Aarhus Universitets segl

Hestekongres får royal protektor

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte bliver protektor for den internationale hestekongres ISES 2014, som forskere fra Aarhus Universitet står i spidsen for at organisere i Danmark.

H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for den internationale hesteforskningskongres ISES 2014, som holdes i København. Foto: Christina Hauschildt

Den internationale hestekongres ISES 2014, som bliver holdt i Vingsted ved Vejle i august i år, har fået prinsesse Benedikte som protektor. Prinsesse Benedikte er kendt for sit store engagement i heste og ridning.   

 

- Vi er meget glade for, at prinsesse Benedikte har påtaget sig hvervet som kongressens protektor. Prinsessen skriver i sin henvendelse, at protektoratet er en anerkendelse af vores arbejde med hesteadfærd og ridesikkerhed, hvilket er emner, der ligger prinsessen på sinde. Med protektoratet er prinsessen med til at skabe øget fokus på forskningen og den kommende kongres i Danmark, siger forsker Janne Winther Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

 

Kongressen ISES 2014 er en international kongres, der holdes i regi af International Society for Equitation Science (ISES). Kongressen er den 10. af sin art og holdes i forskellige lande hvert år. I år er kongressens hovedtemaer hestens læring, træning, adfærd og stress.  

  

Yderligere oplysninger: Forsker Janne Winther Christensen, Institut for Husdyrvidenskab, e-mail: jannewinther.christensen@agrsci.dk, telefon: 8715 8075