Aktuelt

Forskere undersøger, om forskellige farver af lys kan påvirke smagen af krydderurter. Foto: Carl-Otto Ottosen

15.08.2018 | DCA

Kan særligt lys give krydderurter mere smag?

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger, om forskellige typer af nye, avancerede LED-lamper i væksthuse kan forbedre smagen af krydderurter.

10.08.2018 | DCA

Ny receptor involveret i symbiose mellem bælgplanter og kvælstoffikserende jordbakterier

Bælgplanter kan vokse i kvælstoffattige jordarter på grund af deres evne til at indgå i symbiose med kvælstoffikserende bakterier. Der er stor interesse i at bruge viden om denne symbiose for kunne overføre denne til ikke-symbiotiske planter. Et forskerhold er nu kommet et skridt videre til at forstå den komplekse proces.

Tang kan både være en alternativ kilde til protein og bidrage til at fjerne og genanvende kvælstof og fosfor fra havmiljøet. Foto: Janne Hansen

10.08.2018 | DCA

Danmark kan selv dyrke alt proteinet til sine husdyr

I stedet for at importere store mængder proteinråvarer fra udlandet kan vi selv producere protein nok til husdyrene og til at supplere vores egne behov.

Ny fodertyper og fodringsstrategier til søer kan øge antallet af overlevende pattegrise. Arkivfoto

05.08.2018 | Anis

Smart fodring af soen giver flere levende pattegrise

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet om at udvikle nye fodringsstrategier og foderprodukter, der kan forbedre overlevelsen af pattegrise markant.

Der er mange faktorer, som påvirker pattegrisenes overlevelse. Foto: Jesper Rais

04.08.2018 | DCA

Evaluering af avl for antal levende grise til dag 5

Som et led i aftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening har forskere fra Aarhus Universitet evalueret avlsmæssige tiltag, som skal forbedre danske pattegrises overlevelsesrate.

Efter flere års nedgang i overskud af næringsstoffer fra landbruget er overskuddet steget i forhold til foregående år. Foto: Janne Hansen

02.08.2018 | Agro

Landbrugets overskud af næringsstoffer er steget

Overskuddet af næringsstoffer fra landbruget har været støt faldende de seneste 20 år, men er steget i 2016/2017. Overskuddet er ikke lig med udvaskning til vandmiljøet.

Åbenhed, tillid og god kommunikation er vigtige elementer for vellykket samarbejde mellem forsker og landmand. Arkivfoto

05.07.2018 | DCA

Forskning i private landbrug: landmændenes erfaringer

Vigtige forudsætninger for godt samarbejde mellem forskere og landmænd er åbenhed, respekt og tillid, men også god planlægning og god kommunikation.

Et hold internationale studerende sugede viden om dansk landbrug til sig på et kursus koordineret af forskere fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Berit Andersen, Innovest

02.07.2018 | Agro

Dansk agro-knowhow deles med udenlandske studerende

Studerende fra udlandet sugede viden om danske fødevareproduktion og bæredygtig håndtering af næringsstoffer i landbruget til sig.

Tirsdag 26. juni 2018 besøgte en delegation fra WEHDZ Aarhus Universitet, hvor der blev underskrevet en fælles MoU (Memorandum of Understanding) med henblik på at etablere fælles innovationsaktiviteter ved Aarhus Universitet i Foulum. Foto: Ole Mortensen

29.06.2018 | DCA

Aarhus Universitet indgår nyt samarbejde med kinesisk hi-tech-region

Science and Technology ved Aarhus Universitet har sammen med Viborg Kommune indgået en samarbejdsaftale med den kinesiske region Wuhan East Lake National High-Tech Development Zone (WEHDZ). Målet er at etablere et samarbejde med udgangspunkt i aktiviteterne i Foulum.

Forskere ved AU skal tilvejebringe viden og redskaber til at få antibiotikaforbruget nedbragt i danske svinestalde. Foto: Jesper Rais

29.06.2018 | Anis

Ny indsats skal medvirke til at sænke antibiotikaforbruget

Hvordan kan vi reducere antibiotikaforbruget i den danske svineproduktion og samtidig sikre dyrenes sundhed og velfærd? Det skal tre forskningsprojekter forsøge at finde svar på.

Viser resultater 1 til 10 ud af 825

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste