Nyhedsarkiv

Niall Young har en ph.d. i reologi fra University of Salford i England og har i mere end tyve år arbejdet i fødevareindustrien.

13.03.2017 | Food

Adjungeret lektor skal styrke samarbejdet med fødevareindustrien

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet ansætter Niall Young som adjungeret lektor i fødevarestruktur og reologi. Niall Young kommer fra en stilling som Technical Fellow i DuPont.

Gennem en periode på tre år har forskerne udført markforsøg, hvor de har undersøgt forskellige afgrøder og dyrkningssystemer. Foto: Jesper Rais

13.03.2017 | Agro

Græsser er gode til at udnytte solen

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvor effektive afgrøder er til at udnytte solen til at producere biomasse til bioraffinering. Denne viden kan bruges til at optimere biomasseudbyttet og sikre større bæredygtighed.

13.03.2017 | Kvæg

Malkekøer og afgræsning

I denne artikel præsenteres et statusbillede af mælkeproduktionen i Danmark, i forhold til andelen af mælkeproducenter, der har køer på græs, samt årsager til at fravælge dette. Tallene er baseret på en spørgeskemaundersøgelse udført som en del af EU-Life projektet: ”DairyClim”. I 2015 gik 25% af alle danske malkekøer på græs.

06.03.2017 | DCA

Behov for mere viden om produktionen af protein fra grøn biomasse

Grøn biomasse rummer et stort potentiale som alternativ til traditionelle proteinkilder. Men en ny rapport fastslår, at der fortsat mangler viden om økonomiske og miljømæssige konsekvenser, hvis en regulær kommerciel produktion skal realiseres.

Aarhus Universitet har underskrevet en ny myndighedskontrakt. Foto: Søren Kjeldgaard.

01.03.2017 | DCA

Ny fireårig aftale om AU’s myndighedsbetjening er i hus

Den nye rammeaftale skaber større klarhed om offentliggørelse og tavshedsklausuler i ST’s forskningsbaserede myndighedsrådgivning.

InnovateFood tager udgangspunkt i 12 konkrete problemstillinger, som de deltagende virksomheder har formuleret. Foto: Jesper Rais

27.02.2017 | Food

Forskere og studerende viser nye veje til sund mad

InnovateFood er et nyt initiativ, som ønsker at bringe viden fra universiteterne hurtigere ind i fødevareindustrien med henblik på at skabe nye, innovative løsninger inden for fødevarebranchen.

Professor Hanne C. Bertram modtager Eliteforsk-prisen 2017 for sin forskning i international særklasse. (Foto: Ditte Valente/EliteForsk)

22.02.2017 | DCA

Fødevareforsker modtager EliteForsk-pris 2017

Professor Hanne Christine Bertram fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet modtager årets EliteForsk-pris for sin forskning i sammenhængen mellem kost og sundhed. Prisen uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet til fremragende forskere under 45 år.

Der er bred enighed om, at convenience først og fremmest handler om at spare tid. Foto: Colourbox

20.02.2017 | DCA

Danskerne vælger gerne forarbejdede fødevarer

Forbrugerne køber færdigproducerede fødevarer for at spare tid og betragter det som en nødvendighed i en moderne husholdning. Det viser en ny undersøgelse, der også konkluderer, at danskerne generelt mener, at sådanne varer sagtens kan indgå i et hjemmelavet måltid.

17.02.2017 | DCA

Ny forædlingsstrategi skal løfte eksport af danske græsser

De bedste egenskaber fra tre velkendte græsarter skal forenes i nye græssorter. Markant øget udbytte og stor robusthed skal bane vej for dansk eksport af nye sorter, der er forberedte til fremtidens klima og efterspørgslen på mere biomasse.

Der er brug for nye folk, der vil arbejde med de brune bier. Foto: Per Kryger

16.02.2017 | DCA

Håndsrækning til den brune bi

Honningbier spiller en helt central rolle som bestøver af både landbrugsafgrøder og vilde planter. Men den brune bi, som er den oprindelige birace i Nordeuropa, er presset. Mens biavl generelt er inde i en positiv udvikling, er der på flere måder brug for en håndsrækning til det brune insekt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 641

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste