Aktuelt

03.02.2017 | Food

Ny rapport afdækker ældres holdninger til mad og måltider

En ny rapport fra Aarhus Universitet kaster lys over ældres holdninger til mad og måltider. Men der er behov for yderligere undersøgelser af sammenhængen mellem ernæring og sund aldring.

Over 90 procent af de ældre er tilfredse eller endda meget tilfredse med kvaliteten af den mad, som de selv eller andre laver i deres hjem. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Ældre er overordnet tilfredse med mad lavet i eget hjem

En ny undersøgelse viser, at ældre generelt er tilfredse eller meget tilfredse med den mad, som de selv eller andre laver i deres hjem. Det gælder også for en stor del af ældre, der får mad leveret udefra.

Vi bliver mere og mere individualiserede i vores ønsker og behov. Foto: Colourbox

03.02.2017 | DCA

Hvad betyder mad og måltider for livskvaliteten hos ældre?

De ældres tilfredshed med maden i eget hjem hænger tæt sammen med graden af selvhjulpenhed, viser ny undersøgelse.

De ældre vil gerne være sociale, når de spiser, men det skal være med nogen, de kender. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Et måltid er mere end det, vi putter i munden

Spiser du pizza direkte fra papbakken foran fjernsynet, eller er du typen, der altid dækker bordet pænt? Rammerne omkring måltidet er vigtige og har betydning for vores livskvalitet. Det gælder for os alle, ikke mindst for ældre.

Overvægt kan nedsætte den fysiske mobilitet og livskvalitet og øge risikoen for livsstilssygdomme. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Overvægt er også en risikofaktor for ældre

Vægtproblemer hos ældre er mangefaceteret, og der er stor forskel på vægt, appetit og evne til at håndtere indkøb og madlavning. En ny undersøgelse viser, at der bør sættes fokus på såvel undervægt som overvægt.

30.01.2017 | DCA

Opdaterede beregninger af kvælstofudvaskningens fordeling på hovedvandoplande

Den samlede udvaskning er uændret, men nogle marker var placeret forkert i det materiale, som blev anvendt til beregning af fordelingen af kvælstofudvaskning mellem hovedvandoplande.

Big data kommer ikke alene fra én traktor eller ét redskab. Big data kommer fra tusinder af maskiner, der laver de samme arbejdsgange igen og igen.

30.01.2017 | DCA

Når maskiner får kunstig intelligens

Big data giver mulighed for at udvikle maskiner med kunstig intelligens, hvorved de selv kan tage beslutninger om behandlinger i marken. Lige nu er det en udfordring at opsamle data og gøre dem tilgængelig for innovation.

Den rigtige mængde kvælstof er med til at sikre den optimale græsmark. Foto: Colourbox

30.01.2017 | DCA

Kvælstof til kløvergræs og frøgræs skal finde den rigtige balance

Ny teknologi vil gøre det nemmere for landbruget at holde balancen mellem for meget og for lidt kvælstof i kløvergræs- og frøgræsmarker til gavn for både produktion og miljø.

Sojabønner indeholder ofte glyphosatrester. Nyt projekt skal undersøge, hvad det betyder, når husdyrene udsættes for glyphosat-rester via foderet. Foto: Colourbox. 
I projektet undersøges virkningen af glyphosat på mavetarmkanalens mikroorganismer og på mineralstatus hos svin og fjerkræ samt eventuelle afledte effekter på dyrenes sundhed og produktivitet. Foto: Colourbox.

23.01.2017 | Anis

Kan rester af glyphosat i foderet påvirke husdyrs sundhed?

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har netop fået bevilget 10 mio. kr. af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til et omfattende projekt, der skal undersøge, om rester af stoffet glyphosat i foderet påvirker husdyrs sundhed.

En simpel urinprøve kan afsløre mere om din sundhed, end du umiddelbart skulle tro.

20.01.2017 | Food

Din sundhed under lup

Ost, kylling og fiberrigt brød. Vores kroppe reagerer forskelligt på forskellige fødevarer. På Aarhus Universitet forsker et hold af eksperter i at kortlægge sammenhængen mellem sundhed og kostindtag.

Viser resultater 31 til 40 ud af 657

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste