Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox

14.12.2020 | DCA

Er vi villige til at spise mad med protein fra torskeaffald?

Torskeaffald kan omdannes til fiskeprotein af høj kvalitet, som kan tilsættes vores fødevarer og derved bidrage til både vores sundhed og den cirkulære økonomi. Men er vi villige til at spise mad beriget med torskeprotein? Forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet undersøger sagen i et nyt EIT Food-projekt.

14.12.2020 | DCA

Forskere vil gøre ammoniakproduktion 100 procent grøn

I et nyt projekt vil forskere fra Aarhus Universitet og universitetet i Stanford udvikle en bæredygtig teknologi til lokal-skala produktion af grøn ammoniak.

Foto: Colourbox

10.12.2020 | DCA

GUDP fortsætter satsning på dansk planteprotein til foder og fødevarer

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har netop uddelt 80 millioner til en bred vifte af projekter, som udvikler teknologi og metoder, der kan styrke grøn omstilling i fødevaresektoren.

09.12.2020 | Agro

Alternativ plantekongres i 2021

Den 12. – 15. januar 2021 er der ”Planter i fokus”. Her vil mere end 20 webinarer give faglig viden til plantebranchen.

Gennem hele bagedysten har dommerne været imponerede over Mads Eg Andersens opfindsomhed. Her er han i gang med at opstille sin vinderkage i finalen. Foto: Conny Kaalund O'Carrol

08.12.2020 | DCA

Videnskabeligt nørderi sikrede AU-studerende sejren i Den store bagedyst

Hvilket stof er en bagedyst-vinder lavet af? Lige dele ufortyndet bageglæde og videnskabelig nysgerrighed er opskriften for Mads Eg Andersen, som studerer molekylærbiologi på Aarhus Universitet. Han har draget nytte af sin videnskabelige tilgang gennem hele sæsonen af Den store bagedyst på DR, og hans perfektionerede chokoladearbejde sikrede ham…

Foto: Carl-Otto Ottosen

08.12.2020 | Food

Stor bevilling til klimasikring af fremtidens hvede

Med en bevilling på mere end 11 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond skal et nyt forskningsprojekt være med til at klimasikre fremtidens hvedeafgrøder, så de bedre kan stå imod både varme, tørke og den forhøjede CO2-koncentration. Det skal ske ved at sætte fokus på bladenes spalteåbninger. Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet…

Foto: Colourbox

08.12.2020 | DCA

Stor undersøgelse løfter sløret for madvaner under corona-krisen

Under ledelse af MAPP Centret ved Aarhus Universitet, har forskere undersøgt europæernes madvaner under corona-krisen på tværs af 10 lande. Resultaterne viser blandt andet en tendens til mere velovervejede og større indkøb samt en styrket interesse for madlavning - og noget tyder på, at flere af de nye vaner vil vare ved.

Lektor Janne Winther Christensen forsker i heste ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet i Foulum, hvor hun har gennemført et unikt langtidsstudie om frygtadfærd hos føl og ungheste. Foto: Viborg Stifts Folkeblad.

07.12.2020 | Anis

Frygttest af føl kan bidrage til større sikkerhed i ridesporten

Nyt studie ved Aarhus Universitet viser, at frygtsomme heste kan udpeges i en meget tidlig alder ved hjælp af en objektiv frygttest. Det giver bedre mulighed for at sikre, at særligt følsomme heste kommer i hestekyndige hænder fra starten. Og det er godt nyt for både rytterens sikkerhed og hestens velfærd.

01.12.2020 | DCA

Danske forskere udvikler prisbillig optisk sensor til ammoniak-detektion

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med DTU udviklet en sensor, der kan bane vejen for et bærbart, pålideligt og frem for alt billigt system til detektion af ammoniak og andre gasarter i landbruget.

Foto: Thomas Birger Jensen

29.11.2020 | Agro

Forskere peger på positive effekter af Conservation Agriculture, men der er usikkerhed om størrelsen af kulstoflagring

Der er stor interesse for natur- og miljøvenlig plantedyrkning. Det viste engagementet på et webseminar, hvor forskere fra Aarhus Universitet fremlagde resultater og konklusioner fra en vidensyntese om dyrkningssystemet Conservation Agriculture.

Viser resultater 21 til 30 ud af 1199

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste