Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

04.03.2021 | DCA

Hvorfor bruger landbruget ikke flere digitale teknologier?

Der er både økonomiske og miljømæssige gode grunde til at adoptere moderne informations- og kommunikationsteknologier i husdyrbrug. Men alt for få bedrifter i Europa tager teknologien til sig. Et nyt EU-støttet udviklingsprojekt skal nu finde ud af hvorfor og samtidig demonstrere teknologierne hos en række landmænd.

Foto: Jesper Rais, AU Foto

02.03.2021 | DCA

Nyt forsknings- og innovationspartnerskab om klimaneutralt landbrug

Danske og internationale landbrugssystemer er højt integrerede, og der er derfor brug for et helhedssyn på tilgangen til at reducere udledninger og øge CO2-optaget i landbrugsjord. Dette kræver en samlet indsats på tværs af forskning, erhverv og offentlige myndigheder – og det er formålet med det nye forskningspartnerskab iCAP, der inviterer til…

02.03.2021 | DCA

Vores sanser er afgørende for designet af sund mad i fremtiden

Syn, lugt, smag, berøring eller hørelse - alle vores sanser er med, når vi opfatter, reagerer på og vælger vores fødevarer. Dette er omdrejningspunktet for den sensoriske videnskab, som kan bruges til dreje vores valg af mad i en sundere retning. Den innovative forskning, som Aarhus Universitet udfører på området, er med i en ny bog, som er…

Arrangementer

fre 05 mar
14:00-17:00 | Zoom
Ph.d.-forsvar: Malkekvæg kan opleve sult under goldning
Ph.d.-studerende Guilherme A. Franchi, Institut for Husdyrvidenskab, afholder ph.d.-forsvar kl. 14.00. Hvis du vil følge det, foregår det på Zoom.
fre 12 mar
13:00-15:00 |
Ph.d.-forsvar: Variation og effekter af glykosidaser i mælk på frie og bundne mælkesukre
I løbet af sit ph.d.-studium har Anne Vuholm Sunds forsket i de naturlige glykosidaser i mælk. Glykosidaser kløver sukre, og kan derfor potentielt kløve de værdifulde mælkesukre, oligosakkariderne, som med sine præbiotiske effekter stimulerer væksten af fordelagtige bakterier i tarmen hos nyfødte.
tir 16 mar
12:45-12:00 | Online seminar
Seminar om europæisk forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for landbrug, fødevarer, klima og miljø
Europæiske regeringer står over for vigtige beslutninger om landbrug, fødevarer, klima og miljø. Forskningsbaseret myndighedsbetjening er i høj efterspørgsel, men varierer i hele Europa. Målet med det første transeuropæiske seminar på dette område er at lette udveksling af erfaringer, udfordringer og bedste praksis omkring, hvordan man leverer forskningsbaseret myndighedsbetjening.