Nyheder

MAPP Centret leverer sammen med Institut for Fødevarer en vigtig del af den myndighedsbetjening, som Aarhus Universitet udarbejder til Fødevarestyrelsen. Foto: Colourbox

06.11.2017 | DCA

Forskning om forbrugeradfærd er i verdensklasse

Internationalt bedømmelsesudvalg har evalueret MAPP Centrets arbejde og rangeret centret som verdensledende inden for forskning i forbrugeradfærd på fødevareområdet. MAPP Centret leverer blandt andet svar til de myndighedsopgaver, som DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug udfører for Miljø- og Fødevareministeriet.

Aarhus Universitets undersøgelser viser, at emissionen af svovlbrinte især kommer via fordampning fra gylle i svine- og kvægstalde. Foto: Aarhus Universitet

06.11.2017 | DCA

Svovl i atmosfæren kommer også fra landbruget

For første gang har forskere kunnet sætte tal på, hvor meget husdyrgødning bidrager til atmosfærens indhold af svovl.

Danskerne søger information om sund kost hos mange forskellige kilder. Brugen af internettet til informationssøgning, særligt blandt de unge, er dog mere fremtrædende i Danmark end i andre lande. Foto: Colourbox

06.11.2017 | DCA

Nye medier kan udfordre de officielle kostråd

Danskerne søger i stigende grad viden om sund kost på nye medier som madblogs og sociale medier. Viden fra disse kilder er dog ikke altid evidensbaseret, og nogle gange strider oplysningerne mod de officielle sundhedsanbefalinger. Det kan være en udfordring for myndighederne. I en ny rapport undersøger Aarhus Universitet problemstillingen.

06.11.2017 | Anis

Produktionsformen har betydning for sygdomsfund på svineslagteriet

Det er ikke ligegyldigt hvilket produktionssystem, grise vokser op i, når det handler om hvilken type af skader, de risikerer at pådrage sig under opvæksten. Der er nemlig forskelle mellem produktionssystemerne. Samtidig ses store forskelle mellem besætninger inden for såvel konventionel indendørs, konventionel udendørs og økologisk…

En mere jævn energiforsyning til søerne op til faring kan give flere levendefødte og sandsynligvis også mere livskraftige grise. Foto: Colourbox

24.10.2017 | Anis

Flere fodringer til soen giver færre dødfødte grise

Hvis soen bliver tilbudt foder mindst tre gange i døgnet eller mere, vil hun kvittere med kortere faringslængde og væsentligt færre dødfødte grise. Så klar er konklusionen på en ny undersøgelse udført af forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Mange økologiske producenter er allerede langt i processen mod en antibiotikafri produktion. Foto: Aarhus Universitet Foulum

23.10.2017 | Anis

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød. Rapporten peger også på, at det er vigtigt at gentænke brugen af antibiotika.

Smuk ser den ud, men denne Agrilus planipennis er på den opdaterede liste af meget skadelige organismer. Foto: Pennsylvania Department of Conservation and Natural Resources - Forestry Archive - Forestry Images

18.10.2017 | Agro

Ny liste over meget skadelige organismer er tilgængelig

Forskere ved Aarhus Universitet har lavet en liste over de organismer, der udgør den største risiko i afgrøder i danske væksthuse.

Pulp der kommer ud af den store skruepresse. Foto: Vinni K. Damborg.

17.10.2017 | Anis

Fodring med pulp-ensilage gav mere mælk i tanken

Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.

Knabstrupperhesten er en af de gamle danske husdyrracer.

16.10.2017 | DCA

Ny rapport om gamle danske husdyrracer

De nyeste opgørelser over bestandene af gamle danske husdyrracer er udgivet i en rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Teknologi og fremtidens jordbrug er i fokus i forbindelse med tiltrædelsesforelæsninen for adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi Ole Green. Foto: Ole Green

16.10.2017 | Agro

Tiltrædelsesforelæsning: Der sættes fokus på teknologi og fremtidens landbrug

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har et omfattende samarbejde med erhvervet. Et eksempel herpå er samarbejdet med Ole Green, som er direktør for virksomheden Agrointelli. Ole Green er instituttets nyudnævnte adjungeret professor, og Institut for Agroøkologi inviterer til hans tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Viser resultater 21 til 30 ud af 731

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste