Nyheder

25.11.2016 | DCA

Ny rapport: Kvælstofpåvirkning af grundvand

GEUS og Aarhus Universitet offentliggør rapporten 'Kvælstofpåvirkning af grundvand', som leverer et fagligt grundlag for at kunne belyse Fødevare- og landbrugspakkens konsekvenser for udviklingen i grundvandskvaliteten i forhold til indholdet af nitrat opgjort på både kort og lang sigt.

25.11.2016 | DCA

AU-workshop om fortidens kvælstof

I midten af november inviterede DCA og DCE udvalgte eksperter og interessenter til en workshop om erfaringer med estimering af kvælstofudledningen til det marine miljø i år 1900. Find præsentationerne her.

Det intelligente såsystem præsenteres som trestjernet nyhed på Agromek. Foto: AgroIntelli

24.11.2016 | DCA

Forskere fra Aarhus Universitet har givet input til udvikling af trestjernet Agromek-nyhed

En af Agromeks trestjernede Europa-nyheder er udviklet med input fra forskere fra Aarhus Universitet. Nyheden er et system, der styrer sådybden automatisk ved hjælp af sensorer.

I projektet er fokus rettet mod melorme, da disse insekter både udgør et reelt alternativ til andre proteinkilder. Foto: Teknologisk Institut

23.11.2016 | Anis

Insekterne rykker ind i stalden

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er målet i et nyt projekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med kolleger og erhverv vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i stor skala.

Prisen på dansk honning er generelt højere end udenlandsk honning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Dansk honning trænger til et prestigeløft

Dansk biavl og honningproduktion er i stærk konkurrence med udenlandske biavlere. I et projekt har forskere ved Aarhus Universitet i samarbejde med erhvervet set nærmere på udfordringer og potentialer i den danske honningbranche.

Japansk kællingetand er en bælgplante, der byder sig til over for kvælstoffikserende bakterier på en nyopdaget måde.

21.11.2016 | DCA

Bælgplanter bejler til bestemte bakterier

Bælgplanter er selv med til at bestemme, hvilke kvælstoffiskerende bakterier, de vil samarbejde med. Den viden kan komme landbruget til gavn.

Ny forskning viser, at det er muligt at reducere indholdet af salt i ost – også uden at det påvirker en række egenskaber i uønsket retning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Til kamp mod den salte ost

Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der kan medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket.

14.11.2016 | DCA

Forskere og erhverv udvikler selvkørende foderrobot til minkfarme

Forskere og erhverv har i samarbejde udviklet verdens første selvkørende robot, der kan sættes direkte på de nuværende fodervogne.

14.11.2016 | Food

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Ny forskning viser, at kød, der er modnet, udvikler peptider, der virker blodtryksregulerende. Det kan potentielt bane vej for udvikling af ny medicin.

Flere ukrudtsarter er resistente over for herbicider. For at følge udviklingen i resistens har forskere kortlagt den nuværende situation. Foto: Janne Hansen

11.11.2016 | DCA

Ukrudtets resistens mod herbicider kortlagt

For at få et bedre indblik i udviklingen af ukrudtets resistens mod herbicider, har forskere fra Aarhus Universitet kortlagt det nuværende resistensbillede.

Viser resultater 81 til 90 ud af 665

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste