Nyheder

Kendskab til jordens kvælstofstatus kan bidrage til at optimere tilførslen af næringsstoffer. Foto: Colourbox

14.02.2018 | Agro

Miljøet skånes og landbruget sparer

Der er fordele for både vandmiljøet og landmandens økonomi, når grundlaget for nye regnskaber til beregning af næringsstofoverskud ligger klar til brug.

På erhvervsuddannelserne er det især IT-supportere og kokke, der er glade for fastfood og nemme løsninger. Foto: Colourbox

12.02.2018 | DCA

Svært at nå erhvervsskoleelever med kampagner om sund kost

Erhvervsskoleelever spiser mindre sundt end jævnaldrende på gymnasier, og samtidig er de svære at nå med kampagner om sunde madvaner. En ny DCA-rapport ser nærmere på problemstillingen.

Teknologi som intelligente sprøjtebomme kan bidrage til udvikling af præcisionslandbrug med et lavere forbrug af pesticider. Foto: Peter Kryger

09.02.2018 | DCA

Miljø og landmand vinder, når pesticider sprøjtes helt præcist på marken

Nyt fagligt partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi skal reducere pesticidforbruget og derved sænke landbrugets pesticidomkostninger samt belastningen af miljø og sundhed.

Forskere har undersøgt mulige forbedringer af den økologiske slagtekyllingeproduktion. Foto: Multichick

09.02.2018 | Agro

Ny viden kan styrke markedet for økokyllinger

En blanding af mark, skov og energipil har stor betydning for økokyllingers aktivitet, adfærd og velfærd, og fodringstrategier kan med fordel designes til den enkelte race. Med et stigende salg af økokyllinger er en øget diversitet i detailhandlen en vigtig faktor for at understøtte den positive udvikling.

29.01.2018 | DCA

Innovationsfondens Grand Solution Pris gives til tre forskere for fremavl af klimavenlige køer

Peter Løvendahl fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet er en af de tre forskere, der modtager Innovationsfondens Grand Solution Pris for fremavl af klimavenlige køer.

Ole Green, adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, har vundet Innovationsfondens "Årets Innovatør 2018". Foto: Agrointelli

27.01.2018 | Agro

AU-professor vinder pris fra Innovationsfonden

Adjungeret professor Ole Green ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udpeget som ”Årets Innovatør 2018” af Innovationsfonden.

Seniorforsker Peter Løvendahl (th) og Jan Lassen fik overrakt Grand Solutions Prisen af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Foto: Maiken Kestner

26.01.2018 | DCA

AU-forskere modtager Innovationsfondens Priser

Innovationfondens innovatørpris går i år til adjungeret professor Ole Green, mens seniorforsker Peter Løvendahl modtager Grand Solutions prisen for fremavl af klimavenlige køer.

Institut for Agroøkologi, Institut for Molekylærbiologi og Genetik samt Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet bidrager med viden om bæredygtige produktionssystemer og agroøkologi, avl og genetik samt plantebeskyttelse til et EU-finansieret slovensk projekt. Foto: Janne Hansen

24.01.2018 | DCA

Aarhus Universitet deler viden med forskere i Slovenien

Aarhus Universitet deltager i et nyt projekt, der sigter mod at oprette et nyt ”centre of excellence” vedrørende bæredygtigt jordbrug i Slovenien.

Hvilke veje skal landbrugets finansiering følge? En ny rapport tager emnet op. Foto: Janne Hansen

24.01.2018 | Agro

Hvordan skal fremtidens landbrug finansieres i Danmark?

På grundlag af en nyligt afholdt workshop skitserer en ny rapport tanker og ideer om finansiering af fremtidens landbrug.

Klima- og lyskontrol i væksthuse er en balance mellem at skabe de optimale forhold for afgrøderne og et ønske om at holde udgifterne og forbruget af energi og andre ressourcer nede. Foto: Roar Påske, AU Foto

24.01.2018 | Agro

Styring af luftfugtighed i væksthuse kan gøres mere energieffektivt

Aarhus Universitet deltager i et projekt, der kan nedsætte energiforbruget i væksthusbranchen yderligere. Det er især styring af luftfugtigheden, der kan gøres mere energieffektivt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 760

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste