Teknologi og fremtidens planteavl

  • Tema

Teknologi og fremtidens planteavl

Hvis vi ikke passer på jorden, risikerer vi at ødelægge den, så den mister sin frugtbarhed. Foto: Per Marcussen

01.07.2015 |

Den dyrkede jord er under pres

Langt det meste af den mad, vi spiser, har direkte eller indirekte sin oprindelse i jorden. Men jordens frugtbarhed trues af den måde, vi behandler den på. Forskere fra Aarhus Universitet har stort fokus på problemerne i samarbejde med landbrugserhvervet og myndighederne.

Et nyt forskningsprojekt vil give landbruget muligheden for at behandle markerne på grundlag af markernes individuelle egenskaber og forhold. Foto: Janne Hansen

29.06.2015 |

Fremtidens landbrug kombinerer bæredygtighed med produktivitet og effektivitet

Forskere fra Aarhus Universitet er involveret i et projekt med et budget på knapt 100 mio. kr., der vil gøre landbruget klar til en fremtid, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med intensiv, effektiv og produktiv planteproduktion.

Hvis der plantes med større afstand mellem rækkerne end traditionelt, kan der blive plads til efterafgrøder, hvilket har en række fordele. Forskerne undersøger det nye dyrkningssystem. Foto: Janne Hansen

30.01.2014 |

Ud med ukrudt – ind med kvælstof

Der kan opnås højere og mere stabile udbytter i økologisk planteavl ved at dyrke efterafgrøder i rækkerne mellem landbrugsafgrøderne. Metoden kan reducere ukrudt og skaffe kvælstof til landbrugsafgrøderne foruden at det kan reducere udvaskning af kvælstof og øge lagring af kulstof.

Viser resultater 11 til 13 ud af 13

Forrige 1 2