Aktuelt

Foto: AU Foto

26.04.2018 | DCA

Stor interesse for partnerskab for præcisionssprøjtning

Præcisionssprøjtning giver muligheder for at reducere anvendelsen af pesticider. Et partnerskab mellem branchens aktører skal udbrede teknologierne, men også bidrage til løsning af de udfordringer, der fortsat er på området.

Mange æglæggende høner har skader på deres brystben - og det er uanset produktionsform. Foto: Anja Brinch Riber

23.04.2018 | DCA

Brud på høners brystben går ud over dyrevelfærden

Forskere fra Aarhus Universitet fastslår i redegørelse, at skader på æglæggende høners brystben udgør et dyrevelfærdsproblem.

20.04.2018 | DCA

Boost til bioøkonomisk innovation

De første projekter er igangsat under Region Midtjyllands Udviklingsprogram for Bioøkonomi. Lokale virksomheder har gennem programmet fået medfinansiering til deres bioøkonomiske udvikling, og der er stadig åbent for ansøgninger til nye udviklingsprojekter.

En ny rapport fra DCA beskriver de seneste resultater fra forsøgene vedrørende plantebeskyttelse. Foto: Lise Nistrup Jørgensen

19.04.2018 | Agro

Rapport giver aktuelt overblik over plantebeskyttelse

En ny rapport om anvendt plantebeskyttelse fremlægger resultater vedrørende afprøvning af pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Når noget bliver smidt ud, er det mest brød, grøntsager og frugt. Foto: Colourbox

17.04.2018 | DCA

Forbrugerne er motiverede til at mindske madspild

Motivation og muligheden for at spare penge kan være nøglen til at mindske madspild i de danske husholdninger. Det viser en netop afsluttet undersøgelse fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet. I rapporten sammenholdes danskernes opfattelse af madspild med adfærden.

Data fra "pesticidbelastningsindikatoren" kan bruges til flere formål. Foto: Colourbox

16.04.2018 | Agro

Pesticider måles for deres effekt på sundhed og miljø

Vurdering af pesticiders risiko på grundlag af viden om deres sundhedsrisiko, skæbne i miljøet og hvordan de påvirker miljøet har en række fordele.

Med en ny fodermiddeltabel er det muligt at vælge fodermidler til kvæg på grundlag af bæredygtigheden. Foto: Jesper Rais

13.04.2018 | Agro

Hjælp til bæredygtig fodring af kvæg

En ny rapport angiver bæredygtighedsværdier for en lang række forskellige fodermidler til kvæg.

11.04.2018 | DCA

Økologisk svineproduktion: Praktikerdag og forskerseminar

I samarbejde med Organic RDD-projekterne VIPiglets, pECOSYSTEM og MAFFRA arrangerer ICROFS hhv. en praktikerdag og et forskningsseminar om, hvordan man forbedrer sundhed og velfærd for pattegrise og slagtesvin, samtidig med at miljøbelastningen reduceres. Forskere fra Aarhus Universitet deltager.

Hvis industrien over en bredere kam skal produktudvikle endnu mere inden for saltreducerede fødevarer, er de afhængige af forbrugernes vilje til at købe produkterne. Foto: Colourbox

09.04.2018 | DCA

Forbrugerne er saltglade, men alligevel åbne over for saltreducerede varer

Kun få forbrugere er villige til at ændre deres saltindtag, men de fleste er dog åbne over for at prøve saltreducerede produkter. Det viser en ny DCA-rapport fra Aarhus Universitet.

Bælgplanter som lupin, hestebønne og ært har et højt proteinindhold og kan med fordel dyrkes til foder i Danmark, men indholdet af methionin er lavt og dermed ikke en ideel proteinkilde til fjerkræ. Foto: Klaus Horsted

28.03.2018 | Anis

Økologiske dyr skal spise dansk grønt protein og muslingemel

Økologiske landmænd må i dag fodre dyrene med en lille del ikke-økologisk foder, men EU-krav om 100 procent økologisk foder er på vej. Forskere fra Aarhus Universitet kortlægger i en ny DCA-rapport mulighederne for at dyrke dansk proteinfoder til økologiske grise og fjerkræ. Blandt alternativerne er dansk dyrkede bælgplanter, protein fra grøn…

Viser resultater 31 til 40 ud af 819

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste