Tidligere arrangementer

tir 12 nov
09:00-16:30 | Aarhus
16th International Symposium on Milk Genomics and Human Health
Den 12.-14. november afholdes “16th International Symposium on Milk Genomics and Human Health - Milk and health in a sustainability perspective” i Aarhus. Her kan du blive klogere på blandt andet bæredygtighed, microbiomet og metagenomet, matriceeffekter og mælks egenskaber og funktionalitet.
man 11 nov
12:00-17:30 | Aarhus
Pre-symposium: Dairy matters – health and nutrition throughout life
Den 11. november afholdes ”Dairy matters – health and nutrition throughout life” i Aarhus. Her præsenteres et udvalg af danske universiteters forskningsprojekter forud for konferencen “16th International Symposium on Milk Genomics and Human Health - Milk and health in a sustainability perspective”.
tor 07 nov
10:00-13:00 | AU Foulum, Auditorium
Ph.-d. forsvar: Sammenhæng mellem metanproduktion og fodereffektivitet – er køer med høj fodereffektivitet også klimavenlige køer?
Dana W. Olijhoek holder ph.d.-forsvar 7. november 2019. Alle er velkomne i auditoriet på AU Foulum.
tir 05 nov
09:30-16:00 | Aarhus Universitet, Richard Mortensenstuen, Fredrik Nielsens Vej 2-4,
ViD-Konference 2019 – Når dyr flyttes
Flytning af dyr er årets tema på Videncenter for Dyrevelfærds konference, der afholdes på Aarhus Universitet.
tir 05 nov
09:00-15:30 | Centralværkstedet/Smedjen, Værkmestergade 7, 8000 Aarhus C
GUDP-konference sætter fokus på fødevarer og klima
Innovation, som kan lette fødevarernes klimaaftryk, er på programmet, når GUDP inviterer til konference i Aarhus den 5. november 2019. Tilmeldingen er åbnet.
tor 31 okt
Offentligt foredrag: Hvordan is og vand dannede Danmark
Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt – og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge? Kom og hør lektor David Lundbek Egholm fra Aarhus Universitet. Foredraget er gratis. Inden foredraget kan du for blot 100 kr. nyde en lækker buffet i kantinen, der åbner kl. 17.30.
man 21 okt
Offentligt foredrag: Viden om vand
Vand er ikke bare et simpelt molekyle. Hør om hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne i samspil med hinanden spiller en vital rolle i biologiske- og klimarelaterede processer på Jorden. Når vi søger efter liv i universet, leder vi efter vand, da det er grundlaget for alle de livsformer, vi kender – fx udgør vandmolekyler 75 % af vores krop. Selvom vandmolekylets kemiske formel, H2O, er simpel og kendt af næsten alle, så er vand alligevel det mest forunderlige af alle stoffer. Hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber – dermed også forståelsen af vandets betydning for liv – ligger ikke i det enkelte vandmolekyle, men i samspillet mellem vandmolekylerne. Kom og hør professor Søren Rud Keiding fra Aarhus Universitet. Foredraget er gratis. Inden foredraget kan du for blot 100 kr. nyde en lækker buffet i kantinen, der åbner kl. 17.30.
ons 09 okt
Offentligt foredrag: Snedige bakterier
Bakteriers beskedne størrelse gør, at de fleste mennesker nok tænker på dem som simple, encellede organismer. Men på samme måde som vi mennesker indgår i fællesskaber, der er afgørende for vores overlevelse som individer, gør bakterierne det også. For kigger man nærmere på disse mikroorganismers liv, åbner der sig en verden, hvor millioner af bakterier lever i organiserede samfund med arbejdsfordeling, konkurrence, krig, og alliancer. Kom og hør lektor Rikke Louise Meyer og professor Lars Peter Nielsen, Aarhus Universitet fortælle om ny viden, om hvor snedigt bakterier formår at indrette sig med hinanden, og hvordan det ændrer vores forståelse af naturen og muligheder for at kontrollere og anvende bakterier. Foredraget er gratis. Inden foredraget er der for blot 100 kr. mulighed for at nyde en lækker buffet i kantinen, der åbner kl. 17.30.
ons 09 okt
14:00-17:30 | Blichers Allé 20, Bygn. L38, 8830 Tjele
Demonstration af grøn bioraffinering
Det 3-årige projekt GreenValleys inviterer til demonstration af grøn bioraffinering på AU Foulum.
ons 25 sep
08:30-16:30 | Sakskøbing Sukkerfabrik, Nykøbingvej 76D, 4990 Sakskøbing
Dansk Bioøkonomi Konference
Grønne løsninger står i kø: Kan og vil vi lave biopolymerer af sukkerroer? Hvad kan man dyrke under solceller? Nye muligheder i stalden – insektlarver eller fisk? Skal traktoren køre på ammoniak lavet af grøn el? … og meget mere