Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Du kan være med til at debattere virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug på et møde i København. Foto: Janne Hansen

06.12.2018 | Agro

Hvilke virksomhedskonstruktioner tegner fremtiden for dansk landbrug?

Fremtidens virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug er emnet på et debatmøde arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Syddansk Universitet og Landbrug & Fødevarer.

Danskproducerede grønsager er noget af det mest klimavenlige, man kan spise. Foto: Colourbox

05.12.2018 | Agro

Spis klimavenligt og tab dig

Det er sundt for både miljøet og dine egen krop at spise klimavenligt. I to uger fulgte en DR-journalist råd fra Aarhus Universitets eksperter i fødevarers klimaaftryk og fik markante resultater.

Adjungeret professor Ole Green fra Institut for Agroøkologi (nr. 3 fra venstre) har vundet en Agromek Award. Foto: Agromek

04.12.2018 | Agro

Pris til banebrydende markteknologi

Samarbejde mellem forskning og en private virksomhed har ført til prisbelønnet teknologi, der kan øge kløvergræsproduktionen og skåne miljøet for kvælstof.

Milena Corredig er pr. 1. november udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

03.12.2018 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Milena Corredig er pr. 1. november ansat som professor ved Institut for Fødevarer. Samtidigt er hun udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

Men meget tyder på, at forskellige former for berigelse kan øge slagtesvinenes brug af løbegårde, og at det har flere gode afledte effekter. Arkivfoto: PigSYS

03.12.2018 | DCA

Sådan kan løbegården gøres mere attraktiv

Løbegårde, der ikke er berigede, er ikke et attraktivt udeareal for fravænnings- og slagtesvin, og de lever dermed ikke op til intentionen. Dog tyder meget på, at eksempelvis overdækning og tildeling af rodemateriale og grovfoder kan have en positiv effekt og øge svinenes brug af løbegården.

Jordpakning kan ødelægge jordens frugtbarhed. Foto: Per Schjønning

30.11.2018 | Agro

Fokus bør rettes mod jordpakning på Jordens Dag

Pakning af jorden under pløjelaget er et stigende problem på grund af landbrugets tunge maskiner. Aarhus Universitet har gennem fem år haft fokus på denne trussel gennem et EU-projekt om dyrkningsjordens kvalitet. Det har givet vigtig viden både om pakningsmekanismerne og mulighederne for at afhjælpe problemet.

Professor og sektionsleder Jørgen E. Olesen er en af verdens mest citerede forskere. Foto: Jesper Rais

30.11.2018 | Agro

Aarhus Universitets klimaprofessor i verdens forskningselite

Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi er blandt verdens 6000 mest citerede forskere.

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter har undersøgt potentialer ved øget biomasseproduktion i dele af Limfjordsoplandet. Foto: Colourbox

22.11.2018 | Agro

Stort potentiale ved dyrkning af flerårige afgrøder til bioraffinering

Ny rapport viser, at en omlægning til biomasseproduktion på 25-35 procent af landbrugsarealet i Limfjordsoplandet gør det muligt at nå vandplanernes reduktionsmål for kvælstofudledning. Samtidig reduceres landbrugets klimabelastning og anvendelsen af pesticider. Der mangler dog fortsat viden om driftsøkonomien ved bioraffinering.

Et nyt projekt håber at kunne udvikle kunstige smagemaskiner. Foto: Colourbox

20.11.2018 | DCA

DNA-molekyler skal bruges til at efterligne vores smagssans

Menneskets smagssans er kompleks og vanskelig at efterligne. Et tværfagligt projekt sigter nu mod at udvikle ekstremt hurtige kunstige ’smagsmaskiner’, der bruger DNA-molekyler som milliarder af små ”sensorer” til at efterligne menneskets smagssans med en hidtil ukendt nøjagtighed.

Både for forbrugere og producenter fungerer markeder som en kommunikationsplatform, der har betydning for opbygning af tillid, tryghed og loyalit. Foto: Colourbox

18.11.2018 | Agro

Når kunde og bonde mødes

Madmarkeder, madfestivaler, gårdbesøg og smageaftner med lokalt producerede fødevarer er populært som aldrig før. Men hvad får forbruger og fødevareproducent egentligt ud af at møde hinanden? Det har forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, undersøgt.

Viser resultater 81 til 90 ud af 955

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste