Medarbejdere i landbruget

Medarbejdere i landbruget

Månedens tema

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug sætter i august 2016 fokus på medarbejdere i landbruget

Inger Anneberg
Postdoc

Tlf.: +4587157854
E-mail:

03.02.2017 | Food

Ny rapport afdækker ældres holdninger til mad og måltider

En ny rapport fra Aarhus Universitet kaster lys over ældres holdninger til mad og måltider. Men der er behov for yderligere undersøgelser af sammenhængen mellem ernæring og sund aldring.

Over 90 procent af de ældre er tilfredse eller endda meget tilfredse med kvaliteten af den mad, som de selv eller andre laver i deres hjem. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Ældre er overordnet tilfredse med mad lavet i eget hjem

En ny undersøgelse viser, at ældre generelt er tilfredse eller meget tilfredse med den mad, som de selv eller andre laver i deres hjem. Det gælder også for en stor del af ældre, der får mad leveret udefra.

Vi bliver mere og mere individualiserede i vores ønsker og behov. Foto: Colourbox

03.02.2017 | DCA

Hvad betyder mad og måltider for livskvaliteten hos ældre?

De ældres tilfredshed med maden i eget hjem hænger tæt sammen med graden af selvhjulpenhed, viser ny undersøgelse.

De ældre vil gerne være sociale, når de spiser, men det skal være med nogen, de kender. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Et måltid er mere end det, vi putter i munden

Spiser du pizza direkte fra papbakken foran fjernsynet, eller er du typen, der altid dækker bordet pænt? Rammerne omkring måltidet er vigtige og har betydning for vores livskvalitet. Det gælder for os alle, ikke mindst for ældre.

Overvægt kan nedsætte den fysiske mobilitet og livskvalitet og øge risikoen for livsstilssygdomme. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Overvægt er også en risikofaktor for ældre

Vægtproblemer hos ældre er mangefaceteret, og der er stor forskel på vægt, appetit og evne til at håndtere indkøb og madlavning. En ny undersøgelse viser, at der bør sættes fokus på såvel undervægt som overvægt.

Det er en udfordring i dagens husdyrbrug, hvordan man sikrer den tilstrækkelige viden om dyrevelfærd hos en stor gruppe udenlandske medarbejdere. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Tydelig ledelse er afgørende for dyrevelfærden

En ledelse, som udstikker kursen, er afgørende for, hvordan medarbejdere på husdyrbedrifter agerer i forhold til dyr. Men fælles forståelse blandt de ansatte er også væsentlig. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Selv om mere end halvdelen af respondenterne tilkendegiver, at det er en hjælp at have elever ansat på bedriften, svarer hele to tredjedele, at det også kan være både meget tidskrævende og dyrt at have elever. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Ny undersøgelse: Tid og penge afholder landmænd fra at ansætte elever

Det er dyrt og tidskrævende at have elever ansat. Sådan lyder det fra danske husdyrproducenter i en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Det er en udfordring for danske husdyrproducenter at tiltrække nye medarbejdere. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Husdyrproducenter: Der skal fokus på pleje af landbrugets image

Danske husdyrproducenter mener, at landbrugets image er en stor del af grunden til, at de har svært ved at rekruttere danske medarbejdere. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus Universitet.