Forskning

Inden for fødevare- og jordbrugsforskningen ved Aarhus Universitet gennemføres der grundlagsskabende, strategisk og anvendelsesorienteret forskning rettet imod produktion af fødevarer og biologisk baserede nonfood-produkter som f.eks. bioenergi, skind og fibre.

Forskningen skal skabe grundlag for en produktion som er bæredygtig såvel økonomisk som socialt og etisk. Det vil sige, at produktionen skal være rentabel, accepteret generelt i samfundet og overholde etiske principper vedrørende dyrevelfærd, miljø- og klimabelastning.

Forskningen er primært finansieret via Miljø- og Fødevareministeriet, det forskningsrådgivende system samt private fonde og private virksomheder. Denne finansiering sikrer stor relevans og gennemslagskraft i forskningen og medvirker til, at nye problemområder hurtigt bliver taget op.

De fleste forskningsprojekter bliver gennemført i et tæt samarbejde med organisationer, virksomheder, myndigheder samt andre danske og udenlandske universiteter.

Fødevare- og Jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet foregår primært på nedenstående institutter:

Inst. for Molekylærbiologi og Genetik

Institut for Molekylærbiologi og Genetik arbejder bl.a. inden for følgende områder:

Institut for Ingeniørvidenskab

Institut for Ingeniørvidenskab arbejder bl.a. inden for følgende områder:

Andre

Følgende centre og institutter bidrager også til DCAs arbejde: