Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Kontrolleret udsugning af luft fra svinestaldenes gyllekanaler kombineret med en effektiv biologisk rensning er et nyt forskningsprojekts bud på at mindske lugtgenerne for medarbejdere og omgivende samfund.
Kulde, dvale og varme på de rigtige tidspunkter – det er det, der driver de fleste danske frugttræer og -buske og får dem til at trives og producere frugt og bær. Klimaforandringer kan sætte grus i maskineriet.
Som den mytologiske fugl Føniks rejste sig fra ilden, er AU Årslevs klimakamre , der blev ødelagt af brand sidste sommer, nu genfødt og fit for fight. Det blev markeret med en indvielse af de nye faciliteter 11. oktober 2013.
Forskere arbejder på tværs af dyrearter for at løse nogle af gåderne vedrørende humansygdomme.
Forskere ved Aarhus Universitet leder nyt forskningsprojekt med gødevanding, der skal resultere i en mere effektiv produktion af dansk, økologisk frugt og grøntsager.
En ny rapport udgivet af DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug giver en samlet oversigt over miljøteknologier, der benyttes inden for det primære jordbrugserhverv. Rapporten er en opdatering af en lignende rapport, som DCA udgav sidste år.
13 forskningsprojekter ved Aarhus Universitet har modtaget knap 14,5 mio. kr. fra Mælkeafgiftsfonden til forskning inden for mælk og kvæg.
Omkring 1200 chauffører, der skal sikre fremkommeligheden på statens veje for Vejdirektoratet, har i løbet af de seneste seks uger gennemgået et kursus om saltspredning og snerydning på AU Bygholm. Ambitionen hos Aarhus Universitet er, at kommuner også fatter interesse for kurset, der er det eneste af sin art i landet, og blandt andet byder på øvelser med rydning i rundkørsler – med flis.
Slagtesvin skal tildeles halmmængder på op mod 400 g pr. gris pr. dag for at tilgodese deres behov for beskæftigelses- og rodemateriale. Udover at halm har en gavnlig virkning på velfærden viste undersøgelsen, at også tilvæksten blev forbedret mens risikoen for mavesår blev nedsat.
Seniorforsker Mette Vaarst er udpeget til endnu en treårige periode som medlem af Det Dyreetiske Råd.
Side 148 af 155
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.