07.11.2018 | Udgivelse

Få det fulde overblik over AU’s kompetencer inden for fødevareforskning

I ny omfattende kortlægning samles for første gang alle de kompetencer og faciliteter, Aarhus Universitet råder over på fødevareforskningsområdet.

Genet Y15 i hvede beskytter hveden mod gulrust. Søjlerne viser hvad der sker 1, 7 og 14 dage efter smitte med gulrust på celleniveau og på planten. Billederne i anden og fjerde række er fra hvede, der indeholder genet Y15, og det ses tydeligt, i hvor høj grad den modstår smitte. Foto: Nature Communications

07.11.2018 | Agro

Ny genetisk viden kan bidrage til at øge hvedens resistens mod plantesygdomme

Forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til at skabe ny viden om resistens mod gulrust, der er en farlige svampesygdom i hvede. Resultaterne har global betydning.

Insekter skal bruges i kampen mod insekter i raps. Et nyt forskningsprojekter ser nærmere på metoden. Foto: Janne Hansen

07.11.2018 | Agro

Løbebiller og snyltehvepse skal beskytte raps

Naturlige fjender går hånd i hånd med moderne teknologi for at erstatte insekticider i kampen mod skadedyr i raps i et nyt projekt med deltagelse af forskere fra Aarhus Universitet.

Græs er en potentiel kilde til foderprotein. Foto: Jesper Rais

05.11.2018 | DCA

Protein på nye måder

Aarhus Universitet er med i et nyt bredt partnerskab vedrørende udvikling og forskning inden for dansk produktion af proteiner til foder, fødevarer og lægemidler.

Forskere bruger nye forædlingsteknologier til at forbedre afgrøders udbytte og kvalitet. I samarbejde med erhvervet bliver den opnåede viden anvendt i praksis. Foto: Colourbox

01.11.2018 | DCA

Moderne forædlingsteknologi kan øge Danmarks markedsandele

Danmarks konkurrenceevne på det internationale marked for afgrødefrø kan styrkes ved hjælp af metoder, der udvikles i et nyt forskningsprojekt.

31.10.2018 | Videnudveksling

Aarhus Universitet ny partner i stort europæisk innovationsnetværk på fødevareområdet

Aarhus Universitet er optaget som ny partner i EIT Food konsortiet. EIT Food konsortiet består af over 50 partnerne fra 13 europæiske lande, heriblandt førende internationale fødevarevirksomheder, forskningscentre og universiteter.

I et nyt projekt vil forskere kortlægge jordens beskaffenhed i flere vidt forskellige typer af oplandsområder og i stor jorddybde. Formålet er bedre målrettet regulering. Foto: Janne Hansen

27.10.2018 | Agro

Kortlægning giver bedre grundlag for målrettet regulering

Detaljeret kortlægning af jordbundsforholdene i vidt forskellige typer af oplandsområder og udvikling af nye miljøværktøjer skal bidrage til, at landbruget kan omsætte den målrettede regulering til praksis.

Direktør for Landbrugsstyrelsen Jette Petersen klippede den grønne snor til det nyetablerede minivådområde med filtermatrice fuldskala testanlæg ved Hofmansgave ved indvielsen den 26. oktober 2018. Foto: Janne Hansen
Et forbassin samt tre bassiner fyldt med træflis renser drænvandet fra 120 ha landbrugsjord for en stor del af vandets kvælstof og fosfor, inden det ledes ud i Odense Fjord. Foto: Janne Hansen

27.10.2018 | Plantedyrkning

Seks forsøgsanlæg med minivådområder med filtermatrice er nu på plads

Seks testanlæg opført i forskellige geo-regioner og dermed forskellige jord- og vejrforhold er klar til brug og forskningsprojektet går nu ind i en ny fase: opsamling af data.

Skal majs have en god start på livet, skal den allerede fra begyndelsen have adgang til næringsstoffer. Foto: Janne Hansen

24.10.2018 | Agro

Majsdyrkning med mindre miljøpåvirkning

En bedre udnyttelse af gylle kan bidrage til en bæredygtig produktion af majs, hvor der anvendes mindre mineralsk gødning, uden at det forringer høstudbyttet.

Med udfasningen af skalæg fra burhøns forventes det, at salget af skrabeæg i stedet vil stige markant. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Fjerkræ

Dyrevelfærden i skrabeægsproduktionen kan forbedres

Der er en række dyrevelfærdsmæssige udfordringer i skrabeægsproduktionen, men omfanget kan reduceres. Forskere fra Aarhus Universitet har identificeret fem indsatsområder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 863

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste