Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Fødevare- og jordbrugsområdet på Aarhus Universitet får millioner til at udføre nye forskningsprojekter og fortsætte igangværende projekter, som genererer viden til gavn for mejerierne og kvægbruget.
For første gang er det lykkedes forskere at producere en afgrøde, der kun indeholder sundt kulhydrat. Letfordøjelig stivelse, som er den mindre sunde udgave af kulhydrat, undgik forskerne ved at slukke for en række bestemte gener i kornet ved hjælp af en nyudviklet metode.
En ny rapport beskriver arbejdet med bevaring af genetiske ressourcer hos danske husdyr.
DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug under Aarhus Universitet koordinerer forskningsbaseret myndighedsbetjening for Fødevareministeriet – aftalen mellem parterne er netop blevet fornyet og løber mellem 2013 og 2016.
Varslingssystem mod gulrust, funktionelt tilskudsfoder til malkekøer og dyrkning af miljøskånsomme juletræer er blandt de forskningsprojekter, der har fået grønne stempler fra Fødevareministeriets Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram anden ansøgningsrunde, hvor Aarhus Universitet er rigt repræsenteret.
Et nyt hæfte udgivet af Naturhistorisk Museum og skrevet af seniorforsker Poul Sørensen fra Aarhus Universitet kommer rundt om hønen på en letoverskuelige måde.
Optimering af maskinoperationer, brug af sensorer og optimale kørselsmønstre er centrale elementer i den fremtidige dyrkning af planter. Et indlæg på Plantekongres går i dybden med hightech-planteproduktion.
Niels Halberg overtager fra årsskiftet direktørposten i DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, samtidig med at han fortsætter som centerleder af ICROFS - Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer. Den fælles ledelse af de to centre skal skabe et bredere grundlag for forskningsbaseret rådgivning og videnudveksling.
Forskere ved Aarhus Universitet blev hevet op af hatten i syv ud af ni tilfælde, da Det Strategiske Forskningsråds programkomité for sundhed, fødevarer og velfærd uddelte dets bevillinger for 2012.
Vores fødevarer er mærket med symboler og en række nyttige oplysninger om holdbarhed, indhold, næringsværdi og oprindelse. Spørgsmålet er, om forbrugerne forstår mærkningerne og finder dem relevante.
Side 154 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.