Plantekongres 2017

Aarhus Universitet er atter medarrangør, når den årlige Plantekongres finder sted i Herning tirsdag 17. og onsdag 18. januar 2017.

Som optakt til Plantekongressen udgiver Aarhus Universitet en række artikler som appetitvækkere. Du finder dem nedenfor.

Optakter

EU-lovgivningen påvirker udbuddet af pesticider i Danmark. Foto: Colourbox

04.01.2017 | Agro, DCA

Restriktiv EU-godkendelse af nye pesticider påvirker dansk planteproduktion

I de kommende år kan det forventes, at flere pesticider vil forsvinde som følge af, at effekterne af EU-lovgivningen vil begynde at slå igennem. Det vil påvirke planteproduktionen i Danmark.

Måling af markens mineralsk kvælstof om efteråret kan give et fingerpeg om risikoen for udvaskning af kvælstof til vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

04.01.2017 | Agro, DCA

Mulighed for bedre måling af kvælstofudledning fra marken

Risikoen for udvaskning af kvælstof kan bestemmes ved at måle markens indhold af mineralsk kvælstof om efteråret.

Danmark står for cirka 75 procent af verdens produktion af spinatfrø, så det er vigtigt at sikre, at afgrøden er uden sygdomme. Foto: Colourbox

27.12.2016 | Agro, DCA

Visnesyge i spinat skal holdes nede

Det er altafgørende for den danske produktion af spinatfrø at styre udenom den tabsgivende svampesygdom visnesyge.

Der ikke meget at hente ved at vande sine kløvergræsmarker. Foto: Janne Hansen

21.12.2016 | Agro, DCA

Er der penge i at vande kløvergræs?

Overraskende og modsat tidligere resultater har en ny forsøgsserie udført på AU Foulum vist, at der er meget lille gevinst ved at vande kløvergræs.

Spiring af frøukrudt kan holdes ned ved at minimere jordbearbejdningen. Foto: Janne Hansen

15.12.2016 | Agro, DCA

Når det er bedst at lade være

Ingen eller minimal jordbearbejdning er den bedste strategi mod frøukrudt, fordi omsætningen af ukrudtsfrø er størst på jordoverfladen.

Kløver og græs bør få selskab af flere urter, da det medfører en række fordele. Foto: Janne Hansen

14.12.2016 | Agro, DCA

Når kløvergræs er mere end kløver og græs

Urter i kløvergræsmarker kan bidrage positivt til biodiversitet, kulstoflagring, ressourceudnyttelse og udbytte – men det kræver god styring af andelen af urter.

Der er mange forskellige kilder til drivhusgasser fra landbruget. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro, DCA

Landbrugets klimagasser er en kompliceret affære

Landbruget bidrager med cirka 20 procent af de samlede danske udledninger af drivhusgasser målt i klimapåvirkning – men det er tal, der er vanskelige at opgøre nøjagtigt.

Kløvergræs som en del af sædskiftet kan bidrage til at holde ukrudtet nede. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro, DCA

Fem tips til at begrænse ukrudtet i økologiske marker

Ved at følge fem grundregler kan man begrænse forekomsten af ukrudt i økologiske marker. Lektor Bo Melander, Aarhus Universitet, går i nærmere detaljer med disse forsøgsbaserede men praktiske fif på Plantekongres 2017.