Nyheder

14.11.2016 | Food

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Ny forskning viser, at kød, der er modnet, udvikler peptider, der virker blodtryksregulerende. Det kan potentielt bane vej for udvikling af ny medicin.

Flere ukrudtsarter er resistente over for herbicider. For at følge udviklingen i resistens har forskere kortlagt den nuværende situation. Foto: Janne Hansen

11.11.2016 | DCA

Ukrudtets resistens mod herbicider kortlagt

For at få et bedre indblik i udviklingen af ukrudtets resistens mod herbicider, har forskere fra Aarhus Universitet kortlagt det nuværende resistensbillede.

Foto: Kristian Meier

04.11.2016 | DCA

Avlsarbejdet på regnbueørreder målrettes forskellige produktionsmiljøer i verden

Ved hjælp af genomisk selektion vil danske forskere målrette avlsarbejdet mod regnbueørreder tilpasset forskellige produktionsmiljøer verden over. Dette vil kunne bane vejen for en endnu større eksport af æg fra regnbueørreder.

Foto: Janne Hansen

04.11.2016 | Agro

Klimamodellernes forudsigelser bekræftet

Den globale hvedeproduktion falder med over fem procent for hver grad, klodens temperatur stiger. Denne dystre sammenhæng bekræftes i en sammenligning af tre forskellige måder at modellere, hvordan klima påvirker udbytte.

Forskerne har brugt kaffe til at teste forbrugernes lyst til at købe klimavenlige varer.

03.11.2016 | DCA

Ny forskning: Farver får forbrugerne til at købe klimavenlige varer

Kun 8 ud af 100 danskere kan gennemskue, om en vare er klimavenlig. Men nu viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at en simpel rød-gul-grøn trafiklysmærkning effektivt kan guide forbrugerne til at vælge produkter med det mindste CO2-fodaftryk.

Valleprotein har helt særlige egenskaber, viser forsøg udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

31.10.2016 | Food

Valleprotein som våben i kampen mod overvægt

Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe mælkeprodukter, der har slankende effekt.

Der er et stort ønske om at forlænge holdbarheden af lakto­sefri mælk. Foto: Colourbox

31.10.2016 | Food

Hvad sker der, når vi fjerner laktosen?

Over tid kan der opstå uønskede aroma- og smagsstoffer i laktosefri mælk. Det er en hindring for, at mejerier kan imødekomme efterspørgslen på langtidsholdbare produkter uden laktose. Forskere ved Aarhus Universitet har derfor fokus på at få mere viden om de kemiske reaktioner, der finder sted i denne type mælk.

Mælkeydelsen falder som forventet over tid ved forlænget laktation. Men indholdet af protein og fedt stiger. Foto: Jesper Rais

22.10.2016 | Food

Forlænget laktation forringer ikke mælkens kvalitet og ostningsevne

Der er ingen problemer med mælkekvaliteten hos køer, der kælver med større intervaller. Tværtimod tyder undersøgelser på, at denne produktionsstrategi giver mælk, der er bedre egnet til osteproduktion.

Selvom teknikken omvendt osmose er udbredt, findes der ikke særligt meget dokumentation for, hvordan det påvirker mælkekvaliteten. Foto: Jesper Rais

22.10.2016 | Food

Opkoncentrering af mælk på gården skader ikke kvaliteten

Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget i vejen for at flytte processen ud på gården.

Der er i stigende grad problemer med resistens mod visse sprøjtemidler, hvilket kan være et problem, når f.eks. hvede angribes af septoria. Foto: Lise Nistrup Jørgensen

21.10.2016 | DCA

Svampesygdoms resistens overfor triazoler går den gale vej

I 2016 er der set yderligere reduktion i effekten på septoria fra de rene triazol-produkter Proline og Rubric. Dette er stærkt bekymrende, da triazolerne fortsat er grundstammen i vores bekæmpelsesstrategier.

Viser resultater 71 til 80 ud af 647

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste