Aktuelt

Smuk ser den ud, men denne Agrilus planipennis er på den opdaterede liste af meget skadelige organismer. Foto: Pennsylvania Department of Conservation and Natural Resources - Forestry Archive - Forestry Images

18.10.2017 | Agro

Ny liste over meget skadelige organismer er tilgængelig

Forskere ved Aarhus Universitet har lavet en liste over de organismer, der udgør den største risiko i afgrøder i danske væksthuse.

Pulp der kommer ud af den store skruepresse. Foto: Vinni K. Damborg.

17.10.2017 | Anis

Fodring med pulp-ensilage gav mere mælk i tanken

Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.

Knabstrupperhesten er en af de gamle danske husdyrracer.

16.10.2017 | DCA

Ny rapport om gamle danske husdyrracer

De nyeste opgørelser over bestandene af gamle danske husdyrracer er udgivet i en rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Teknologi og fremtidens jordbrug er i fokus i forbindelse med tiltrædelsesforelæsninen for adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi Ole Green. Foto: Ole Green

16.10.2017 | Agro

Tiltrædelsesforelæsning: Der sættes fokus på teknologi og fremtidens landbrug

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har et omfattende samarbejde med erhvervet. Et eksempel herpå er samarbejdet med Ole Green, som er direktør for virksomheden Agrointelli. Ole Green er instituttets nyudnævnte adjungeret professor, og Institut for Agroøkologi inviterer til hans tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Foto: Det betaler sig at værne om jorden; forskere fra Aarhus Universitet deltager i et EU-projekt med dette formål for øje. Foto: Janne Hansen

13.10.2017 | Agro

Det betaler sig at passe godt på jorden

I planteproduktionen kan rentabilitet og bæredygtighed sagtens gå hånd i hånd – især hvis der udvikles og anvendes dyrkningsmetoder, der beskytter landbrugsjorden. Det er udgangspunktet for et nyt EU-projekt, som forskere fra Aarhus Universitet deltager i.

Foto: Aarhus Universitet Foulum

09.10.2017 | DCA

Landmænd positive over for biomasseproduktion i Limfjordsoplandet

Forskere, myndigheder og landmænd udvekslede erfaringer og forventninger til biomasseproduktion.

Der er stor interesse for mere uddannelse i dyrevelfærd blandt landbrugsmedarbejderne. Foto: Colourbox

09.10.2017 | Anis

Landbrugsmedarbejdere efterlyser uddannelse i dyrevelfærd

Dyrevelfærden på danske gårde afhænger i høj grad af arbejdsmiljø og oplæring på staldgangene. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet sætter for første gang fokus på medarbejdernes rolle og syn på dyrevelfærd i dansk husdyrproduktion.

Halekuperede grise. Foto: Colourbox

09.10.2017 | Anis

Ny viden om haleskader og smerter hos grise

Alvorlige skader på grises haler forårsager øget følsomhed i haleregionen i flere måneder efter, at skaden er sket. Det viser resultater fra en undersøgelse foretaget i EU-projektet FareWellDock, som Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet deltager i. Det er første gang, at sådanne langvarige følger af haleskader er dokumenteret hos…

En ny undersøgelse fremhæver vigtigheden af et konsekvent nationalt program til overvågning af grundvandet og behovet for udvikling af fremtidige effektive midler til begrænsning af kvælstof i verdens intensive jordbrug for at beskytte grundvandsressourcen. Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro

Klar sammenhæng mellem kvælstofudnyttelse og grundvandskvalitet

Kvælstofoverskud fra landbruget har en klar effekt på det øvre iltede grundvands kvælstofstatus, viser danske data, der spænder over 70 år.

Danmark er blandt de bedste til at afprøve og indarbejde nye virkemidler, som skal realisere vandområdeplaner. Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro

Nabotjek gav ikke nye virkemidler

En ny undersøgelse afdækker anvendelsen af kvælstof- og fosforvirkemidler i syv europæiske landområder. Forskerne bag undersøgelsen havde håbet at få forslag til nye virkemidler og godkendelsesprocedurer, men forhåbningerne blev ikke indfriede.

Viser resultater 1 til 10 ud af 705

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste