Nyhedsarkiv

Maria Knadel har været med til at udvikle en ny og hurtigere metode til at forudsige transporten af kemiske stoffer gennem jord. Læs mere på side 14 i årsberetningen fra DCA. Foto: Søren Kjeldgaard, AU Foto.

08.07.2019 | DCA

Årsberetning oversat til engelsk

Årsberetningen fra DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug er netop udkommet på engelsk.

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger jord fra vidt forskellige lokaliteter, herunder Grønland. Foto: Jesper Overgård Lehmann

28.06.2019 | Agro

Dyrkningsjorden undersøges fra forskellige vinkler

Ved at tage en holistisk tilgang vil forskere skabe en dybere forståelse af hvad der driver jordens robusthed i et klima under forandring.

Nematoder kan gøre stor skade på afgrøder, som denne rodgalle på rødderne af en gulerod.  Foto: Mette Vestergård

28.06.2019 | Agro

Nematoders beskyttelsesmekanismer kommer under lup

Visse nematoder gør stor skade på afgrøder og kan være svære at bekæmpe. En bedre forståelse af nematodernes virkemåder kan bidrage til udvikling af effektive bekæmpelsesmetoder.

Afgrøder som majs og byg kan få gavn af den "arv", som efterafgrøder efterlader i jorden. Foto: Janne Hansen

28.06.2019 | Agro

Den rigtige blanding af efterafgrøde er det rigtige valg for miljøet

Ved at optimere kombinationen af efterafgrøder er det muligt at forbedre udnyttelsen af kvælstof. Det kan bidrage til at reducere landbrugets miljøbelastning.

Forskere, industri og andre aktører fra hele Europa er i disse dage samlet på AU Foulum til Bioeconomy Days og deltog i indvielsen af det nye bioraffineringsanlæg. Foto: Agro Business Park A/S
Gæsterne fik en lille flaske grøn protein fra anlægget med hjem som minde. Det har dog "kun" foderkvalitet og må ikke drikkes af mennesker. Foto: Agro Business Park A/S
Foto: Agro Business Park A/S
Prodekan for Science & Technology, AU Kurt Nielsen bød velkommen ved indvielsesarrangementet. Foto: Agro Business Park A/S

27.06.2019 | Agro

Bioraffinering skal gøre landbruget grønnere

Et nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver et vigtigt led i omstillingen til et mere miljø- og klimavenligt landbrug.

På engelsk hedder dette insekt Malaysian fruit fly. Men der findes intet officielt dansk artsnavn. Fluen er en af de potentielle skadegørere, som vi i fremtiden kan komme til at stifte bekendtskab med på danske breddegradder. Tegning fra: nbar.res.in

24.06.2019 | Agro

Disse skadegørere kan potentielt udgøre en risiko for dansk planteavl

Forskere ved Aarhus Universitet gennemfører hvert halve år en risikovurdering af nye planteskadegørertrusler i Danmark.

Vores forbrug af oksekød står for 11 procent af klimaaftrykket fra den samlede kost inklusiv drikkevarer. Foto: Colourbox

24.06.2019 | Agro

Oksekød eller ej?

At nedsætte sit forbrug af oksekød kan være et klimavenligt træk, men sagen er ikke så enkel. Forskere forsøger at nuancere klimadebatten ved at give et samlet overblik.

Bælgfrugter kan forbedre jordens indhold af kulstof og kvælstof. Foto: Colourbox

20.06.2019 | Agro

Forskere tager på opdagelsesrejse i rodzonen

Der mangler viden om de processer og mekanismer, der styrer opbygning af jordens kvælstof og kulstof i bælgplanters rodzone. Det vil forskere fra Aarhus Universitet råde bod på i et nyt projekt.

Professor David S. Powlson fra Rothamsted Research overrakte et tillykke-certifikat til rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet i anledning af 125 års-jubilæet. Foto: Janne Hansen

14.06.2019 | Agro

125 års jubilæum blev fejret på Askov Forsøgsstation

De langvarige gødningsforsøg ved Askov Forsøgsstation har lagt jord, planter og data til en bred vifte af undersøgelser i årenes løb. Nogle af disse blev præsenteret ved markering af forsøgenes 125 års jubilæum den 11. juni.

Lektor René Gislum fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er udnævnt som præsident for den internationale frøgruppe International Herbage Seed Group. Foto: Arkiv

14.06.2019 | Agro

Forsker fra Aarhus Universitet udnævnt til præsident for international frøgruppe

Viser resultater 1 til 10 ud af 951