Aktuelt

Professor Hanne C. Bertram modtager Eliteforsk-prisen 2017 for sin forskning i international særklasse. (Foto: Ditte Valente/EliteForsk)

22.02.2017 | DCA

Fødevareforsker modtager EliteForsk-pris 2017

Professor Hanne Christine Bertram fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet modtager årets EliteForsk-pris for sin forskning i sammenhængen mellem kost og sundhed. Prisen uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet til fremragende forskere under 45 år.

Der er bred enighed om, at convenience først og fremmest handler om at spare tid. Foto: Colourbox

20.02.2017 | DCA

Danskerne vælger gerne forarbejdede fødevarer

Forbrugerne køber færdigproducerede fødevarer for at spare tid og betragter det som en nødvendighed i en moderne husholdning. Det viser en ny undersøgelse, der også konkluderer, at danskerne generelt mener, at sådanne varer sagtens kan indgå i et hjemmelavet måltid.

17.02.2017 | DCA

Ny forædlingsstrategi skal løfte eksport af danske græsser

De bedste egenskaber fra tre velkendte græsarter skal forenes i nye græssorter. Markant øget udbytte og stor robusthed skal bane vej for dansk eksport af nye sorter, der er forberedte til fremtidens klima og efterspørgslen på mere biomasse.

Der er brug for nye folk, der vil arbejde med de brune bier. Foto: Per Kryger

16.02.2017 | DCA

Håndsrækning til den brune bi

Honningbier spiller en helt central rolle som bestøver af både landbrugsafgrøder og vilde planter. Men den brune bi, som er den oprindelige birace i Nordeuropa, er presset. Mens biavl generelt er inde i en positiv udvikling, er der på flere måder brug for en håndsrækning til det brune insekt.

Pris er medvirkende til, at mange elever vælger de knap så sunde tilbud i kantinerne. Foto: Colourbox

10.02.2017 | DCA

Hvordan får vi unge mænd på erhvervsskoler til at spise sundt?

Der er flere udfordringer forbundet med at få unge mænd under erhvervsuddannelse til at spise sundt. Generelt tager eleverne afstand fra indblanding i deres kostvaner, viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Transport er en belastning for søerne.

10.02.2017 | Anis

Ny viden om faktorer der kan belaste søer under transport til slagtning

Forskere ved Aarhus Universitet står bag en af verdens første undersøgelser af transportegnethed hos slagtesøer. Resultaterne tyder på, at det især er elementer af transportens kvalitet – såsom temperaturen i lastbilen, varighed af ophold ved slagteriet før aflæsning og transportens varighed - som belaster søerne.

Hvede i Europa er i risiko for angreb fra nye varianter af visse svampesygdomme, som hvedeplanterne ikke er modstandsdygtige over for. Foto: Janne Hansen

09.02.2017 | DCA

Er vi parate, hvis sygdommen sortrust i hvede breder sig nordpå?

Nye racer af svampesygdommen sortrust risikerer at tage Europa med bukserne nede, hvis der ikke i højere grad satses på forskning og overvågning. Her spiller Aarhus Universitet en central rolle.

Forskere har kortlagt hvilke gener i planten Barbarea vulgaris, der giver den unikke egenskaber til at lokke og dræbe visse insekter. Foto: Enrico Blasutto

08.02.2017 | DCA

Forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet kortlægger dødsfælde-gener

Gener fra en plante, der lokker skadelige insekter i døden, kan bruges til at forædle modstandsdygtige afgrøder.

03.02.2017 | Food

Ny rapport afdækker ældres holdninger til mad og måltider

En ny rapport fra Aarhus Universitet kaster lys over ældres holdninger til mad og måltider. Men der er behov for yderligere undersøgelser af sammenhængen mellem ernæring og sund aldring.

Over 90 procent af de ældre er tilfredse eller endda meget tilfredse med kvaliteten af den mad, som de selv eller andre laver i deres hjem. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Ældre er overordnet tilfredse med mad lavet i eget hjem

En ny undersøgelse viser, at ældre generelt er tilfredse eller meget tilfredse med den mad, som de selv eller andre laver i deres hjem. Det gælder også for en stor del af ældre, der får mad leveret udefra.

Viser resultater 1 til 10 ud af 635

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste