Aktuelt

Som set i tidligere undersøgelser er vægtstyring hovedmotivationen for brug af måltidserstatningsprodukter – og kun meget få bruger dem som en del af deres normale kost. Foto: Colourbox

21.01.2019 | DCA

Måltidserstatninger hitter ikke i den brede befolkning

Danskerne er ikke overdrevent positive over for måltidserstatningsprodukter, der hovedsageligt bruges lejlighedsvist til vægttab. Den unge del af befolkningen tenderer dog til at være væsentligt mere positive.

Lis Wollesen de Jonge er udnævnt som Fellow i Soil Science Society of America. Prisen blev overrakt af præsidenten Richard P. Dick (t.v.). Foto: Yan Jin

18.01.2019 | Agro

Jordforsker fra Aarhus Universitet tildelt fornem pris

En international forening for jordvidenskab har tildelt professor Lis Wollesen de Jonge fra Aarhus Universitet en pris i anerkendelse af hendes store indsats inden for jordforskning.

Komposteret madaffald er et af de restprodukter, som kan være en kilde til fosfor og andre næringsstoffer for afgrøder i marken. Foto: Colourbox

18.01.2019 | Agro

Restprodukter kan være en god kilde til fosfor

Det råfosfat, som bruges til fremstilling af handelsgødningsfosfor, er en begrænset ressource på globalt plan, men fosforet herfra kan delvist erstattes af restprodukter.

Før der plantes skov, er det en fordel at kende jordforholdene, så der kan vælges de bedst egnede træarter. Foto: Janne Hansen

14.01.2019 | Agro

Forskere kortlægger jordforholdene i skovrejsningsområder

Med deres viden om jordbundsforhold bidrager forskere fra Aarhus Universitet til kortlægning af skovrejsningsområder, så der kan vælges de bedst egnede træsorter til det enkelte område. Tre nye rapporter beskriver tre forskellige skovrejsningsområder i Danmark.

En række organismer kan gøre skade på danske frøafgrøder. Forskere fra Aarhus Universitet har opdateret listen over de relevante organismer. Foto: Janne Hansen

09.01.2019 | Agro

Opdaterede liste over skadegørere i frøafgrøder er tilgængelig

Forskere fra Aarhus Universitet har opdateret oversigten over organismer, der kan være til skade for specifikke danske afgrøder til eksportfrø.

For mange børn spiser for lidt i skolen. Foto: Colourbox

03.01.2019 | DCA

For mange børn spiser for lidt i skolen

For lidt mad. Så kort kan et af de store problemer, når man taler om børns mad i skolen, formuleres. Egentligt var det rammerne om måltidet, der primært blev undersøgt i et nyt studie fra Aarhus Universitet, men et stort problem, som forskerne fandt frem til, er, at alt for mange børn får for lidt mad i skolen – til skade for koncentration,…

Det er bydende nødvendigt, at hvede er tolerant overfor forskellige klimaudfordringer. Foto: Janne Hansen

25.12.2018 | Agro

Europæisk hvede mangler tolerance for klimaændringer

Europæiske landmænd skal ændre kurs for at sikre klimaresiliens i vigtige afgrøder som hvede.

Filtermatricen ved Hofmansgave modtager drænvand fra et drænopland på 128 hektar. Foto: Seges

20.12.2018 | DCA

Se videoer fra de seks minivådområder

I 2017 blev projektet Minivådområder med filtermatrice igangsat af Miljøstyrelsen og Landbrugsstyrelsen i samarbejde med Aarhus Universitet. I denne artikel kan du se videoer fra de seks forskellige anlæg.

Nogle af de mest populære foredrag på plantekongressen holdes af forskere fra Aarhus Universitet. Foto: Janne Hansen

19.12.2018 | Plantekongres

Bliv klogere - kom til Plantekongres 2019

Du kan høre om nogle af Aarhus Universitets seneste forskningsresultater inden for hotte emner om planteavl på plantekongressen, der holdes i Herning 15.-16. januar 2019. AU’s foredrag er blandt de ti mest populære sessioner på kongressen.

Forskere har undersøgt betydningen af jordens forhold mellem ler og kulstof. Foto: Colourbox

19.12.2018 | Plantekongres

Forholdet mellem ler og kulstof i jorden er vigtig

Forholdet mellem ler og kulstof giver et bedre billede af jordens fysiske tilstand end kulstofindholdet i sig selv.

Viser resultater 1 til 10 ud af 891

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste