang. Dette var fællesnævneren på den første CiFOOD-konference på Aarhus Universitet, der…

Margit Bak Jensen er udnævnt til professor i adfærdsmæssige behov og stressbiologi ved Institut for Husdyrvidenskab, AU.

19.02.2021 | Anis

Aarhus universitet prioriterer forskning i husdyrenes adfærd og adfærdsmæssige behov med et nyt professorat

Margit Bak Jensen er per 1. marts 2021 udnævnt til professor i adfærdsmæssige behov og stressbiologi ved Institut for Husdyrvidenskab, på Aarhus Universitet. Instituttet er i forvejen internationalt anerkendt for forskning i dyrevelfærd og med professoratet styrker instituttet sin position yderligere på området.

19.02.2021 | DCA

Nyt studie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger

Forskere fra Institut fra Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet står bag et nyt databasestudie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger. Forbruget af antibiotika ligger markant lavere i både økologiske og frilandsbesætninger end i konventionelle besætninger.

Peter K. Theil er per 1. marts 2021 udnævnt til professor i ernæring og laktationsfysiologi ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

18.02.2021 | Anis

Ny professor i ernæring og laktationsfysiologi ved AU

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. marts 2021 udnævnt Peter K. Theil til professor i ernæring og laktationsfysiologi. Med udnævnelsen styrker instituttet sin forskning inden for grises ernæring, laktationsfysiologi og produktivitet og markerer sig dermed blandt top-universiteterne i verden, når det gælder forskning i…

17.02.2021 | DCA

Superklynge og AU's erhvervssatsning vil løfte vækstlaget inden for fødevarer og bioressourcer

Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny samarbejdsaftale mellem Food & Bio Cluster Denmark og Aarhus Universitets erhvervssatsning.

Foto: Søren Kjeldgaard; AU-foto

12.02.2021 | Nyhed

Vandtransport i jordens makroporer kortlagt

Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt vandtransport i jordens makroporer for hele Danmark. Kortlægningen kan blandt andet bruges til at udpege risikoarealer i forhold til fosfor- eller pesticidudvaskning.

Foto: Colourbox

12.02.2021 | DCA

Forbrugere positivt stemt over for Nøglehulsmærket

Over halvdelen af de danske forbrugere har en positiv opfattelse af Nøglehulsmærket, der er sat i verden for at gøre det sundere valg lettere, men der er stadig plads til forbedring. Mange bemærker fortsat ikke Nøglehullet, når de køber ind, og nogle er i tvivl om, hvad det står for. Det viser en ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus…

Projektet GrainLegsGo vil åbne vores øjne for friske bælgfrugter, f.eks. hestebønner. Foto: Colourbox

11.02.2021 | Nyhed

Bønner og ærter er der fremtid i

Spis dine ærter, er ikke længere blot noget, man med alvorlig mine siger til kræsne børn. For der er mange gode grunde til at spise friske ærter og bønner, og bælgfrugterne vinder langsomt men sikkert større indpas herhjemme: Fra Michelin-kokken Francis Cardenau’s ”økologiske bønnemøder” til edamame bønnerne, der de seneste år har bevæget sig fra…

Viser resultater 31 til 40 ud af 1255

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste