Aktuelt

Professor David S. Powlson fra Rothamsted Research overrakte et tillykke-certifikat til rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet i anledning af 125 års-jubilæet. Foto: Janne Hansen

125 års jubilæum blev fejret på Askov Forsøgsstation

De langvarige gødningsforsøg ved Askov Forsøgsstation har lagt jord, planter og data til en bred vifte af undersøgelser i årenes løb. Nogle af disse blev præsenteret ved markering af forsøgenes 125 års jubilæum den 11. juni.

Lektor René Gislum fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er udnævnt som præsident for den internationale frøgruppe International Herbage Seed Group. Foto: Arkiv

14.06.2019 | Agro

Forsker fra Aarhus Universitet udnævnt til præsident for international frøgruppe

Der er sket meget i landbruget i de seneste 125 år, men der er stadigvæk værdifuld viden at hente fra de langvarige gødningsforsøg på Askov Forsøgsstation, som har kørt uafbrudt i al den tid. Foto: Arkiv

14.06.2019 | Agro

Langvarige markforsøg vedbliver at skabe ny banebrydende viden

Ved Askov Forsøgsstation har 125 års uafbrudte gødningsforsøg skabt en enestående forskningsplatform, som tiltrækker danske og udenlandske eksperter fra vidt forskellige forskningsområder.

Det kan være surt at være hest i sommervarmen på grund af generende insekter. Foto: Janne W. Christensen.

12.06.2019 | Anis

Nyt projekt sætter fokus på insektbelastning hos heste på græs

Heste har godt af at komme på græs – både for deres fysiske og psykiske velbefindende. Men insekter og sommervarme kan være en belastning og en trussel for hestenes velfærd. Nyt projekt ved AU Foulum undersøger insektforekomst og betydningen af skygge.

Ældre mennesker kan have behov for et tilskud af D-vitamin, da det kan være svært at imødekomme anbefalingerne alene gennem kosten. Foto: Colourbox

11.06.2019 | DCA

Flere ældre ved ikke, at de bør tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium

Fødevarestyrelsen anbefaler personer over 70 år at tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium. Men ét er anbefalinger, noget andet er virkeligheden. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, om målgruppen overhovedet kender anbefalingerne, om de efterlever dem, og hvad man kan gøre for at få flere til at følge de officielle råd.

Professor Jørgen E. Olesen er blevet udpeget som medlem af et nyt klimapanel nedsat af Innovationsfonden. Foto: Jesper Rais

07.06.2019 | Agro

Aarhus Universitet-klimaprofessor i nyt klimapanel

Sektionsleder og professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udpeget som medlem af Innovationsfondens nye klimapanel.

Hvis afgrødevæksten halter enkelte steder på marken, kan problemet måske ligge i jorden. Det kan man nemt diagnosticere ved hjælp af vejledende faktaark. Foto: Janne Hansen

03.06.2019 | Agro

Landmand: Kend din jord

Jordens sundhedstilstand har stor betydning for afgrødernes vækst. Med enkle midler kan man selv tage et tjek på jordens sundhed.

Ved omlægning fra dyrkning af korn til dyrkning af græs til biomasse, kan det betale sig at vælge de mest egnede arealer, som ofte ligger i nærheden af naturområder. Foto: Janne Hansen

27.05.2019 | Agro

Arealer til græsproduktion skal vælges rigtigt

Ved omlægning af landbrugsarealer fra korn til græs opnår man mest miljøgevinst ved at vælge områder, der er i nærheden af eksisterende natur eller følsomme vandmiljøer, indikerer et nyt studie.

Overskuddet er differencen mellem landbrugets input og output. Foto: Janne Hansen

27.05.2019 | Agro

Landbrugets næringsstofoverskud stiger igen

Landbrugets overskud af næringsstofferne er steget det forgangne år. Der kan dog ikke sættes lighedstegn mellem overskud og udledning til vandmiljøet.

Med viden om variationen i dansk mejerimælk er der et bedre grundlag for udvikling af nye produkter. Foto: Colourbox

27.05.2019 | Food

Stor kortlægning af dansk mejerimælk i gang

Mælk er ikke bare mælk. Årstid, geografi, ko-racer og fodringstrategier er bare nogle af de faktorer, der har betydning for variationen i indholdsstofferne i dansk mejerimælk. Præcis hvor bred variationen i mælkens sammensætning er, forsøger forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med en række danske mejerier nu at finde ud af.

Viser resultater 1 til 10 ud af 943

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste