Nyhedsarkiv

Åbenhed, tillid og god kommunikation er vigtige elementer for vellykket samarbejde mellem forsker og landmand. Arkivfoto

05.07.2018 | Anis

Forskning i private landbrug: landmændenes erfaringer

Vigtige forudsætninger for godt samarbejde mellem forskere og landmænd er åbenhed, respekt og tillid, men også god planlægning og god kommunikation.

Et hold internationale studerende sugede viden om dansk landbrug til sig på et kursus koordineret af forskere fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Berit Andersen, Innovest

02.07.2018 | Agro

Dansk agro-knowhow deles med udenlandske studerende

Studerende fra udlandet sugede viden om danske fødevareproduktion og bæredygtig håndtering af næringsstoffer i landbruget til sig.

Tirsdag 26. juni 2018 besøgte en delegation fra WEHDZ Aarhus Universitet, hvor der blev underskrevet en fælles MoU (Memorandum of Understanding) med henblik på at etablere fælles innovationsaktiviteter ved Aarhus Universitet i Foulum. Foto: Ole Mortensen

29.06.2018 | DCA

Aarhus Universitet indgår nyt samarbejde med kinesisk hi-tech-region

Science and Technology ved Aarhus Universitet har sammen med Viborg Kommune indgået en samarbejdsaftale med den kinesiske region Wuhan East Lake National High-Tech Development Zone (WEHDZ). Målet er at etablere et samarbejde med udgangspunkt i aktiviteterne i Foulum.

Forskere ved AU skal tilvejebringe viden og redskaber til at få antibiotikaforbruget nedbragt i danske svinestalde. Foto: Jesper Rais

29.06.2018 | Anis

Ny indsats skal medvirke til at sænke antibiotikaforbruget

Hvordan kan vi reducere antibiotikaforbruget i den danske svineproduktion og samtidig sikre dyrenes sundhed og velfærd? Det skal tre forskningsprojekter forsøge at finde svar på.

Danske forskere deltager i et europæiske projekt om beskyttelse af drikkevand mod forurening af stoffer fra landbruget. Foto: Colourbox

29.06.2018 | Agro

Hvordan kombineres landbrug med beskyttelse af Europas drikkevand?

Forskere fra Aarhus Universitet er partnere i et EU-projekt, der undersøger landbrugspraksis og EU-politik i forhold til drikkevandskvalitet og landbrugets brug af pesticider og kvælstof.

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen

27.06.2018 | Agro

Ny professor i plantepatologi

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Nyt projekt skal undersøge, hvordan sportsponyer reagerer på forskellige vægtbelastninger fra rytteren. Foto: Colourbox.

25.06.2018 | Anis

Ryttervægt og hestevelfærd

Hvad betyder rytterens vægt for hestens velfærd? Det spørgsmål søges besvaret i et nyt projekt ved AU-Foulum, som har til formål at tilvejebringe hensigtsmæssige retningslinjer på området.

Friske jordbær er nogle af de produkter, som oftest kasseres på grund af dårlig kvalitet. Foto: Colourbox

24.06.2018 | Food

Den perfekte emballage til frisk frugt og grønt skal opfylde mange krav

Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med industrien i færd med at undersøge, hvordan der kan udvikles nye typer af indpakning, der sikrer bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

Et mærke som Nøglehulsmærket har en betydning, når danskerne køber ind. Foto: Colourbox

24.06.2018 | DCA

Danskernes forbrug af kvalitetsfødevarer sat under lup

Betyder det noget, at en pakke med kyllingefilet har et mærkat, der angiver, at kødet er dansk? Og hvor vigtigt er det for forbrugerne, at melet i supermarkedet er økologisk? Forskere ved AU har undersøgt danskernes forbrug og efterspørgsel efter kvalitetsfødevarer.

Deltagerne i indvielsen af det nye filtermatrice-anlæg hos Gyldenholm Gods var interesseret i at se, hvor vandet løb ind og ud, de forskellige måleenheder og selve bassinerne med flis. Foto: Janne Hansen

18.06.2018 | Agro

Nordeuropas største forsøgs-filteranlæg blev indviet

Et stort minivådområde med filtermatrice blev indviet ved Gyldenholm Gods på Sjælland.

Viser resultater 1 til 10 ud af 819

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste