Nyhedsarkiv

Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management. Foto: Bodil Pedersen

09.09.2019 | Agro

Ny professor i sustainable soil management ved Aarhus Universitet

Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion. Foto: Camilla Brodam

09.09.2019 | Agro

Ny professor i klimagasemission og -reduktion ved Aarhus Universitet

Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

02.09.2019 | DCA

DCA trækker oksekødsrapport tilbage

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forfatterne til rapporten om klimabelastningen fra oksekød har besluttet at trække rapporten tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning. Rapportens indhold skal gennemgå uafhængig international bedømmelse ved peer review.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

30.08.2019 | DCA

Fremtidens Fødevarer - Aarhus Universitet på årets Food Festival

Igen i år bliver et bredt udsnit af fødevareforskningen på Aarhus Universitet præsenteret på årets Food Festival, der løber af stablen d. 6.-8. september på Tangkrogen i Aarhus.

30.08.2019 | DCA

Bliv klogere på grøn protein i fødevarer på dette års FOOD Festival

Protein fra grønne planter kan potentielt blive en vigtig ingrediens i fremtidens veganske fødevarer, f.eks. i form af plantefars, som del af proteinbarer eller i drikke. Men den rette forarbejdning har proteinet en høj næringsværdi og interessante funktionelle egenskaber.

Der er både fordele, men også udfordringer i forbindelse med udtagning af organogene lavbundsjorde. Foto: Mogens Greve.

26.08.2019 | Agro

Flere muligheder for udtagning af lavbundsjorde

Udtagning af lavbundsjorde fra almindelig drift vil reducere landbrugets klimabelastning. På nogle af de udtagne jorde vil produktion af biomasse være en fordel for både vandmiljø og biodiversitet. Det vil samtidig give større økonomisk råderum for udtagning af arealerne.

Nyt projekt skal undersøge, hvordan dyr helt grundlæggende påvirker os mennesker. Foto: TrygFonden.

23.08.2019 | Anis

Kan dyr påvirke vores mentale sundhed, og hvordan måler vi det?

Mange vil hævde, at kontakt til dyr har en indlysende positiv effekt på mennesker. Men der mangler dokumentation for, hvad det egentligt er, dyrene gør ved os og hvordan vi objektivt kan måle det. Dette vil AU-forskere nu råde bod på i et nyt fireårigt projekt kaldet ”ANIMAL CONTACT”, som er støttet af TrygFonden.

20.08.2019 | DCA

Nuancering af debatten om oksekøds klimabelastning

Før sommerferien udgav DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug en rapport med ny viden om klimaaftrykket fra okse- og kalvekød. Rapporten har givet anledning til stor opmærksomhed, men også til kritik i pressen. I det følgende svarer rapportens forfattere på de spørgsmål, som er blevet rejst.

specielt langtidsholdbart laktosefri mælk kan have udfordringer i forhold til holdbarhed, stabilitet og kvalitet, herunder smag og udseende, når det opbevares ukølet over længere tid, som det er tilfældet mange steder i verden. Derfor nærstuderer forskere fra Aarhus Universitet lige nu, hvordan de såkaldte laktase-enzymer, der tilsættes laktosefri UHT-mælk, så laktoseintolerante kan tåle den, påvirker mælken – og om noget kan forbedres.

20.08.2019 | DCA

Nye og renere enzymer skal højne kvaliteten af langtidsholdbar laktosefri mælk

Langtidsholdbar mælk, kaldet UHT-mælk, er et voksende globalt marked. Men særligt langtidsholdbart laktosefri mælk kan have udfordringer i forhold til holdbarhed, stabilitet og kvalitet, herunder smag og udseende, når det opbevares ukølet over længere tid, som det er tilfældet mange steder i verden. Derfor nærstuderer forskere fra Aarhus…

Hildegarde Heymann er en af verdens førende eksperter inden for forskning i sensorik og fødevarekvalitet. Hun er pr. 1. aug. 2019  adjungeret professor ved AU FOOD.

20.08.2019 | DCA

En af verdens førende sensorik-eksperter bliver adjungeret professor ved AU FOOD

Professor Hildegarde Heymann fra University of California, Davis er nu adjungeret professor i “Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 962

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste