Aktuelt

Hvilke veje kan fremtidens kvægbedrifter følge? Det vil et nyt forskningsprojekt ved Institut for Agroøkologi belyse. Foto: Jesper Rais

15.11.2017 | Agro

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

Manglende socialt fællesskab omkring måltidet forringer de ældres livskvalitet. Foto: Colourbox

13.11.2017 | Food

Madfællesskaber hjælper ældre, som har mistet en samlever

Når ældre bliver alene om de daglige måltider, oplever de en forringelse i deres livskvalitet. Madfællesskaber kan dog spille en positiv rolle for de borgere, som har mistet en samlever. I en ny rapport ser Aarhus Universitet nærmere på, hvordan ændringer i ældre borgeres livssituation spiller ind på madvaner og sundhed.

Der skal ganske mange larver til at gøre en høne mæt. Foto: Aarhus Universitet Foulum

13.11.2017 | Anis

Larveproduktion til økologiske høns er udfordrende

Insektlarver er en rigtigt god proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ, men det er en udfordring at producere larver i store mængder til økologisk foder.

Det har vakt uddannelses- og forskningsministerens interesse, at jordbrugs- og fødevareforskningen ved Aarhus Universitet hvert år bevæger sig op ad de internationale ranglister. Foto: Aarhus Universitet

13.11.2017 | DCA

Forskningsminister på besøg i AU Foulum

Basale forskningsaktiviteter og samarbejde med industrien var i fokus, da uddannelses- og forskningsminister Søren Pind besøgte Aarhus Universitets afdeling i Foulum.

De 20 internationale ph.d.-studerende samt undervisere, som deltog i ph.d.-kurset ”Gut Biology and Health”, som blev afviklet over en to ugers periode. Foto: Ole Højberg.
Ud over forelæsninger bød kurset også på praktiske øvelser inden for mikrobiologi og immunologi. Foto: Ole Højberg.

13.11.2017 | Anis

Stor tilslutning til internationalt ph.d-kursus i Foulum

En gruppe unge ph.d.-studerende, repræsenterende institutioner fra 10 EU-lande og i alt 15 nationaliteter, mødtes i et fagligt og socialt fællesskab ved AU-Foulum i forbindelse med det populære ph.d.-kursus ”Gut Biology and Health”, som blev afholdt for tredje gang med stor succes.

Forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet (t.v.) blev overrakt prisen Soil Physics and Hydrology Division Early Career Award af professor Scott B. Jones fra Utah State University, USA. Foto: SSSA

10.11.2017 | Agro

Ung jordforsker fra Aarhus Universitet er en vinder

Forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, har vundet en prestigefuld international pris.

Et af Aarhus Universitets forsøg har vist, at hvis potteroser pakkes i en lukket pose, kan de holde tre gange så lang tid uden vand, som hvis de pakkes i en åben pose. Foto: Aarhus Universitet

06.11.2017 | Food

Forskere og gartneribranchen bekæmper potteplantespild

Mindre spild i potteplantebranchen er målet for projektet MinimalSpild, som forskere fra Aarhus Universitet står bag. De præsenterer nu projektets samlede resultater på en afsluttende konference den 23. november. Her mødes både gartnere, detailled og forskere for at finde fælles fodslag om, hvordan spildet fremover kan mindskes. Nogle af midlerne…

MAPP Centret leverer sammen med Institut for Fødevarer en vigtig del af den myndighedsbetjening, som Aarhus Universitet udarbejder til Fødevarestyrelsen. Foto: Colourbox

06.11.2017 | DCA

Forskning om forbrugeradfærd er i verdensklasse

Internationalt bedømmelsesudvalg har evalueret MAPP Centrets arbejde og rangeret centret som verdensledende inden for forskning i forbrugeradfærd på fødevareområdet. MAPP Centret leverer blandt andet svar til de myndighedsopgaver, som DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug udfører for Miljø- og Fødevareministeriet.

Aarhus Universitets undersøgelser viser, at emissionen af svovlbrinte især kommer via fordampning fra gylle i svine- og kvægstalde. Foto: Aarhus Universitet

06.11.2017 | DCA

Svovl i atmosfæren kommer også fra landbruget

For første gang har forskere kunnet sætte tal på, hvor meget husdyrgødning bidrager til atmosfærens indhold af svovl.

Danskerne søger information om sund kost hos mange forskellige kilder. Brugen af internettet til informationssøgning, særligt blandt de unge, er dog mere fremtrædende i Danmark end i andre lande. Foto: Colourbox

06.11.2017 | DCA

Nye medier kan udfordre de officielle kostråd

Danskerne søger i stigende grad viden om sund kost på nye medier som madblogs og sociale medier. Viden fra disse kilder er dog ikke altid evidensbaseret, og nogle gange strider oplysningerne mod de officielle sundhedsanbefalinger. Det kan være en udfordring for myndighederne. I en ny rapport undersøger Aarhus Universitet problemstillingen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 718

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste