Aktuelt

Målet i projektet er at udvikle en hurtigere og ikke mindst mobil målemetode, der kan bruges ude på gården. Foto: Jesper Rais

20.10.2016 | Food

Fælles indsats skal bidrage til bedre mælkekvalitet

For højt niveau af frie fedtsyrer i mælk kan give en harsk smag. Derfor er nye metoder til at begrænse og måle niveauet af disse fedtsyrer nogle af de ting, forskere og erhverv sammen undersøger i regi af innovationskonsortiet FUTUREMILQ.

Mange ton løg ender hvert år med at blive kasseret, fordi det viser sig, at de er blevet syge under lagring. Foto: Colourbox

20.10.2016 | Food

Løg skal sladre om sygdomme

Mange ton løg ender hvert år med at blive kasseret, fordi det viser sig, at de er blevet dårlige under lagring. I et stort projekt arbejder forskere og erhverv på at løse problemet - bl.a. ved at få løgene til at sladre om deres egne sygdomme, inden det er for sent.

Det er vigtigt at tildele den mængde gødning, der sikrer et optimalt forhold mellem kløver og græs. Foto: Janne Hansen

18.10.2016 | DCA

Kvælstof, kløvergræs, kamera og billedbehandling går op i en højere enhed

Tilførsel af kvælstof til kløvergræsmarker kan reduceres ved hjælp af ny teknologi, der kombinerer kameraer, sensorer, computere og smartphones.

En biomassesatsning alene kan bidrage med den manglende målopfyldelse i EU's Vandrammedirektiv, lyder det fra forskerne. Foto: Jesper Rais

18.10.2016 | DCA

Øg produktionen af biomasse og reducer samtidig udledningen af drivhusgasser

Der er stor interesse for at etablere en bioraffinaderisektor i Danmark. Men det kræver mere biomasse, end det vi producerer i dag. Forskning viser nu, at vi med eksisterende teknologier kan fordoble biomasseproduktionen og samtidig reducere udledningen af drivhusgasser og kvælstof i landbruget markant.

Lars Henrik Jacobsen forvalter den nationale samling af vegetativt formerede grøntsager. Han oplever en stigende interesse for de gamle sorter. Foto: Jesper Rais

14.10.2016 | DCA

Stor interesse for gamle sorter

Der er stigende interesse for gamle sorter af frugt, grøntsager og korn. Det mærker både Nordisk Genbank (NordGen) og AU Årslev, der administrerer den nationale samling af vegetativt formerede grøntsager. Både private haveejere, hobbyavlere og virksomheder henvender sig.

Anvendelse af halmen til bioraffinering bidrager til bæredygtigheden af korndyrkning. Foto: Janne Hansen

14.10.2016 | Agro

Hvilket korndyrkningssystem er bedst for miljøet?

Tidligt sået vinterhvede, hvor halmen fjernes hver andet år og bruges til bioraffinering, er det bedste af seks forskellige korndyrkningssystemer, når man ser på den samlede miljøbelastning.

Ny teknologi skal være med til at øge fiberfordøjeligheden i græsmarksafgrøder og dermed køernes udnyttelse af afgrøden. Foto: Uffe Larsen

11.10.2016 | Anis

Bedre grovfoder med mekanisk behandling

I et nyt projekt vil Kverneland Group Kerteminde, Aarhus Universitet og DKC i samarbejde sikre en bedre udnyttelse af grovfoder hos malkekvæg. Det skal ske ved at udvikle ny teknologi i forbindelse med mekanisk behandling ved høst og bjergning af græsmarksfoder til ensilage.

Aarhus Universitet er blandt eliten i jordbrugsforskning. Foto: Lars Kruse

11.10.2016 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning i top ti på verdensplan

Jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet ligger nummer 10 på verdensranglisten over 297 universiteter.

10.10.2016 | DCA

Dansk økologi er ukendt for tyske forbrugere

Tyskland er det vigtigste eksportmarked for dansk økologi, men en ny undersøgelse viser, at tyske forbrugere stort set ikke kender til dansk økologi. Det har konsekvenser for den danske eksportstrategi til det tyske marked.

Nyudviklede græssorter kan reducere køernes metanudslip. Foto: Jesper Rais

04.10.2016 | DCA

Supergræs skal øge køers mælkeproduktion og mindske metanudslip

Et forskerhold forsøger at optimere græssorter, der skal være med til at få køer til at bøvse mindre – og dermed mindske drivhusgasserne – samt øge køernes mælkeproduktion.

Viser resultater 91 til 100 ud af 657

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste