21.08.2017 | Agro

Ny rapport om næringsstofoverskud i landbruget

Hvert år opdaterer DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug de seneste 20 års næringsstofbalancer for landbrugets anvendelse af kvælstof, fosfor og kalium. Heri beregnes også landbrugets overskud og udnyttelse af de tre næringsstoffer. Den seneste rapport med tal for 2015/16 er nu udkommet.

ISAE-konferencens overordnede tema var i år "Forstå dyrenes adfærd" og der deltog i alt 300 forskere og andre interesserede fra 41 lande. Foto: Linda S. Sørensen

18.08.2017 | Anis

Husdyrenes adfærd og velfærd sat under lup i Aarhus

Forskere fra hele verden var den 7. til 10. august samlet i Aarhus for at dele og diskutere ny viden om dyrs adfærd. Her var Aarhus Universitet vært for den årlige konference i International Society for Applied Ethology (ISAE).

Der er kommet nye anbefalinger til analyse af fosfor i jordprøver. Foto: Colourbox

16.08.2017 | Agro

Analyser af landbrugsjordens fosforstatus får et løft

Forskere fra Aarhus Universitet foreslår konkrete forbedringer af den nuværende metode til analyse af jordens fosfortal.

Insekter og deres larver kan blive en alternativ proteinkilde til foder og fødevarer i stedet for importeret protein. Foto: Colourbox

11.08.2017 | DCA

Aarhus Universitet bidrager til at placere Danmark som bioøkonomisk vækstcenter

Forskere fra Aarhus Universitet er udpeget af Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at sidde i Det Nationale Bioøkonomipanel.

Ole Green er ny adjungeret professor hos Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Agrointelli

10.08.2017 | Agro

Ny adjungeret professor har blik for fremtidens landbrug

Direktør Ole Green fra virksomheden Agrointelli er udnævnt til adjungeret professor i teknologi og intelligente løsninger hos Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Herved styrker instituttet sin forbindelse mellem forskning og innovation.

Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi var en af underviserne på det fælles japanske-danske sommeruniversitet.

03.08.2017 | Agro

Japanske studerende lærer om dansk landbrugs erfaringer

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, styrker den japanske forbindelse via et sommeruniversitet med fokus på dansk landbrug og miljø.

Med forbedring af modellerne er det blevet mere sikkert at forudsige afgrøders udbytte. Foto: Janne Hansen

02.08.2017 | Agro

Bedre forudsigelser af afgrødernes udbytte under klimaændringer

En forbedret beregning af afgrøders respons på variation i temperatur reducerer usikkerheden i forudsigelsen af udbyttet med op til 50 procent.

Ændret dyrkningspraksis et sted i verden kan føre til afskovning et andet sted i verden. Foto: Janne Hansen

31.07.2017 | Agro

Kan miljøtiltag i Danmark føre til afskovning andre steder i verden?

En ny database giver blandt andet et overblik over, hvor i verden der findes afskovning og hvad arealerne bruges til efter afskovning. Databasen kan blandt andet bruges til at vurdere, hvordan ændringer i arealanvendelse påvirker klimaet på globalt niveau.

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet for at fastholde Danmarks førerposition inden for frøproduktion. Foto: Colourbox

24.07.2017 | Agro

Danske frø i førertrøjen

Danske landmænd er eminente til at producere frø, men for at bevare vindertrøjen skal det gøres endnu bedre. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et projekt, der skal bidrage til at reducere brugen af pesticider og øge udbyttet i græs- og spinatfrø.

Foto: Colourbox

12.07.2017 | DCA

Forskere deltager i stort EU-projekt om fremtidens genomiske styringsværktøjer for europæisk kvægproduktion

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet i Foulum deltager i GenTORE-projektet, der blev lanceret i Paris 22.-23. juni 2017.

Viser resultater 1 til 10 ud af 678

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste