Aktuelt

Perspektiverne for forskellige former for finansiering af dansk landbrug diskuteres på et åbent seminar. Foto: Janne Hansen

21.09.2017 | Agro

Hvordan skal fremtidens landbrug finansieres i Danmark?

Dansk landbrug er udfordret med hensyn til at skaffe midler til drift, udvikling og generationsskifte. Hvis vi skal producere socialt og økonomisk bæredygtige fødevarer, er det afgørende at finde nye forretnings- og finansieringsmodeller.

Foto: AU Foulum

19.09.2017 | DCA

Øget biomasseproduktion kan reducere udvaskning af kvælstof

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter undersøger potentialer ved at øge biomasseproduktion i dele af Limfjordsoplandet, nærmere betegnet i vandoplandene til Hjarbæk Fjord, Lovns Bredning og Skive Fjord. Aarhus Universitet inviterer nu landmænd og fagfolk fra området til demonstration og erfaringsudveksling om biomasseproduktion.

Antallet af dyretransporter stiger. Foto: Kirstin Dahl-Pedersen, Aarhus Universitet

18.09.2017 | Anis

Undersøgelse sætter fokus på chaufførers rolle under dyretransport

Aarhus Universitet har gennemført det hidtil største studie af chaufførernes rolle i at vurdere malkekøers egnethed til transport.

Ole Green holder tiltrædelsesforelæsning den 24. oktober 2017 på AU Foulum og den 31. oktober 2017 på AU Flakkebjerg. Foto: Agrointelli

18.09.2017 | Agro

Teknologi og fremtidens landbrug er på dagsordenen

"Bæredygtighed, teknologi og intelligente løsninger går hånd i hånd i fremtidens jordbrug." Det er emnet, når nyudnævnt adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder sin tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Foto: Maria Randima

18.09.2017 | Anis

Vurdering af velfærd hos mink

Med udrulningen af velfærdsvurderingssystemet WelFur i Europa er der mange ting, som forskere og minkavlere skal vide, for at vurderingen af farme bliver så ensartet som muligt, uanset hvem der vurderer farmen og hvornår. Se mere i denne video.

Intensiv korndyrkning tærer på jordens kulstofindhold, forringer jordens frugtbarhed, mindsker biodiversiteten og har en uhensigtsmæssig påvirkning af miljøet og klimaet. Foto: Colourbox

14.09.2017 | Agro

Mere kulstof til jorden

Både konventionelle og økologiske landbrug kan få gavn af at dyrke jorden på en mere bæredygtig facon, så den blandt andet tilføres mere kulstof. Forskere fra Aarhus Universitet er med til at udvikle nye systemer med dette formål for øje.

Skolemåltider kan øge fællesskabet. Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Gode rammer om skolemåltider giver sundere elever

Tilgængelighed af sund og indbydende mad er en naturlig forudsætning for, at eleverne spiser sund mad i løbet af skoledagen, men rammerne omkring måltidet spiller også en vigtig rolle. En ny rapport fra Aarhus Universitet ser nærmere på, hvad der skal til for at få sundere madvaner i skoleklasserne.

Foto: Colourbox

11.09.2017 | Anis

Koens råmælk kan gavne mave-tarm-floraen hos smågrise

Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt sammensætningen af mikroorganismer i mave-tarm-kanalen hos nyligt fravænnede grise fodret med enten ko-råmælk (colostrum), mælkeerstatning eller somælk. Resultaterne viser, at sammenlignet med mælkeerstatning, så påvirker ko-råmælk grisenes mave-tarm-flora positivt og reducerer mængden af potentielt…

Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Nyt center for innovativ fødevareforskning åbner

Aarhus Universitet åbner et nyt center, som skal samle de fremmeste kompetencer inden for fødevareforskning. Centret hedder iFOOD, og åbningsarrangementet finder sted 25. september i Agro Food Park.

Den nylige ottendeplads er den flotteste placering, som Aarhus Universitet hidtil har fået på en verdensrangliste over universiteters jordbrugsforskning. Foto: Lise Balsby, AU Kommunikation

04.09.2017 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning i verdenseliten

Aarhus Universitet har fået en flot placering på den seneste ”Academic Ranking of World Universities” og er helt oppe på en ottendeplads, når det kommer til forskning i jordbrugsvidenskab.

Viser resultater 1 til 10 ud af 692

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste