Aktuelt

Insekter og deres larver kan blive en alternativ proteinkilde til foder og fødevarer i stedet for importeret protein. Foto: Colourbox

11.08.2017 | DCA

Aarhus Universitet bidrager til at placere Danmark som bioøkonomisk vækstcenter

Forskere fra Aarhus Universitet er udpeget af Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at sidde i Det Nationale Bioøkonomipanel.

Ole Green er ny adjungeret professor hos Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Agrointelli

10.08.2017 | Agro

Ny adjungeret professor har blik for fremtidens landbrug

Direktør Ole Green fra virksomheden Agrointelli er udnævnt til adjungeret professor i teknologi og intelligente løsninger hos Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Herved styrker instituttet sin forbindelse mellem forskning og innovation.

Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi var en af underviserne på det fælles japanske-danske sommeruniversitet.

03.08.2017 | Agro

Japanske studerende lærer om dansk landbrugs erfaringer

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, styrker den japanske forbindelse via et sommeruniversitet med fokus på dansk landbrug og miljø.

Med forbedring af modellerne er det blevet mere sikkert at forudsige afgrøders udbytte. Foto: Janne Hansen

02.08.2017 | Agro

Bedre forudsigelser af afgrødernes udbytte under klimaændringer

En forbedret beregning af afgrøders respons på variation i temperatur reducerer usikkerheden i forudsigelsen af udbyttet med op til 50 procent.

Ændret dyrkningspraksis et sted i verden kan føre til afskovning et andet sted i verden. Foto: Janne Hansen

31.07.2017 | Agro

Kan miljøtiltag i Danmark føre til afskovning andre steder i verden?

En ny database giver blandt andet et overblik over, hvor i verden der findes afskovning og hvad arealerne bruges til efter afskovning. Databasen kan blandt andet bruges til at vurdere, hvordan ændringer i arealanvendelse påvirker klimaet på globalt niveau.

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet for at fastholde Danmarks førerposition inden for frøproduktion. Foto: Colourbox

24.07.2017 | Agro

Danske frø i førertrøjen

Danske landmænd er eminente til at producere frø, men for at bevare vindertrøjen skal det gøres endnu bedre. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et projekt, der skal bidrage til at reducere brugen af pesticider og øge udbyttet i græs- og spinatfrø.

Foto: Colourbox

12.07.2017 | DCA

Forskere deltager i stort EU-projekt om fremtidens genomiske styringsværktøjer for europæisk kvægproduktion

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet i Foulum deltager i GenTORE-projektet, der blev lanceret i Paris 22.-23. juni 2017.

12.07.2017 | Anis

Temadag om mink 2017 på AU Foulum 19. september

Du kan allerede nu tilmelde dig. Dagen kommer bla. til at handle om resultater på fordøjelighed, om behovet for B-vitamin og om strategier til bekæmpelse af lopper.

05.07.2017 | Agro

Læs artiklen: Græs er landbrugets nye sort

Læs Erhverv Plus' artikler om Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Og se hvordan både bøffen og landbruget bliver mere grøn.

Den væsentligste årsag til trædepudesvidninger blandt økologiske slagtekyllinger vurderes at være kombinationen af fugt og gødning i stalden. Foto: AU

03.07.2017 | Anis

Økologiske slagtekyllinger har brug for tørre fødder

På trods af at økologiske slagtekyllinger har adgang til udeareal, har mere plads og bevæger sig mere end konventionelle slagtekyllinger, så har de ligesom deres konventionelle artsfæller problemer med, at deres trædepuder får svidninger. En ny DCA-rapport undersøger årsager til trædepudesvidninger og peger på mulige forebyggelsesmetoder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 675

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste