Nyheder

Dyrkning af flerårige afgrøder som græs kan være en af landbrugets løsninger på klimaproblemet. Foto: Janne Hansen

14.12.2018 | Plantekongres

Målene i vandplanerne kan opnås - med investeringer og geografisk målretning

Er dyrkning af mere græs eller andre flerårige afgrøder i stedet for korn, raps og majs en god løsning for at reducere udledning af kvælstof til Limfjorden? Forskere fra Aarhus Universitet belyser spørgsmålet fra forskellige vinkler på Plantekongres 2019.

Effekten af efter afgrøder som foderræddike kan forudsiges ved hjælp af modeller. Foto: Janne Hansen

13.12.2018 | Plantekongres

En computermodel kan forudsige reduktion af kvælstofudledning

Målinger og modeller er enige: Reduceret udledning af kvælstof og forbedret tilgængelighed af næringsstoffer er blandt fordelene ved efterafgrøder.

Behovet for at vide, om givne arealer er drænede eller ej, er blevet aktuelt i forbindelse med anvendelsen af målrettede virkemidler mod udvaskning af næringsstoffer til vandmiljøet. Foto: Colourbox

13.12.2018 | Agro

Halvdelen af Danmarks markarealer er drænede

Et nyt kort viser, hvor i landet markarealerne er drænet. Det er vigtig viden at have i forbindelse med planlægning af målrettede virkemidler.

Både koens genetik og ændringer i hendes vomflora kan påvirke, hvor meget methan hun udleder. Foto: Janne Hansen

11.12.2018 | Kvæg

Methan fra kobøvser kan reduceres via to fronter

En kombination af koens egen genetik og strategier, der er målrettet ændringer i hendes vomflora, kan bidrage til at reducere udledningen af methan mere effektivt, end hvis der blot selekteres for køer, der udleder mindre methan.

Der er et stort behov for nye teknologier og driftsformer til at reducere emissionerne fra husdyrproduktionen yderligere. Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

10.12.2018 | Agro

Nye teknologier skal reducere udledningen af drivhusgasser fra husdyrproduktionen

Virksomheder og videninstitutioner brainstormede om mulighederne på et møde arrangeret af Aarhus Universitets Interdisciplinære Center for Klimaforandringer.

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Foto: Fødevarestyrelsen

10.12.2018 | DCA

Barrierer og potentialer for Det Økologiske Spisemærke på hoteller, caféer og restauranter

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, der viser andelen af økologi på et spisested. Mærket kan ansøges af både private og offentlige køkkener, men af de spisesteder, der i dag har et økologisk spisemærke, befinder kun 9 % af dem sig i det såkaldte HoReCa(Hotel Restaurant Café)-segment.

Du kan være med til at debattere virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug på et møde i København. Foto: Janne Hansen

06.12.2018 | Agro

Hvilke virksomhedskonstruktioner tegner fremtiden for dansk landbrug?

Fremtidens virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug er emnet på et debatmøde arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Syddansk Universitet og Landbrug & Fødevarer.

Danskproducerede grønsager er noget af det mest klimavenlige, man kan spise. Foto: Colourbox

05.12.2018 | Agro

Spis klimavenligt og tab dig

Det er sundt for både miljøet og dine egen krop at spise klimavenligt. I to uger fulgte en DR-journalist råd fra Aarhus Universitets eksperter i fødevarers klimaaftryk og fik markante resultater.

Adjungeret professor Ole Green fra Institut for Agroøkologi (nr. 3 fra venstre) har vundet en Agromek Award. Foto: Agromek

04.12.2018 | Agro

Pris til banebrydende markteknologi

Samarbejde mellem forskning og en private virksomhed har ført til prisbelønnet teknologi, der kan øge kløvergræsproduktionen og skåne miljøet for kvælstof.

Milena Corredig er pr. 1. november udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

03.12.2018 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Milena Corredig er pr. 1. november ansat som professor ved Institut for Fødevarer. Samtidigt er hun udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

Viser resultater 1 til 10 ud af 881

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste