Aktuelt

Rajgræs er en udfordrende ukrudtsplante, som er et problem for landmænd. Foto: Maurizio Sattin

27.04.2017 | DCA

Hvad er hemmeligheden bag modstandsdygtigt ukrudt?

Hvordan og hvorfor bliver ukrudtsplanter modstandsdygtige overfor ukrudtsmidler? Et nyt europæisk projekt med deltagelse af forskere fra Aarhus Universitet forsøger at finde svar på dette spørgsmål for at bane vej for udvikling af effektive strategier til bekæmpelse af ukrudt.

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra andre EU-lande om at udvikle robuste og bæredygtige integrerede plantebeskyttelsesstrategier for at holde styr på en sygdomsfremkaldende svamp. Foto: Janne Hansen

18.04.2017 | DCA

Et skridt foran resistente svampe

Europæiske forskere samarbejder om at holde fingeren på pulsen i forbindelse med spredning af resistens i de svampe, der forårsager bladsygdommen gråplet i hvede, og for at udvikle bekæmpelsesmetoder, der kan bidrage til at reducere afhængigheden af svampemidler.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

Vandmiljøet kan skånes for udvaskning af kvælstof fra landbruget blandt andet ved hjælp af kollektive virkemidler. Foto: Janne Hansen

03.04.2017 | DCA

Biofiltre og minivådområder kan reducere kvælstofudvaskning

Nye forskningsresultater tyder på, at minivådområder med biofiltre kan være et effektivt middel til at reducere udledning af kvælstof fra markdræn til vandmiljøet. Miljø- og Fødevareministeriet har bevilget midler til forskning og test på området.

Janne Winther har fået ViD-midler til, via en bog, at formidle sin viden om, hvordan heste lærer, og hvordan man kan træne heste uden for stor belastning. Foto: Colourbox

01.04.2017 | Anis

Et positivt samarbejde til gavn for dyrevelfærden

Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har sammen med Institut for Produktionsdyr og Heste på Københavns Universitet et tæt samarbejde med myndighederne i regi af Videncenter for Dyrevelfærd (ViD).

Flere studier har vist en positiv sammenhæng mellem indtag af fuldkorn og lavere risiko for at udvikle en række livstilssygdomme. Foto: Colourbox

31.03.2017 | Anis

Antibiotika modvirker den gavnlige effekt af fuldkorn

Antibiotika kan hæmme de sundhedsmæssige egenskaber i fuldkorn, særligt hos kvinder. Det viser en ny undersøgelse foretaget i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse. Resultaterne giver anledning til at opretholde en restriktiv tilgang til brugen af antibiotika.

Der er pt. ikke videnskabeligt belæg for, at den ene proteinvariant er den anden overlegen. Foto: Colourbox

27.03.2017 | Food

Der mangler viden om forskellen på mælkeproteiner

De senere år har der været stor debat om proteiner i mælk, og særligt forskellen mellem A1- og A2-proteinet har fået en del opmærksomhed. Men der er fortsat ikke videnskabeligt belæg for at kunne fastslå, at mælk med den ene proteinvariant er sundere end den anden.

Postdoc Tine Thach har vundet en Jeanie Borlaug Laube WIT Early Career Award.

27.03.2017 | DCA

International pris til lovende hvedeforsker fra Aarhus Universitet

Postdoc Tine Thach fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fået prisen “2017 Jeanie Borlaug Laube Women in Triticum (WIT) Award”.

Forskere ved AU har udviklet en unik hvede med særlige evner til at øge fordøjeligheden af fosfor og andre vigtige mineraler. Foto: Janne Hansen

24.03.2017 | DCA

Unik hvede har bestået sin ildprøve

En unik, patenterede hvede kan have stor betydning for landbruget, miljøet og underernærede mennesker i ulande. Det er netop bevist i dyreforsøg, at den særlige hvede øger fordøjeligheden af fosfor og calcium.

Niall Young har en ph.d. i reologi fra University of Salford i England og har i mere end tyve år arbejdet i fødevareindustrien.

13.03.2017 | Food

Adjungeret lektor skal styrke samarbejdet med fødevareindustrien

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet ansætter Niall Young som adjungeret lektor i fødevarestruktur og reologi. Niall Young kommer fra en stilling som Technical Fellow i DuPont.

Viser resultater 1 til 10 ud af 648

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste