Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

En bred skare af eksperter inden for mælk mødes i Aarhus. Foto: Colourbox

04.11.2019 | DCA

Stor konference om mælk og sundhed i et bæredygtigt perspektiv

Den 12.-14. november afholdes en stor konference om Milk Genomics og human sundhed i Aarhus. Her kan du blive klogere på blandt andet bæredygtighed, mikrobiomet og metagenomet, matriceeffekter og mælks egenskaber og funktionalitet.

Foto: colourbox

03.10.2019 | DCA

Dyrkningssikre afgrøder til fremtidens klima

En oversvømmelse kan ødelægge en kartoffelhøst på bare 24 timer. Men ved at forstå planternes forsvarsmekanismer er det muligt at skabe mere dyrkningssikre afgrøder, der tåler at blive oversvømmede. Et internationalt forskerhold med deltagelse af lektor Kim Hebelstrup fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet arbejder på at…

01.10.2019 | DCA

Nyt forskningsprojekt kan bane vej for et farvel til kunstige farver i mad

Med udgangspunkt i violette gulerødder vil Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik og hans samarbejdspartnerne gøre det muligt at erstatte flere kunstige farvestoffer i fødevarer med naturlige farvestoffer baseret på grøntsager. Innovationsfonden har investeret knap 15 millioner kroner i projektet.

Aarhus bliver et såkaldt Food CityLab Foto: Colourbox

30.09.2019 | DCA

Aarhus får et fødevarelaboratorium i 2020

Institut for Fødevarer og iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research er sammen med Aarhus By, Agro Food Park og Region Midtjylland udnævnt som Fødevare By-laboratorium, et såkaldt Food CityLab, under det EU-finansierede Fit4Food2030 initiativ.

Foto: Jesper Rais - AU Foto

27.09.2019 | Agro

Finaleplads til Danmark i stor international konkurrence

D. 23-24. oktober afholdes den europæiske studenterkonkurrence BISC-E sin finale i Berlin. BISC-E, som er en konkurrence inden for bioøkonomi, skal anspore studerende til at interessere sig for recirkulering af biologiske ressourcer og udvikling f biobaserede produkter og processer. Center for Cirkulær Bioøkonomi, som er en del af Aarhus…

Hvede er en af de afgrøder, der er mest truet af tørke som følge af øget temperatur. Foto: Jens Bonderup Kjeldsen

25.09.2019 | Forskning

Tørke som følge af klimaændringer truer verdens hvedeproduktion

I de kommende år vil en stigende del af hvedearealet påvirkes af tørke, og det vil have alvorlige følger for den globale fødevareforsyning. Skrækscenariet er en betydelig reduktion af hvedehøsten ved århundredeskiftet, og selv hvis det lykkes at begrænse den globale opvarmning til de 2 grader, som er forudsat i Parisaftalen fra 2015, kan en…

Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management. Foto: Bodil Pedersen

09.09.2019 | Agro

Ny professor i sustainable soil management ved Aarhus Universitet

Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion. Foto: Camilla Brodam

09.09.2019 | Agro

Ny professor i klimagasemission og -reduktion ved Aarhus Universitet

Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

02.09.2019 | DCA

DCA trækker oksekødsrapport tilbage

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forfatterne til rapporten om klimabelastningen fra oksekød har besluttet at trække rapporten tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning. Rapportens indhold skal gennemgå uafhængig international bedømmelse ved peer review.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

30.08.2019 | DCA

Fremtidens Fødevarer - Aarhus Universitet på årets Food Festival

Igen i år bliver et bredt udsnit af fødevareforskningen på Aarhus Universitet præsenteret på årets Food Festival, der løber af stablen d. 6.-8. september på Tangkrogen i Aarhus.

Viser resultater 21 til 30 ud af 988

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste