Kom i marken med Aarhus Universitet

Nyheder

Forskere undersøger, om forskellige farver af lys kan påvirke smagen af krydderurter. Foto: Carl-Otto Ottosen

15.08.2018 | DCA

Kan særligt lys give krydderurter mere smag?

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger, om forskellige typer af nye, avancerede LED-lamper i væksthuse kan forbedre smagen af krydderurter.

10.08.2018 | DCA

Ny receptor involveret i symbiose mellem bælgplanter og kvælstoffikserende jordbakterier

Bælgplanter kan vokse i kvælstoffattige jordarter på grund af deres evne til at indgå i symbiose med kvælstoffikserende bakterier. Der er stor interesse i at bruge viden om denne symbiose for kunne overføre denne til ikke-symbiotiske planter. Et forskerhold er nu kommet et skridt videre til at forstå den komplekse proces.

Tang kan både være en alternativ kilde til protein og bidrage til at fjerne og genanvende kvælstof og fosfor fra havmiljøet. Foto: Janne Hansen

10.08.2018 | DCA

Danmark kan selv dyrke alt proteinet til sine husdyr

I stedet for at importere store mængder proteinråvarer fra udlandet kan vi selv producere protein nok til husdyrene og til at supplere vores egne behov.

Arrangementer

tor 23 aug
12:00-16:15 | Roskilde Universitet
Temadag om genanvendelse af fosfor
Forskere i projektet "Gødningsværdi af fosfor i restprodukter" præsenterer nogle af projektets resultater ved en temadag.
tir 28 aug
12:30-16:00 | Festsalen (A220), DPU, Aarhus Universitet, Tubrogvej 164, 2400 København NV
Rammer om det gode måltid i daginstitutionen
Fødevarestyrelsen og DPU, Aarhus Universitet byder velkommen til konference om børn, mad og måltider i daginstitutioner. På konferencen offentliggør Fødevarestyrelsen nye officielle anbefalinger til rammer om det gode måltid i daginstitutioner.
tor 30 aug
10:00-11:45 | Lokale 2628-M211, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Aarhus Universitet
Ph.d.-forsvar: The moderating role of consumer price orientation on the intention to purchase suboptimal food products
George Tsalis fra MAPP Centret forsvarer sin ph.d.-afhandling torsdag 30. august.
fre 31 aug
10:00-13:45 | Lokale 2628-M211, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet
Ph.d.-forsvar: Determinants of willingness to purchase salt reduced processed food products: Evidence from a web survey on dietary salt reduction
Trine Mørk fra MAPP Centret forsvarer sin ph.d.-afhandling fredag 31. august.