Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Planter kan bruges som naturlige fabrikker til produktion af miljøvenlig bioplastic. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et projekt, hvor de vil udvide sortimentet i plantens produktionsapparat.
Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en ny art rundorm, der lever som parasit i harlekinmariehønen. Mariehønen konkurrerer med andre arter mariehøns i naturen og er en plage i danske hjem om efteråret – men rundormen kan bidrage til at holde bestanden i skak.
Tre af de medvirkende konsulenter og teknikere ved den forestående temadag 26. september om efterafgrøder på AU Foulumgård fortæller i korte videoer om de forsøg med efterafgrøder, som de besøgende kan opleve.
Region Midtjylland, Videncentret for Landbrug og Aarhus Universitet står bag konference på forskningscentret AU Foulum om landbrugets nye rolle i det biobaseret samfund.
En bedre indsigt i forskellige restprodukters indhold og tilgængelighed af fosfor kan hjælpe landbruget med at spare op til to tredjedele af importen af fosfor til gødskning af afgrøderne.
Den rigtige kombination af kornsorter og enzymer kan forbedre foderets fordøjelighed til fordel for miljøet, dyrenes sundhed og økonomien.
Det er sundest at spise brød lavet med fuldkornsmel frem for brød bagt på det fine, hvide raffinerede mel – men hvorfor egentligt? Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvilke mekanismer ligger bag.
Seminar om biofunktionelle kulhydrater skal give fødevarevirksomheder viden om mulighederne for at fremstille brød, som kan medvirke til at forebygge livsstilssygdomme.
På trods af betydelige udsving i høstudbytter og import af handelsgødning de senere år viser en ny opgørelse for 2011/2012 af landbrugets overskud af kvælstof, fosfor og kalium, at overskuddene stort set er uændret i forhold til gennemsnittet af de seneste fem år.
Normtallene for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer er offentliggjort af Aarhus Universitet. Tallene er gældende fra 1. august 2013.
Side 149 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.