Nyhedsarkiv

Aarhus Universitet holder workshoppen for at få en faglig dialog med forskere fra de øvrige universiteter og med interesseorganisationerne på området. Workshoppen finder sted på Aarhus Universitet i Emdrup. Foto: Colourbox

15.01.2018 | DCA

Program er klar for workshop om beregning af marginaludvaskning

Programmet for Aarhus Universitets workshop om beregning af marginaludvaskning af kvælstof er nu fastlagt. Det er muligt for alle interesserede at tilmelde sig workshoppen, som finder sted 1. marts 2018.

Forskerne fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet håber, at de kan finde metoder, som kan øge rodfrugternes holdbarhed med op til 14 dage. Foto: Jesper Rais/AU-Foto

15.01.2018 | Food

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

De fleste rodfrugter vaskes, før de når ud til forbrugerne, men badet kan give rødderne skrammer, som lader bakterier og svampe trænge lettere ind og dermed forringe holdbarheden. Forskere fra Aarhus Universitet undersøger nu, om vask med varmere vand og planteolier kan mindske spildet.

Ifølge professor Mathias Neumann Andersen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er det vigtigt, at så præcise og opdaterede tal som muligt ligger til grund for at udstede tilladelser til indvinding af grundvand til markvanding. Foto: Janne Hansen

15.01.2018 | Agro

Landbrugets markvandingsbehov er større end tidligere anslået

Nye beregninger tyder på, at landbruget har behov for større mængder vand til vanding, end man hidtil har troet. Tallene viser også, at det årlige behov kan variere med over 300 procent.

12.01.2018 | Presseklip

Se indslaget: Forskning i lys kan gavne fynsk cannabis-produktion

Flere fynske gartnerier begynder inden længe at dyrke medicinsk cannabis. På Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet bliver der forsket i, hvad forskellige former for lys betyder for planter, og den viden kan komme cannabis-produktionen til gode. Se hele indslaget fra TV2Fyn her.

Deltagerne i PHD-HUB FOULUM får blandt andet kontorplads og sparring, når det passer dem. Foto: Colourbox

08.01.2018 | DCA

Nyt iværksættermiljø åbner for ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet

PHD-HUB FOULUM er en ny inkubator, som skal hjælpe naturvidenskabelige ph.d.’ere med at udvikle egne forretningsideer eller finde job hos private virksomheder. Bag inkubatoren står Agro Business Park, og Aarhus Universitet er tilknyttet projektet.

Lorie Hamelin (t.h.) i selskab med Frankrigs præsident Emmanuel Macron ved den begivenhed, hvor Macron annoncerede, hvem var udvalgt til at modtage hans særlige midler til klimaforskning. Foto: Lorie Hamelin

08.01.2018 | DCA

Forskertalent er på ”Make Our Planet Great Again”-holdet

Den franske præsident Macron har udvalgt et ungt forskertalent, som er tilknyttet Center for Cirkulær Bioøkonomi ved Aarhus Universitet, til det franske ”Make Our Planet Great Again”-initiativ.

Forsuring af husdyrgødning eller tilsætning af nitrifikationshæmmere til gødningen kan bidrage til at reducere udledningen af klimagasser fra landbruget. Foto: Colourbox

03.01.2018 | Plantekongres

Landbruget kan reducere sin effekt på klimaet yderligere

Selvom landbruget siden 1990erne har reduceret sin udledning af drivhusgasser med mere end 20 procent, kan og skal der gøres endnu mere.

Et globalt, forpligtende samarbejde er nødvendigt for at kunne løse FN's bæredygtighedsmål. Foto: Colourbox

22.12.2017 | Plantekongres

Landbruget kan bidrage til FN’s bæredygtighedsmål

FN’s 17 globale bæredygtighedsmål kommer på mange måder til at spille en afgørende rolle for landbruget i både Danmark og globalt – herunder retningen for forskning og udvikling i jordbrug, klima, miljø øg fødevarer.

Du er ikke alene: Planterødder har selskab af milliarder af mikrober, hvoraf nogle er til stor gavn for planten. Foto: Colourbox

22.12.2017 | Plantekongres

Planter har flere milliarder personlige venner

Plantens mikrobiom kan være ligeså vigtig for plantens ve og vel som vores tarmflora er vigtig for vores sundhed. Forskere fra Aarhus Universitet går på opdagelse i planterøddernes verden for at blive klogere på dens mikrober og deres funktioner.

Janne Winther Christensen ny præsident for The International Society for Equitation Science (ISES).
Janne Winther Christensen i færd med at udtage en spytprøve til måling af stresshormon.

21.12.2017 | Anis

AU-forsker i spidsen for international hesteorganisation

Efter to år som vicepræsident for The International Society for Equitation Science (ISES) er lektor ved Aarhus Universitet, Janne Winther Christensen, tiltrådt som præsident for foreningen. Her vil hun medvirke til foreningens arbejde med at øge viden og forståelse for hestens adfærd og træning gennem forskning.

Viser resultater 1 til 10 ud af 746

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste