• Tema

Teknologi og fremtidens planteavl

Nyheder

Hvilke veje kan fremtidens kvægbedrifter følge? Det vil et nyt forskningsprojekt ved Institut for Agroøkologi belyse. Foto: Jesper Rais

15.11.2017 | Agro

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

Manglende socialt fællesskab omkring måltidet forringer de ældres livskvalitet. Foto: Colourbox

13.11.2017 | Food

Madfællesskaber hjælper ældre, som har mistet en samlever

Når ældre bliver alene om de daglige måltider, oplever de en forringelse i deres livskvalitet. Madfællesskaber kan dog spille en positiv rolle for de borgere, som har mistet en samlever. I en ny rapport ser Aarhus Universitet nærmere på, hvordan ændringer i ældre borgeres livssituation spiller ind på madvaner og sundhed.

Der skal ganske mange larver til at gøre en høne mæt. Foto: Aarhus Universitet Foulum

13.11.2017 | Anis

Larveproduktion til økologiske høns er udfordrende

Insektlarver er en rigtigt god proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ, men det er en udfordring at producere larver i store mængder til økologisk foder.

Arrangementer

tor 23 nov
09:30-16:00 | Flora Dania (DLG-bygningen), Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV
Konference: Mindre spild i potteplantebranchen
På denne konference får du et godt overblik over mulighederne for at nedbringe spildet af potteplanter i distributionskæden fra gartneri til forbruger. Resultaterne, som fremlægges, er del af forskningsprojektet MinimalSpild på Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet.
ons 29 nov
09:00-15:30 | Comwell, Kolding
Økologi kongres 2017
Kongressen er en god mulighed for at møde folk fra den økologiske sektor på tværs af faggrænser og for at blive udfordret og inspireret. En lang række forskere fra Aarhus Universitet deltager som oplægsholdere.
ons 29 nov
19:00-21:00 | Auditoriet, AU Foulum
Offentligt foredrag på AU Foulum: Inspiration fra naturen
Velcro er en imitation af planten burre, idéer til medicin udspringer af dyr, der er immune for kræft, og fremtidens kirurgi byder måske på lim inspireret af blåmuslingernes. Hør hvordan naturen inspirerer forskerene til nye, revolutionærende opfindelser. Foredrag ved professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og lektor i kemi Henrik Birkedal, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
tir 05 dec
14:00-16:00 | Aarhus Universitet, Frederiksborgvej 399, Roskilde
Åbning af iClimate Interdisciplinary Centre for Climate Change
Aarhus Universitet åbner det nye strategiske center iClimate.