Nyheder

Nyt projekt skal undersøge, hvordan sportsponyer reagerer på forskellige vægtbelastninger fra rytteren. Foto: Colourbox.

25.06.2018 | Anis

Ryttervægt og hestevelfærd

Hvad betyder rytterens vægt for hestens velfærd? Det spørgsmål søges besvaret i et nyt projekt ved AU-Foulum, som har til formål at tilvejebringe hensigtsmæssige retningslinjer på området.

Friske jordbær er nogle af de produkter, som oftest kasseres på grund af dårlig kvalitet. Foto: Colourbox

24.06.2018 | Food

Den perfekte emballage til frisk frugt og grønt skal opfylde mange krav

Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med industrien i færd med at undersøge, hvordan der kan udvikles nye typer af indpakning, der sikrer bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

Et mærke som Nøglehulsmærket har en betydning, når danskerne køber ind. Foto: Colourbox

24.06.2018 | DCA

Danskernes forbrug af kvalitetsfødevarer sat under lup

Betyder det noget, at en pakke med kyllingefilet har et mærkat, der angiver, at kødet er dansk? Og hvor vigtigt er det for forbrugerne, at melet i supermarkedet er økologisk? Forskere ved AU har undersøgt danskernes forbrug og efterspørgsel efter kvalitetsfødevarer.

Deltagerne i indvielsen af det nye filtermatrice-anlæg hos Gyldenholm Gods var interesseret i at se, hvor vandet løb ind og ud, de forskellige måleenheder og selve bassinerne med flis. Foto: Janne Hansen

18.06.2018 | Agro

Nordeuropas største forsøgs-filteranlæg blev indviet

Et stort minivådområde med filtermatrice blev indviet ved Gyldenholm Gods på Sjælland.

Vedvarende grønne græsmarker kan være guld værd for klimaet, miljøet og fødevareproduktionen. Foto: Anders Trærup, AU Foto

18.06.2018 | DCA

Kom indenfor på bioraffineringsanlægget

SEGES har været på besøg på AU Foulum og fortæller i videoen her, hvordan arbejdet med at fremstille et danskproduceret protein foregår.

Børn kan lære om hvor deres mad kommer fra ved hjælp af nyt undervisningsmateriale. Foto: Janne Hansen

18.06.2018 | Anis

Dyrevelfærd på skoleskemaet

Forskere fra Aarhus Universitet har været med til at udvikle nyt undervisningsmateriale om dyrevelfærd til folkeskoler.

Kalve bliver afhornet, så de ikke skader hinanden og mennesker. Foto: Jesper Rais
I Danmark bliver kalve afhornet ved hjælp af brændjern, inden kalvene fylder tre måneder. Foto: Bodil Højlund Nielsen

12.06.2018 | DCA

Kalves smerter som følge af afhorning kan lindres

Der er velfærdsmæssige fordele for kalve, hvis de ved afhorning får både lokalbedøvelse og smertelindring i form af NSAID frem for udelukkende lokalbedøvelse.

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvilke konsekvenser det har for kreaturer, at de græsser ude. Foto: Jesper Rais

11.06.2018 | DCA

Det gode udeliv kræver management

Der er fordele for kreaturer at være ude på græs, men det kræver løbende overvågning og justeringer.

I årets Perspektiv kan du bl.a. møde professor Hanne C. Bertram, der i 2017 modtog Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-pris. Foto: Ditte Valente/Eliteforsk 2017

10.06.2018 | DCA

Ny årsberetning: Kom i marken med Aarhus Universitet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2017.

Gletsjere knuser sten til fine partikler. Den resulterende gletsjermel kan muligvis bruges til at optimere dyrkningsjorden i Grønland. Foto: Janne Hansen

04.06.2018 | Agro

Kan landbrugsjorden i Grønland forbedres?

Forskere fra Aarhus, Aalborg og Københavns Universiteter undersøger, om gletsjermel kan bruges til at optimere jordbrugsarealer i Sydgrønland.

Viser resultater 51 til 60 ud af 863

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste