Spis klimavenligt og tab dig

Det er sundt for både miljøet og dine egen krop at spise klimavenligt. I to uger fulgte en DR-journalist råd fra Aarhus Universitets eksperter i fødevarers klimaaftryk og fik markante resultater.

05.12.2018 | Janne Hansen

Danskproducerede grønsager er noget af det mest klimavenlige, man kan spise. Foto: Colourbox

Med hjælp fra forsker Marie Trydeman Knudsen og seniorforsker Lisbeth Mogensen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet spiste en journalist fra DR klimavenligt i to uger. Hendes gode råd bevirkede, at han spiste sundere, tabte sig og nedsatte sit klimaaftryk betydeligt. Se DR's indslag om det klimavenlige diæt her.

Se klimaaftryk fra en lang række fødevarer her.

Yderligere oplysninger:

Forsker Marie Trydeman Knudsen, Institut for Agroøkologi, email: mariet.knudsen@agro.au.dk, telefon: 8715 7958

Agro, Natur, miljø og klima, DCA