AU-forsker blev seernes Væxtfaktor-vinder

Ole Green fra Aarhus Universitet fik en flot andenplads i DR og Mandag Morgens konkurrence Væxtfaktor og fik samtidig flest stemmer af seerne.

21.06.2012 | Søren Tobberup Hansen

Dagen efter Væxtfaktor var Ole Green midtpunkt ved en reception på Agro Business Park, hvor han blev hyldet for sin indsats i tv-programmet. Foto: Janne Hansen, AU

Det blev lige ved og næsten for AU-forskeren Ole Green og virksomheden Webstech, da vinderen blev kåret i DR og Mandag Morgens Væxtfaktor-program. Ole Green kom ind på en fornem andenplads efter vinderen Daintel, der har udviklet et journalsystem til hospitaler. Til gengæld kunne Ole Green glæde sig over, at han var den, som modtog flest stemmer af seerne, der kunne stemme på finalisterne forud for programmet, der blev vist på DR onsdag 20. juni.

Ole Green var fattet efter programmet, men var skuffet over, at sejren ikke fulgte med ham hjem i flyet til Aarhus Universitet.

-          Jeg er ærgerlig over resultatet. Jeg er et konkurrencemenneske, som rigtig gerne vil vinde. Det havde jeg håbet på, men når det er sagt, så har vi vundet så meget ved at være med i programmet. Jeg kunne ikke have drømt om at få så meget opmærksomhed om min virksomheder og vores produkter, siger Ole Green.

Ole Greens vej til finalen blev grundlagt med udviklingen af små bolde tilbage i 2009, der indeholder trådløs teknologi og sensorer, som er i stand til at overvåge landmændenes lagre af korn og frø samt ensilage. Landbrugserhvervet taber årligt millioner af kroner, fordi lagrene indimellem rådner på grund af varmeudvikling, men det er de små bolde i stand til at opdage – og derved kan landmanden reagere.

De medvirkende dommere var i tv-udsendelserne imponeret og Ole Greens opfindelse. I programmets semifinale sagde Ole Greens mentor, den tidligere direktør for Irma, Alfred Josefsen således om ideen med de trådløse sensorer og virksomheden Webstechs potentiale:

- Oles virksomhed er radikal ny, det er hightech, det er forskningsbaseret. Fra forskning til forretning er der en direkte linke. Det har et sindssygt stort globalt perspektiv, sagde Alfred Josefsen.

Trods finalenederlaget tegner fremtiden særdeles lys for Webstech, men det bliver ikke nødvendigvis med Ole Green for bordenden – dertil er opfinderen i maven på ham for stor.

- Jeg skal have lagt en vækststrategi for virksomheden, og der skal sammensættes de rigtige ressourcer for at sikre den. Jeg har også erkendt, at jeg er bedre til at udvikle produkter frem for at lede en virksomhed. Det er to forskellige discipliner, forklarer opfinderen fra AU.

Sidstnævnte understreges af, at Ole Green netop har vundet førstepræmien i Agro Business Parks innovationskonkurrence for udviklingen af et intelligent fugleskræmsel, der er i stand til at skræmme vildtet væk fra markerne.

Yderligere oplysninger: Ole Green, Institut for Ingeniørvidenskab, mobiltelefon: 5185 4406 e-mail: ole.green@agrsci.dk

Priser, DCA